enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
19:11 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Özyurt: “Faiz Kararı Tek Başına Değil, Ticari Kredi Koşulları Belirleyici”
17:47 İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO): ABD ve İsrail’i herhangi bir yanlış hesap yapmalarına karşı uyarıyoruz
17:25 ABD ordusu, DEAŞ’lı tutukluları Suriye’den Irak’a nakletmeye başladı
00:34 Serbest bölgelerin ihracatı artıyor
21:24 BM Raporu: Dünya Su Krizi Değil, Su İflası Yaşıyor!
20:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun hesabını o hainlerden mutlaka soracağız
19:41 İletişim Başkanı Duran, “Sosyal Medyada Sorumluluk, Özgürlük ve Güvenlik Paneli” programına katıldı..
19:19 Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsilen Barış Kurulu Şartı’nın imza törenine katılmak için bugün İsviçre’ye gidecek
15:13 Azerbaycan’ın ‘Kara’ günü: Kanlı Ocak
14:40 Bayrampaşa Belediyesi’nde yolsuzluk soruşturması: 12 gözaltı
14:02 Bahçeli: “Terörsüz Türkiye adımlarının hızlanmasıyla provokasyonlar da tehlikeli ölçüde tırmandı”
13:40 Adalet Bakanı Tunç, “Bayrağımıza yönelik saldırıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve 14 kişi gözaltına alındı”
13:16 TRT’nin ‘Gökkuşağı Faşizmi’ belgeseli LGBT lobisini tedirgin etti
13:02 Kurtulmuş: Bayrağımıza uzanan her el tüm milletimize ve asırlık kardeşliğimize uzanmıştır
12:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2025 yılındaki faaliyetleri kitapta derlendi
12:23 9 ilde 9 organize suç örgütüne operasyon: 89 şüpheli yakalandı
11:34 İletişim Başkanı Duran, Suriye Enformasyon Bakanı Mustafa ile görüştü
11:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü
10:44 Yılmaz: Bayrağımıza gerçekleştirilen saldırı hiçbir şekilde cezasız kalmayacak
10:29 Türk bayrağına yönelik alçak provokasyona soruşturma başlatıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

NATO’nun gerçekleştirdiği son toplantıda Afganistan’daki asker sayısı hakkında herhangi bir karar alınmadı

NATO’nun gerçekleştirdiği son toplantıda Afganistan’daki asker sayısı hakkında herhangi bir karar alınmadı
6 Mart 2021
565
A+
A-

UHA HABER / Emekli Tuğgeneral Doç. Dr. Oktay BİNGÖL, NATO’nun gerçekleştirdiği son toplantıda Irak’taki asker sayısının arttırılmasına karar verilmesine rağmen Afganistan’daki asker sayısı hakkında herhangi bir kararın alınmadığına dikkat çekti.

Emekli Tuğgeneral Doç. Dr. Bingöl, “Aslında Afganistan’dan askeri kuvvetlerin çekilmesinin çok da önemi yoktur. Bölgede hava üssü bulunduğu sürece, zaten tam bir çekilme var diyemeyiz. ABD’nin Afganistan’daki Bagram Hava Üssü’nden hiçbir zaman çıkmayacağı aşikar” olduğunu hatırlattı.

“Afganistan’ın coğrafyası gereği bölgeye sadece havayoluyla girilebilmektedir” diyen Doç. Dr. Bingöl, “Bu yüzden Bagram Hava Üssü fevkalade önemlidir. Sadece bölgedeki hava üssünün personel sayısının ve güvenliğinin sabit tutulması bile ABD için yeterli olabilir.” dedi.

ABD’nin Afganistan’daki tüm kaynakları istediği şekilde kullandığından ve bu nedenle de sahadan çekilmesinin çok zor olduğundan bahseden Bingöl, “Aslında ABD’nin bölgedeki nihai hedefi Taliban değildir. Amacı Afganistan’daki doğal kaynakları kullanmak ve denetlemesini yapmaktır. Böylece bölgedeki Çin ve Rusya etkisinin de önüne geçilmektedir. Bu yüzden de Biden’ın asker sayısını azaltmak ya da bölgeden çekilmek gibi bir planı yoktur.” şeklinde konuştu.

HABER : Serra GÜNAY & ANKASAM

[UHA Haber Ajansı, 06 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.