enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:40 Uluslararası Esnaf Birliği (UEB), Türk dili konuşan ülkeler başta olmak üzere, ülkemizde ve dünya’da hızla büyüyor
11:04 Narkotikte “Avcı” dönemi: Yapay zeka destekli ilk operasyonda 305 gözaltı
10:45 Ticaret Bakanlığı’ndan , gümrük idarelerinde işlem gören teminatlara ilişkin bilgiler ve işlem süreçleri
00:47 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, parlamentoya görüşmeler hakkında bilgi verdi..
00:47 Trump, uluslararası liderleri Barış Konseyi’nin ilk toplantısına davet etti
00:43 MKE ürünlerine Suudi Arabistan yolu görünüyor
00:43 Ankara Keçiören Belediye Başkanı’ndan Özgür Özel hakkında suç duyurusu
00:31 Türkiye, Mısır, Katar ve Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, katil İsrail’e sert kınama
00:31 BTP Lideri Hüseyin Baş, “Milli Ekonomi Modeli insanlık için en büyük şanstır”
00:26 Bakan Yumaklı: 11 ilde tarımsal altyapıya 67 milyar liralık yatırım yaptık
00:15 Türk zırhlıları Almanya’da
00:14 Epstein Mossad ajanı mıydı? Yeni belgeler soru işaretleri oluşturuyor
00:02 Devlet Bahçeli: Terörsüz Türkiye hedefi milli dayanışmayla hayat bulacaktır
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Mihalgazi Belediye Başkanı Akgün’e destek
17:10 Bir Terk Etme Hikayesi
13:13 Bir Geri Gidiş: Savunma Bakanlığı’ndan Savaş Bakanlığı’na
11:22 DEM Partili Gergerlioğlu’nun oğlundan Sabiha Gökçen için küstahça bir paylaşım
11:00 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek,Kocaeli’den Gelen Spor Basınını Ağırladı
00:57 Analiz: Türkiye-Mısır Yakınlaşmasının Stratejik Anlamı
00:53 Avrupa Haberleri: AB’den Rusya’ya yeni yaptırım hamlesi: Petrol taşımacılığı hedefte
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Narkotikte “Avcı” dönemi: Yapay zeka destekli ilk operasyonda 305 gözaltı

Narkotikte “Avcı” dönemi: Yapay zeka destekli ilk operasyonda 305 gözaltı
10 Şubat 2026
9
A+
A-

* İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından geliştirilen yapay zeka destekli “Avcı” projesi, dijital platformları mesken tutan zehir tacirlerini deşifre etti. Türkiye’nin yapay zeka destekli ilk uyuşturucu operasyonunda, 14 ilde eş zamanlı baskınlarla 305 şüpheli yakalandı.

* İşte detayı!…

UHA / İnternational News Agency

İSTANBUL, 11 ŞUBAT 2026 – İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, siber devriye ekipleriyle koordineli olarak yürüttüğü 5 aylık teknik ve fiziki takibin ardından, uyuşturucu ticaretinin dijital ayağına darbe vuran dev bir operasyon gerçekleştirdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalarda, uyuşturucu madde ticaretini anlık mesajlaşma uygulamaları ve sosyal medya platformlarına taşıyan şebekeler tek tek tespit edildi.

“Avcı” zehir tacirlerini izledi

Operasyonun en dikkat çekici detayını ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından geliştirilen “Avcı” projesi oluşturdu.

Türkiye’de yapay zekadestekli ilk uyuşturucu operasyonu olma özelliğini taşıyan bu süreçte, “Avcı” uygulaması sayesinde dijital dünyadaki milyonlarca veri analiz edildi.

Yapay zeka algoritmaları; şüphelilerin polisiye tedbirlerden kaçmak için kullandığı yöntemleri, gizli kullanıcı adlarını ve şifreli yazışma kalıplarını çözümledi. Kendilerini gizlemek için sürekli kimlik bilgisi değiştiren ve 24 saat esasına göre faaliyet gösteren şüpheliler, “Avcı“nın radarına takılmaktan kurtulamadı.

Şifreli gruplar ve referanslı üyelik sistemi deşifre edildi

Emniyet birimlerinin titiz çalışmaları sonucu, şebekenin işleyişine dair çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Şüphelilerin, uyuşturucu arzını sağlamak amacıyla anlık mesajlaşma uygulamalarında “uçtan uca şifreli” kapalı gruplar kurdukları belirlendi.

Bu gruplara sadece özel davet veya referansla üye kabul edildiği, uyuşturucu sevkiyatının ise “güvene dayalı kurye ağı” üzerinden yürütüldüğü tespit edildi. Dijital platformlarda yönetici ve moderatör olarak görev yapan şahısların, yapay zeka destekli teknik takip sayesinde gerçek kimliklerine ulaşıldı.

14 ilde eş zamanlı baskın

“Avcı” projesiyle kimlikleri ve adresleri belirlenen zanlılara yönelik operasyon için düğmeye basıldı. İstanbul merkezli olmak üzere; Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Konya, Sakarya, Tekirdağ, Hatay, Mardin, Adıyaman, Giresun, Kastamonu ve Muş’ta düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 305 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında adreslerde yapılan aramalarda çok miktarda uyuşturucu madde, dijital materyal ve suçtan elde edildiği değerlendirilen nakit para ele geçirildi.

Emniyet yetkilileri, teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak uyuşturucu ile mücadelenin hem sahada hem de dijital mecralarda kararlılıkla devam edeceğini vurguladı. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Yerli ve milli yazılım: Avcı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından geliştirilen “Avcı” projesi/uygulaması, dijital dünyadaki suçlarla daha etkin mücadele edebilmek amacıyla hayata geçirildi.

Avcı ile özellikle siber suçların işlenmeden önlenmesi veya işlendikten sonra faillerin hızlıca tespit edilmesi hedeflendi.

Emniyet güçlerinin dijital mecrada “gözü ve kulağı” olacak olan Avcı ile, yasa dışı bahis, dolandırıcılık, provokatif paylaşımlar ve dijital ayak izi takibi gibi alanlarda suçlular takip edilerek deşifre edilecek.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.