enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

NATO’dan Türkiye’ye Kabil Havalimanı Teşekkürü

NATO’dan Türkiye’ye Kabil Havalimanı Teşekkürü
19 Ağustos 2021
393
A+
A-

UHA HABER / NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Afganistan ordusunun hızlı çöküşünden Afgan siyasi liderlerin sorumlu olduğunu kaydetti ve bundan NATO ittifakının da çıkarması gereken dersler olduğunu söyledi. Stoltenberg, askeri eğitimlerin nasıl yapılması gerektiğine dair yaşananlardan alınması gereken dersler olduğunu dile getirdi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın Amerika’nın Sesi’ne (VOA) dayandırdığı habere göre, NATO Genel Sekreteri, “Afgan liderlerin başarısızlığı bugün gördüğümüz trajedinin yaşanmasına neden oldu” değerlendirmesini yaptı.

Stoltenberg, Afganistan’da denetimin bu kadar büyük bir süratle Taleban’ın eline geçmesinin kendileri açısından da sürpriz olduğunu dile getirdi.

Genel Sekreter, Kuzey Atlantik Konseyi toplantısınn ardından yaptığı açıklamada ayrıca Türkiye’ye de Kabil Havalimanı’ndaki operasyonları nedeniyle teşekkür etti.

Stoltenberg, “Hayati önem taşıyan havalimanının güvenliğinin sağlanması konusunda NATO müttefiklerine ama özellikle Türkiye, ABD ve İngiltere’ye teşekkür etmeme izin verin” dedi.

Genel Sekreter, “ABD şu an havalimanında güvenliği sağlamak için asker takviyesinde bulunuyor. Türkiye, yıllardır havalimanında güvenliği tesis ediyor. Norveç havalimanı hastanesini işler kılıyor. Diğer müttefikler ve İngiltere de destek sağlıyor” dedi.

Stoltenberg, NATO üyesi diğer ülkelerin de tahliye işlemlerini hızladırmak için Kabil Uluslararası Havalimanı’na uçaklar göndereceklerini söylediğini açıkladı.

[UHA Haber Ajansı, 19 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.