enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:27 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor”
00:26 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:24 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:21 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:16 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:14 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:11 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:10 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:10 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:07 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:06 İstanbul’un Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart..
00:04 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:04 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:22 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

New York’u Canlı Tutma Yasası

New York’u Canlı Tutma Yasası
7 Şubat 2022
681
A+
A-

ABD’de ve dünyada COVID-19 salgınında en fazla vakanın görüldüğü ve can kaybının yaşadığı metropol kentlerinin başında New York’ta geliyor. New York’ta da salgından en olumsuz etkilenen sektör restoran, bar ve kafeler gibi yiyecek içecek hizmeti veren işletmeler oldu. New York’ta şimdiye kadar beş milyon Corona virüsü vakası tespit edildi, 66 bin kişi yaşamını yitirdi.

Salgının başından itibaren büyük yara alan yiyecek-içecek sektörü, eyalet ve federal teşviklere rağmen ayakta kalamadı. Birçok işletme kiralarını ve personel paralarını ödeyemez duruma geldi. Aralarında çok ünlü ve tarihi mekanların da bulunduğu birçok restoran, bar ve kafe kepenklerini birer birer kapatmaya başladı.

Salgının New York’ta etkisini azaltmaya başladığı 2020 yılının Haziran ayında eski New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, iç mekanlarda yeme ve içmenin tamamen yasak olması nedeniyle batma noktasına gelen işletmeler için bir alternatif planı hayata geçirdi. Blasio, işletmelerin geçici olarak, kaldırım ve yollara masalarda hizmet verebilmesine izin veren geçici bir yasa tasarısını hayata geçirdi.

Omicron varyantı New York’taki işletmeleri yeniden batma aşamasına getirdi

New Yorklular, daha önce dünyanın farklı büyük kentlerinde oldukça yaygın ancak kendi kentlerinde kısıtlı olan dış mekanlarda yemek yemeye hızlı bir şekilde alıştılar. Bu uygulama mekan sahiplerine de kısa bir süre nefes aldırdı. New York’ta yapılan aşı sayısının hızla yükselmesiyle iç mekanlarda önce yüzde 25 kapasiteyle verilen servis izni, aşı oranları artıp vaka sayıları azalmaya başlayınca yeniden tam kapasiteye döndü.

New York’taki restoranlar tam nefes almaya başladığında, geçtiğimiz yılın son aylarında bu kez de kenti Omicron varyantı dalgası vurdu. New York’ta vaka sayıları yükseldikçe restoran, bar ve kafeler iç mekanlarını birer birer kapatmaya başladı. Restoran sektörü tam nefes aldım derken yeniden kriz içine girdi. Kafeler, barlar ve restoranlar Omicron varyantı yüzünden yeniden mekanlarını ya tamamen ya da geçici olarak kapatmaya başladı.

Geçici yasa kapsamı genişletilerek kalıcı hale getiriliyor

New York’un henüz beş hafta önce görevine başlayan yeni Belediye Başkanı Eric Adams, restoran sektörünü yeniden ayağa kaldırmak için harekete geçti. Eski New York Belediye Başkanı Blasio’un 2020 yılında aldığı, geçici dış mekanlarda hizmet yasasını, kalıcı bir yasaya dönüştürmek için düğmeye basıldı.

New York’ta, restoran, bar ve kafe gibi işletmelerde kalıcı olarak açık havada servis verilmesini sağlayan yeni yasa, önümüzdeki hafta New York Belediye Meclisi’nde görüşülecek. Yeni yasayla, yiyecek, içecek hizmeti veren işletmeler, önlerindeki kaldırımları, yolları, belirli park alanlarını koyacakları masalarla müşterilere yiyecek ve içecek servisi için kullanmaya devam edecek. İşletmeler, belirlenen alanların dışına çıkamayacak, yeni kurallar ve uygulamalar yürürlüğe girecek ve dış mekanlar belediye ekipleri tarafından denetlenecek.

“New York’u yeniden canlandıracağız”

Belediye Başkanı Adams’ın talebi üzerine önerilen yasa değişikliğini New York Belediye Meclisi’ne sunan meclis üyesi Marjorie Velazquez, yeni yasa tasarının amacının, daha fazla restoranın açık havada verdikleri hizmeti yasal izinlilerle kalıcı olarak sağlamak, işletmelerin belediyeye ait olan yol ve kaldırım gibi alanlardaki işletme maliyetini daha da azaltmak olduğunu belirterek ”Amaç New York kentini canlı tutmak” dedi.

Yetkililer şimdiye kadar yaklaşık yüz bin işletmenin dış mekanlarda verdikleri servisle az da olsa ayakta kalabildiğini halen devam eden geçici yasadan da 12 bin işletmenin yararlandığını belirtiyor.

HABER : Can KAMİLOĞLU (VOA)

[UHA Haber Ajansı, 07 Şubat 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.