enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:27 Kabine yoğun gündemle toplanacak
09:57 Kıbrıs’ı AB mi Bölecek?
11:17 MİT Başkanı İbrahim Kalın, İstanbul’da başta Kudüs olmak üzere Hamas heyetiyle görüştü
10:55 Türkiye’nin güneş enerjisi kurulu gücü 25 bin megavatı geçti
10:24 Trump yönetimi İran sendromuyla güç kaybetmeye devam ediyor
00:51 İran savaşında hangi ülkeler kazanacak, hangileri en çok zarar görecek?
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:14 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:57 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:35 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:18 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:02 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:55 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:16 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:49 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:08 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:55 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Özyurt , “Nizip’in ticari ve sanayi altyapısı geliştirilmeli”

Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Özyurt , “Nizip’in ticari ve sanayi altyapısı geliştirilmeli”
7 Aralık 2024
29
A+
A-

Gaziantep Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 7. Bölge Müdürü Ömer Alkış ve Gaziantep Ticaret İl Müdürü İsmail İncesoy, Nizip Ticaret Odası’nı (NTO) ziyaret ederek ilçe ve bölgeye yönelik çeşitli konularda istişarelerde bulunuldu.

Ziyaret kapsamında, NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Nizip’in çözüm bekleyen ulaşım ve altyapı sorunlarını dile getirdi.

Gaziantep-Şanlıurfa Otoban Yolu üzerinde bulunan Nizip  ilçesine Batı otoban çıkışının eklenmesi, mevcut durumda ilçenin yalnızca bir adet otoban çıkışına sahip olması. Bu durumun, özellikle Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Küçük Sanayi Sitesi, Cezaevi/Yeni Mezarlık ve Karkamış duble yol bağlantılarında sıkıntılara yol açtığını belirtti.

Talebin karşılanması halinde hem sanayi hem de ticaret hacminin artacağını ifade ederek, Nizip’in bölgesel kalkınmaya daha güçlü katkı sunacağını dile getirdi.

Bunun yanı sıra, Gaziantep Üniversitesi’ne bağlı Nizip Meslek Yüksekokulu yolunun genişletilmesi ve asfaltlanması konuları da masaya yatırıldı. Bölgenin eğitim kurumlarına erişimini kolaylaştıracak bu adımın, öğrenci ve personel için daha güvenli ve rahat bir ulaşım sağlayacağı ifade edildi.

Toplantıya NTO Genel Sekreter Vekili Dilek Süzer de katıldı. Ziyaret sırasında yapılan değerlendirmelerde, özellikle Nizip’in ticari ve sanayi altyapısının geliştirilmesi adına yapılabilecek işbirliği olanakları ele alındı.

Ziyaretin ardından değerlendirmelerde bulunan NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Gaziantep Ulaştırma Bölge Müdürü Ömer Alkış ve Gaziantep Ticaret İl Müdürü İsmail İncesoy’a Nizip’in ihtiyaçlarına gösterdikleri ilgi için teşekkür etti.

Özyurt, “Nizip’in ulaşım altyapısının güçlendirilmesi, sanayi ve ticaretimizi daha ileri taşımak için hayati öneme sahip. Yapılan bu görüşmelerin somut adımlara dönüşmesi en büyük temennimizdir,” dedi.

Ziyaret, Nizip’in mevcut sorunlarının çözümü ve gelecek hedeflerinin planlanması açısından verimli bir şekilde tamamlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü’nün Nizip’e yönelik desteklerinin artarak devam etmesi bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.