enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:35 Yüzyılın Konut Projesi’nde yeni haftanın kura takvimi
09:28 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency ve UHA / İnternational News Agency ’16 Ocak Basın Onur Günü’nde onurlandırıldı
09:15 16 Ocak Basın Onur Günü’nden notlar..
08:04 Kuşadası Güvercinada Açık Hava Müzesi’ni 2025 yılında181 bin 419 kişi ziyaret etti
07:52 Petrol savaşları yerini ‘kritik mineral’ savaşlarına bırakabilir
06:36 CHP Genel Başkanı Özel’in ‘ben 30 yıl yatarım, siz de yatarsınız’ sözlerine tepkiler sürüyor
06:32 Aydın’ın Kuşadası’nda, Kurumlar Arası Gerginlik Hizmeti Aksatıyor
04:30 Kırmızı Bültenle aranan suçlular yakalanarak Türkiye’ye getirildi
04:29 Kırmızı Bültenle aranan suçlular yakalanarak Türkiye’ye getirildi
00:23 İklim değişikliklerin dünyamıza Faturası: Susuzluk
18:27 Ömer Çelik’ten CHP’ye tepki: Saldırganlık bir siyaset biçimi değildir
17:55 Sosyal medyada suç örgütlerini öven 325 şüpheli yakalandı
13:55 Türkiye, Sudan konulu beşinci istişare toplantısına katıldı
10:48 100’ün Üzerinde Ülkeden Alıcılar, Bebek ve Çocuk Ürünleri İçin Geliyor
00:50 Bakan Göktaş, “Biz aynı aileye, farklı kapılardan ulaşan kurumlarız”
00:41 Ticaret Bakanlığı tüm gümrük işlemlerinde dijitalleşme ve şeffaflık konularında yeni adım attı…
00:40 Miraç Kandili bugün idrak edilecek
00:38 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:37 Hong Kong’da bulunan Sultan Boztepe, Türk Öğrenci Birliğinin kurulmasına öncülük etti…
00:26 Devlet Bahçeli: ABD Başkanı’nın savunduğu küresel çeteleşmedir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Nijerya Türkiye’den gelenlere giriş yasağı getirdi

Nijerya Türkiye’den gelenlere giriş yasağı getirdi
3 Mayıs 2021
841
A+
A-

UHA HABER / Nijerya Türkiye, Hindistan ve Brezilya’dan gelenlere ülkeye giriş yasağı getirdi. Nijerya bu üç ülkede koronavirüs vakalarının artışı üzerine bu kararı aldığını açıkladı.

Türkiye, Hindistan ve Brezilya’daki vaka artışları üzerine Nijerya bu ülkelerden gelenlere ülkeye giriş yasağı uygulayacağını duyurdu.

Nijerya Cumhurbaşkanlığı Yütürme Kurulu tarafından yapılan açıklamada transit yolcuların bu yasaktan etkilenmeyeceği belirtildi.

Açıklamada “Nijerya’ya başka ülkelerden gelen Covid-19 vakalarının ülkede vakaları artırma riskini azaltmak adına bu önleyici adımlar gerekli görüldü” denildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre Hindistan 19 milyonu aşan vaka sayısı ile dünya genelinde vaka sayısı en yüksek ikinci ülke, Brezilya 14 milyondan fazla vaka sayısı ile üçüncü sırada yer alırken, Türkiye ise 4,8 milyon vaka sayısı ile beşinci sırada yer alıyor.

Hindistan’da 400 bine dayanan aşan günlük vaka sayısı nedeniyle ülkedeki sağlık sistemi çökme noktasına gelirken, günlük ölü sayısı da 3 bini aştı. Türkiye’de ise günlük vaka sayısı sün günlerde 30-40 bin arasında seyrediyor. Brezilya’da ise salgın nedeniyle yaşamını yitirenlerin saysı 400 bini aşarken, günlük vaka sayısı mart ayındaki rekor düzeylerden aşağı inse de halen yüksek seyrediyor.

Karantina getirildi

Geçtiğimiz 14 günde bu ülkelerden gelen Nijeryalıların ve bu ülkelerin vatandaşlarının Nijerya’ya girişlerinde hükümetin belirlediği bir tesiste bir hafta karantinaya alınacağı duyuruldu.

Nijerya’ya gelen tüm yolcuların son 72 saatte alınmış negatif Covid-19 testi ibraz etmesi isteniyor.

Afrika’nın en kalabalık ülkesi olan Nijerya‘da şu ana kadar salgında 165 binden fazla vaka tespit edildi ve 2 bin 63 kişi de yaşamını yitirdi.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 03 Mayıs 2021]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.