enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:22 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:44 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:32 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:21 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

NATO: Rus askerleri muharebeye hazır ve Donbas’a girdiler

NATO: Rus askerleri muharebeye hazır ve Donbas’a girdiler
23 Şubat 2022
403
A+
A-

BRÜKSEL – UHA HABER / NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’nın Ukrayna içinde ve çevresindeki yığınağının arttığını, askerlerin muharebeye hazır beklediğini ve dün gece Donestk ile Luhansk’a Rus askerlerinin girdiğini söyledi.

(UHA) Uluslararası Haber TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika HaberleriAjansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin TRT Haber’den aktardığı AA’nın haberine göre,  Stoltenberg, olağanüstü yapılan NATO-Ukrayna Komisyonu toplantısının bitiminde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Rusya’nın sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ile sözde Luhansk Halk Cumhuriyeti’ni tanıma ve bölgeye asker gönderme kararını kınayan Stoltenberg, Moskova’ya geri adım atmaya ve diplomasi yolunu tercih etmeye çağırdı.

“150 binden fazla Rus askeri”

“Avrupa’nın güvenliği için bir neslin gördüğü en tehlikeli andayız” diyen Stoltenberg, NATO müttefiklerinin Ukrayna’ya desteğinin süreceğini, Rusya’nın Ukrayna sınırları içindeki Kırım’da ve Donbas bölgesinde, ayrıca sınır hattında 150 bin askeri, bunun yanı sıra savaş uçakları ve helikopterleri bulunduğunu söyledi.

Stoltenberg, “Birçok Rus askeri birliği şu anda muharebeye hazır şekilde konuşlandırılmış durumda. Birlikler kamplarından çıktılar, sahadalar ve saldırıya hazırlar” diye konuştu.

Stoltenberg, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırganlığa devam etmesi halinde bedelinin ağır olacağını vurguladı.

“NATO Mukabele Kuvveti’nin yüksek hazırlık seviyesi çıkarıldığın”

NATO’nun son haftalarda müttefiklerin savunması için Doğu Avrupa’ya binlerce ilave asker gönderdiğini hatırlatan Stoltenberg, daha fazlasının hazırda tutulduğunu aktardı.

Stoltenberg, “Yüksek alarm vaziyetinde 100’den fazla savaş uçağımız, Kuzey Denizi’nden Akdeniz’e kadar denizlerde 120’den fazla gemimiz bulunuyor. Saldırganlığa karşı ittifaka kalkan olmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

NATO Mukabele Kuvveti’nin yüksek hazırlık seviyesi çıkarıldığını hatırlatan Stoltenberg, bu kuvvetin bölgeye gönderilmediğini aktardı.

Stoltenberg, NATO müttefiki bazı ülkelerin açıkladığı yaptırımları ve Almanya’nın Kuzey Akım 2 boru hattının onay sürecini durdurma kararını memnuniyetle karşıladığını söyledi.

“Geri adım sözü verdiler ama artırıyorlar”

Stoltenberg, Rusya’nın Ukrayna hakkındaki ilerleyen döneme dair planlarına ilişkin NATO’nun değerlendirmesini ise şöyle aktardı:

“Her gösterge Rusya’nın Ukrayna’ya tam kapsamlı bir saldırı planının sürdüğüne işaret etmektedir. Askeri yığınağın sürdüğünü görüyoruz. Geri adım sözü verdiler ama artırıyorlar. Sürekli daha fazla birliğin kamplarından ayrılarak muharebe pozisyonuna geçtiğini, saldırıya hazır olduklarını görüyoruz.”

“Rusya 2014’ten beri Donbas’ta”

Donbas’ta saldırıya bahane olarak kullanılmak üzere sahte olaylar üretildiğini belirten Stoltenberg, “Dün gece daha fazla Rus askerinin Donbas’a, Donetsk ve Luhansk’ın bazı bölümlerine girdiğini gördük.” ifadesini kullandı.

Stoltenberg, Rus askerlerinin Donbas’ta olup olmadığına ilişkin tekrarlayan sorular üzerine şunları kaydetti:

“Rusya, 2014’ten beri Donbas’ta. Bu daha önce gizli bir operasyondu. Rusya varlığını inkar ediyordu. Sözde ayrılıkçılar Rusya askerleri, özel kuvvetleri tarafından yıllardır kontrol ediliyor ve destekleniyor. Şimdi şunu gördük. İlave Rus kuvvetleri Donbas’a girdi. Bu da durumu daha ciddi kılıyor.”

“Ukrayna zaten işgal edilmişti”

“Rusya’nın son hamlesini Ukrayna’nın işgali olarak görüyor musunuz?” sorusunu ise Stoltenberg, şöyle yanıtladı:

“Rusya zaten Ukrayna’yı işgal etmiş durumda. Rusyar Ukrayna’yı 2014’te işgal etmişti. Ukrayna’nın parçası olan Kırım’ı ilhak ettiler. 2014’ten beri Donetsk ve Luhask’ta, yani Donbas’ta Rus askeri birlikleri bulunuyor. Şu anda gördüğümüz şey, zaten işgal edilmiş bir ülkenin daha fazla Rus askeri varlığıyla daha fazla işgal edilmiş olması.”

[UHA Haber Ajansı, 23 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.