enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
00:34 Kerkük Kimin?
00:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
00:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
00:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü UHA’ya anlattı…
00:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
00:20 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
00:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
00:02 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
00:01 Hafta sonu beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirme
22:37 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
12:43 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
12:03 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
03:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları yüzünden 300 Bin Genç Okulu Bıraktı!”
03:16 5. Finansal Güvenlik Olimpiyatına Türkiye de katılacak
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
00:54 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

NATO ve AB’den Türkiye ile dayanışma mesajı

NATO ve AB’den Türkiye ile dayanışma mesajı
2 Ekim 2023
39
A+
A-

Ankara’da düzenlenen saldırı sonrasında NATO ve AB’den saldırıyı kınama, Türkiye ile dayanışma mesajları geldi.

UHA / Europe İnternational News Agency

UHA Haber’in Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, Ankara’da 1 Ekim Pazar günü yerel saat ile 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığı Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkitEmniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde iki kişinin düzenlediği bombalı saldırıyla ilgili olarak NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg açıklama yaptı.

Sosyal medya platformu X hesabından paylaştığı mesajında NATO Genel Sekreteri, Ankara’da düzenlenen bombalı saldırıyı kınadı.

Stoltenberg, “Ankara’da İçişleri Bakanlığı’na yönelik terör saldırısını şiddetle kınıyorum” dedi. Saldırıda yaralanan polis memurlarına acil şifalar dileyen Stoltenberg, “NATO, terörle mücadelede Türkiye ile dayanışma içindedir” diye vurguladı.

Resim

AB’den terörle mücadelede destek mesajı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun İçişlerinden Sorumlu Üyesi Ylva Johansson da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ankara’daki saldırıyı kınayarak, terörizmle mücadelenin ortak olduğu mesajını verdi.

“Şoke edici terör saldırısını kınamak ve yaralılar ve Türkiye halkı ile dayanışma içinde olduğunu ifade etmek” için Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile temasa geçtiğini belirten Johansson, “Terörle mücadelemiz ortaktır” diye belirtti.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi de Ankara’daki saldırı ile ilgili sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda “Terörle mücadelede Türkiye’yi destekliyoruz” dedi. Varhelyi,  “bombalı intihar saldırısında” yaralanan polis memurlarına acil şifalar diledi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut da, saldırıya ilişkin olarak X üzerinden yaptığı paylaşımda, “Bu sabah Ankara’da meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınıyor, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

Almanya Büyükelçiliği: Geçmiş olsun Türkiye

Sabah yaşanan saldırı sonrasında Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği de bir mesaj yayınladı. Açıklamada, “Bu sabah #Ankara’nın kalbinde meydana gelen terör saldırısı haberlerini dehşetle izliyoruz. Yaralılara acil şifalar dileriz. Lütfen şimdilik #Ankara şehir merkezinden uzak durun. Geçmiş olsun #Türkiye!” ifadeleri yer aldı.

Gazeteci* Tuba Nur TÜRKELİ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.