enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:27 Ömer Çelik’ten CHP’ye tepki: Saldırganlık bir siyaset biçimi değildir
17:55 Sosyal medyada suç örgütlerini öven 325 şüpheli yakalandı
13:55 Türkiye, Sudan konulu beşinci istişare toplantısına katıldı
10:48 100’ün Üzerinde Ülkeden Alıcılar, Bebek ve Çocuk Ürünleri İçin Geliyor
00:50 Bakan Göktaş, “Biz aynı aileye, farklı kapılardan ulaşan kurumlarız”
00:41 Ticaret Bakanlığı tüm gümrük işlemlerinde dijitalleşme ve şeffaflık konularında yeni adım attı…
00:40 Miraç Kandili bugün idrak edilecek
00:38 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:37 Hong Kong’da bulunan Sultan Boztepe, Türk Öğrenci Birliğinin kurulmasına öncülük etti…
00:26 Devlet Bahçeli: ABD Başkanı’nın savunduğu küresel çeteleşmedir
00:23 Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut: “Kocaeli ihracatta gurur kaynağımız”
00:22 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:16 Araştırma: Dişlerinizin durumu erken ölüm riskinin habercisi olabilir
00:16 Upcycle İstanbul’un İlham Verici Topluluk Buluşmaları “Salon’dayız” Etkinlikleriyle Başlıyor
00:07 Özel haber: Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola’dan ‘miadını doldurmuş’ İran rejimine karşı harekete geçme çağrısı
00:06 Diyanet İşleri Başkanlığı fitre miktarını belirledi
18:00 İran’daki protestolar: ABD veya İsrail’le çatışma ihtimali ne kadar yakın?
10:25 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2025’te 70 bin seyirciye ulaştı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Özyurt , “Nizip’in ticari ve sanayi altyapısı geliştirilmeli”

Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Özyurt , “Nizip’in ticari ve sanayi altyapısı geliştirilmeli”
7 Aralık 2024
26
A+
A-

Gaziantep Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 7. Bölge Müdürü Ömer Alkış ve Gaziantep Ticaret İl Müdürü İsmail İncesoy, Nizip Ticaret Odası’nı (NTO) ziyaret ederek ilçe ve bölgeye yönelik çeşitli konularda istişarelerde bulunuldu.

Ziyaret kapsamında, NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Nizip’in çözüm bekleyen ulaşım ve altyapı sorunlarını dile getirdi.

Gaziantep-Şanlıurfa Otoban Yolu üzerinde bulunan Nizip  ilçesine Batı otoban çıkışının eklenmesi, mevcut durumda ilçenin yalnızca bir adet otoban çıkışına sahip olması. Bu durumun, özellikle Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Küçük Sanayi Sitesi, Cezaevi/Yeni Mezarlık ve Karkamış duble yol bağlantılarında sıkıntılara yol açtığını belirtti.

Talebin karşılanması halinde hem sanayi hem de ticaret hacminin artacağını ifade ederek, Nizip’in bölgesel kalkınmaya daha güçlü katkı sunacağını dile getirdi.

Bunun yanı sıra, Gaziantep Üniversitesi’ne bağlı Nizip Meslek Yüksekokulu yolunun genişletilmesi ve asfaltlanması konuları da masaya yatırıldı. Bölgenin eğitim kurumlarına erişimini kolaylaştıracak bu adımın, öğrenci ve personel için daha güvenli ve rahat bir ulaşım sağlayacağı ifade edildi.

Toplantıya NTO Genel Sekreter Vekili Dilek Süzer de katıldı. Ziyaret sırasında yapılan değerlendirmelerde, özellikle Nizip’in ticari ve sanayi altyapısının geliştirilmesi adına yapılabilecek işbirliği olanakları ele alındı.

Ziyaretin ardından değerlendirmelerde bulunan NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Gaziantep Ulaştırma Bölge Müdürü Ömer Alkış ve Gaziantep Ticaret İl Müdürü İsmail İncesoy’a Nizip’in ihtiyaçlarına gösterdikleri ilgi için teşekkür etti.

Özyurt, “Nizip’in ulaşım altyapısının güçlendirilmesi, sanayi ve ticaretimizi daha ileri taşımak için hayati öneme sahip. Yapılan bu görüşmelerin somut adımlara dönüşmesi en büyük temennimizdir,” dedi.

Ziyaret, Nizip’in mevcut sorunlarının çözümü ve gelecek hedeflerinin planlanması açısından verimli bir şekilde tamamlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü’nün Nizip’e yönelik desteklerinin artarak devam etmesi bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.