enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Nükleer Görüşmelerde İlerleme Var Sonuç Yok

Nükleer Görüşmelerde İlerleme Var Sonuç Yok
21 Haziran 2021
754
A+
A-

UHA HABER / İran’la Batılı ülkeler arasında Viyana’da yürütülen nükleer görüşmelerde ilerleme sağlandığı açıklansa da henüz bir sonuca ulaşılabilmiş değil. Ülkelerin temsilcileri başkentlerine giderek değerlendirmeler yapacak. Avrupalı diplomatlar karar zamanının artık geldiğini kaydediliyor.

İran’la İngiltere, Fransa, Almanya, Rusya ve Çin arasında yürütülen nükleer müzakerelerde Pazar günü de bir sonuç çıkmadı.

Görüşmelere katılan Avrupalı bir diplomat müzakerelerde ilerleme sağlandığını ancak en önemli konuların hala çözüme kavuşturulmadığını söyledi. Diplomat, görüşmelerin açık uçlu olmadığını vurguladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan da ABC televizyonuna yaptığı açıklamada İran’la Batılı ülkeler arasında anlaşmazlıkların devam ettiğini belirtti. Sullivan, İran’a yönelik hangi yaptırımların kaldırılacağının tartışılmakta olduğunu söyledi.

Avrupalı diplomatın verdiği bilgiye göre delegeler başkentlerine dönerek liderlerle durum değerlendirmesi yapacak. Diplomat, bütün taraflara Viyana’ya bir anlaşmayla dönmeleri çağrısında bulundu ve karar için zamanın hızla yaklaştığını belirtti.

İran’ı görüşmelerde temsil eden Abbas Araqchi de her zamankinden daha fazla anlaşmaya yakın olunduğunu fakat taraflar arasında farklılıklar bulunduğunu söyledi. Araqchi, anlaşmaya varmanın kolay olmadığını kaydetti.

Delegeler bir haftadan fazla süredir Viyana’da görüşmeler yürütüyordu. Görüşmelerdeki Rus temsilci heyetlerin 10 gün içinde Viyana’ya dönebileceğini belirtti.

Taraflar arasında Nisan ayından bu yana müzakereler yürütülüyor.

İngiltere, Rusya, Almanya, Fransa, Çin ve İran’dan diplomatlar Avusturya’nın başkenti Viyana’da 2015 tarihli nükleer anlaşmayı yenilemek ve İran’ın anlaşmaya dönüşünü sağlamak için görüşüyor.

2018 yılında Trump yönetimi Amerika’yı anlaşmadan çektiği için Washington’un masada temsilcisi bulunmuyor.

Viyana’da bulunan Amerikan heyeti dolaylı olarak İran’la görüşmeler yürütüyordu.

Pazar günkü görüşme İran’da sertlik yanlısı Raisi’nin tartışmalı seçimde Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından geldi.

Raisi Ağustos ayında göreve başlayacak.

Raisi Amerika’nın yaptırım listesinde bulunan ilk İran Cumhurbaşkanı olacak. 1988’deki toplu infazların kararını veren isimlerden biri olmakla suçlanan Raisi İran’ın uluslararası alanda eleştirilen yargısının başındaki isimdi.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 21 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.