enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Myanmar’da Ölümcül Depremin Ardından Milyonlarca Çocuk Risk

Myanmar’da Ölümcül Depremin Ardından Milyonlarca Çocuk Risk
16 Nisan 2025
18
A+
A-

*  28 Mart’ta Myanmar’ı vuran ve halihazırdaki vahim insani durumu daha da kötüleştiren 7,7 büyüklüğündeki yıkıcı depremin ardından milyonlarca çocuk risk altında.

*Detayı haberimizde!…

UHA / İnternational News Agency

NEW YORK/BANGKOK/YANGON, 16 Nisan 2025 – UNICEF,  ihtiyaçların her geçen saat arttığı ve artçı sarsıntıların devam ettiği bu durumun çocuklar ve aileler üzerindeki etkisinin şiddetlendiği uyarısında bulunarak, uluslararası toplumu çocuklar ve aileler için hayat kurtarıcı çabaları desteklemek üzere acilen harekete geçmeye çağırıyor.

UNICEF İcra Direktörü Russell: Dünya Haiti halkını yüzüstü bıraktı

UNICEF İcra Direktörü Catherine Russell, “Bu deprem, birçoğu zaten çatışma, yerinden edilme ve yoksunluk içinde yaşayan Myanmar’daki çocuklar için bir başka acımasız darbe oldu. Dakikalar içinde sevdiklerini, evlerini ve temel hizmetlere erişimlerini yitirdiler. İhtiyaçlar çok büyük ve her geçen saat artıyor,” dedi.

Myanmar'daki depremlerde acı bilanço: Ölü sayısı 2700'ü aştı! | Ankara Masası

Deprem ve artçı sarsıntılar Mandalay, Nay Pyi Taw, Sagaing, Bago ve Shan bölgeleri dahil olmak üzere Myanmar’ın orta kesimlerinde geniş çaplı yıkıma sebep oldu. Resmi rakamlara göre 1.600’den fazla insan hayatını kaybetti ve çoğu çocuk 3.400’den fazla kişi de yaralandı. Arama kurtarma çalışmaları devam ettikçe ve felaketin boyutları tam olarak ortaya çıkmasıyla ölü sayısının artması bekleniyor.

Evler, okullar, hastaneler ve kritik altyapı ciddi hasar görürken, toprak kaymaları ve çöken yollar sebebiyle birçok topluluğun elektrik ve mobil bağlantıya erişimi kesildi.

Halihazırda kırılgan koşullarda hayatta kalmaya çalışan pek çok aile; güvenli su, sağlık hizmetleri ve barınmaya sınırlı erişim nedeniyle şimdi daha da büyük zorluklarla karşı karşıya.

Bu durumdan en çok etkilenenler arasında yer alan çocuklar; yaralanma, travma, ailelerinden ayrılma ve sahip oldukları zayıf istikrarın daha da bozulması gibi yüksek risklerle karşı karşıya. UNICEF ekipleri, en çok etkilenen bölgelerde sahada olup, ihtiyaçları değerlendirmek ve acil durum yardımı sağlamak için ortaklar ve yerel müdahale ekipleriyle birlikte çalışıyor.

UNICEF, erken müdahale çalışmalarının bir parçası olarak, sağlık kitleri, tıbbi malzemeler ve çadırlarla birlikte sabun, hijyenik pedler, dezenfektanlar gibi hijyen kitlerinin dahil olduğu 80 metrik ton hayat kurtarıcı malzemeyi, acil ihtiyaç duyan çocuklara ve ailelere derhal ulaştırmak üzere seferber ediyor.

BM raportörü: Myanmar'da Arakan Müslümanlarına korkunç işkenceler yapılıyor - BBC News Türkçe

Russell, “Myanmar’daki çocuklar kriz üstüne krizle mücadele ediyor. UNICEF olarak, hayat kurtarıcı çalışmalarımızı büyütüyoruz ve uluslararası toplum da buna cevap veriyor, ancak çocukların ve ailelerin hayatlarını kurtarmak ve korumak için acilen daha fazla kaynağa gereksinim var. Bununla birlikte, acil ihtiyaç duyan insanlara yardım edebilmek için depremden etkilenen bölgelere güvenli, hızlı ve engelsiz insani yardım erişimine ihtiyacımız var,” dedi.

Myanmar, dünyadaki en karmaşık insani acil durum coğrafyalarından biri. Depremden önce bile 6,5 milyondan fazla çocuk yardıma muhtaç durumdaydı ve yerinden edilen her üç kişiden biri çocuktu. Buna rağmen, UNICEF’in 2025 yılı Çocuklara Yönelik İnsani Yardım Faaliyetleri (HAC) kapsamındaki fon ihtiyacının bugüne kadar yüzde 10’undan azına ulaşılırken, insani müdahaleye yönelik fonlar ciddi ölçüde yetersiz kalmaya devam ediyor.

UNICEF, depremden etkilenen çocuklara ve ailelere temiz su, tıbbi bakım, koruma, psikososyal destek ve acil durum eğitiminin dahil olduğu daha fazla hayat kurtarıcı desteğin ulaştırılması için acil fon çağrısında bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.