enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:00 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
00:34 Kerkük Kimin?
00:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
00:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
00:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü UHA’ya anlattı…
00:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
00:20 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
00:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
00:02 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
00:01 Hafta sonu beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirme
22:37 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
12:43 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
12:03 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
03:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları yüzünden 300 Bin Genç Okulu Bıraktı!”
03:16 5. Finansal Güvenlik Olimpiyatına Türkiye de katılacak
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Narin Güran’ın Diyarbakır’daki mezarına Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçi akını

Narin Güran’ın Diyarbakır’daki mezarına Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçi akını
19 Eylül 2024
76
A+
A-

21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın daha bir ay öncesine kadar yaşadığı Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe köyü, toprağa verildiği 9 Eylül’den beri ziyaretçi akınına uğruyor.

UHA / İnternational News Agency

Narin Güran'ın mezarı yaptırıldı - Lider Haber

Köye gelenlerin neredeyse tamamının amacı, Narin’in mezarını ziyaret etmek. Tuncelili Cavit Şengün de bu ziyaretçilerden biri.

Elazığ’da yaşayan Şengün, Narin’in bir melek olarak tasvir edildiği fotoğrafı mezara iliştiriyor. Dua ettikten sonra VOA Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Şengün, üzgün olduğunu söylüyor.
Narin’in mezarına ziyaretler gün boyu sürüyor.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Narin’in mezarına ziyaretler gün boyu sürüyor.

Şengün, “Narin hepimizin ortak hisleri, hepimizin ortak düşünceleri, hepimizin parçası. Bu çocuğu evinde bu oyuncaklarıyla, farklı şekilde ziyaret edebilirdik. Daha farklı hediyeler yanına götürebilirdik. Narin ülkenin LGS’de en yüksek alan öğrencisi diye bakabilirdik, onu tebrik edebilirdik, ona o şekilde hediyeler getirebilirdik. Burada onu yalnız bırakmamak da ne kadar bizi teselli etse de içimiz yanıyor” dedi.

Narin’in mezarının üzeri çiçeklerle kaplanırken, ziyaretçiler çeşitli oyuncaklar, okul malzemeleri ve okul önlükleri de bıraktı. Narin’in ayak ucuna ise barışın ve saflığın sembolü olan zeytin ağacı dikildi.

Elazığ’dan gelen Cavit Şengün, Narin’in melek olarak tasvir edildiği resmini mezara iliştirdi.
Elazığ’dan gelen Cavit Şengün, Narin’in melek olarak tasvir edildiği resmini mezara iliştirdi.

“Narin’in mezarı köyde olmamalıydı”

Narin’in mezarını ziyaret edenler arasında bulunan Abidin Aydın, aslen Diyarbakırlı olsa da İstanbul’da yaşıyor.

Mezarı ziyaret ettikten sonra VOA Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Aydın, Narin’in mezarının köyde olmaması gerektiğini söyledi.

Aydın, köylülerin suskunluğuna tepki göstererek, “Allah ona hakkını bırakmasın. Aslında köyün yarısı da belki biliyordur ne olduğunu da kimse söylemiyor. Yani artık boğazım düğümleniyor. Mezarın burada olmaması gerekirdi. Yazıktır, bunun burada işi olamaz” şeklinde konuştu.

İzmir’den gelen Turgay Önemli, VOA Türkçe’ye, cinayetten çok etkilendiği için geldiğini söyledi.

Turgay Önemli, “Narin için geldik buraya. İzmir Ödemiş’ten geliyoruz. Çok etkilendik, kötü bir durum. Burayı canlı görmek için geldik buraya. Sözler yetmiyor konuşmaya” diye konuştu.

Köyün suskunluğuna çelenkle tepki

Mezarlığa gönderilen çiçekler arasında, köylülerin suskunluğuna tepki mesajı yazılı çelenk dikkat çekti.
Mezarlığa gönderilen çiçekler arasında, köylülerin suskunluğuna tepki mesajı yazılı çelenk dikkat çekti.

Mezarlığa gelemeyen onlarca kişi de duygularını çelenk göndererek gösterdi. Üzerlerinde çeşitli mesajlar yer alan çelenklerden biri, köyün suskunluğuna tepki niteliğindeydi.

Çelengin üzerinde Kuran’daki Maide Suresi’nin “Ey iman edenler! Allah için hakkı ayakta tutun, adaletle şahitlik eden kimseler olun. Adaletli olun; bu, takvâya daha uygundur” diyen sekizinci ayeti yer aldı.

Narin’in mezarını ziyaret edenler fotoğrafına uzun uzun bakıyor.
Narin’in mezarını ziyaret edenler fotoğrafına uzun uzun bakıyor.

Öte yandan mezarın üzerine bırakılmaları tepki çeken gelinlikler de, bir ağaca asıldı.

VOA Türkçe’ye dün bilgi veren adliye ve güvenlik kaynaklarının aktardığına göre, Narin’in öldürülmesinden sonra aile meclisi olayın üstünün örtülmesine karar verdi ve bütün aile bireylerine konuşmamaları için yemin ettirildi.

Güvenlik kaynakları ve soruşturmayı yürütenlere göre, sadece Güran ailesi değil köyde yaşayan herkes olayı biliyor, ancak konuşmuyor.

Mahmut Bozarslan yazıları 1.sayfa

Gazeteci* Mahmut BOZARSLAN

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.