enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:57 Kas Yırtılması Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir?
00:59 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Adana ve Mersin’deki sel mağdurlarına 33,5 milyon lira kaynak
00:54 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:53 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:53 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:37 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:34 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
00:33 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
00:28 Adalet Bakanı Tunç, Mattia Ahmet Minguzzi’nin mevlüt programına katıldı
00:21 Egeli gençler, TEKNOFEST hazırlıklarını sürdürüyor
00:20 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri’nin Suudi Arabistan’da ortak üretimine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.
00:06 Batı Trakya Türk toplumu mensubu Müslüman öğrencilere Ortodoks Hristiyan ritüeli dayatması
00:04 “Suriye ordusu entegrasyonu kabul etmeye mecbur bıraktı”
00:01 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK), Hatay’da 2 gün süren anlamlı bir buluşma
14:40 Uluslararası Esnaf Birliği (UEB), Türk dili konuşan ülkeler başta olmak üzere, ülkemizde ve dünya’da hızla büyüyor
11:04 Narkotikte “Avcı” dönemi: Yapay zeka destekli ilk operasyonda 305 gözaltı
10:45 Ticaret Bakanlığı’ndan , gümrük idarelerinde işlem gören teminatlara ilişkin bilgiler ve işlem süreçleri
00:47 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, parlamentoya görüşmeler hakkında bilgi verdi..
00:47 Trump, uluslararası liderleri Barış Konseyi’nin ilk toplantısına davet etti
00:43 MKE ürünlerine Suudi Arabistan yolu görünüyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Murat Kurum farkı

Murat Kurum farkı
10 Ocak 2024
73
A+
A-

AK Parti’nin merakla beklenen İstanbul adayını açıklamadan önce Başkan Erdoğan yine çok tarihi bir konuşma yaptı.

UHA / İnternational News Agency

Mahmut Övür : Kars'ın Stratejik Seçimi

SABAH Gazetesi’nin duayen köşe yazarı Mahmut ÖVÜR, “Murat Kurum farkı” başlığıyla bir yazı kaleme aldı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 kentin adayını açıklıyor - Son Dakika Türkiye  Haberleri | NTV Haber

Sadece şu sözleri bile nasıl bir siyasi aktörler topluluğuyla karşı karşıya kalındığını göstermeye yetiyor:

“Kendi yankı odalarından çıkıp içinde yaşadıkları toplumu anlamaya, tanımaya, öğrenmeye tenezzül dahi etmezler. Yıllarca önyargılarını gerçek zannettiler. Yıllarca sahte korkularının esiri oldular.”

Sonra sözü, yankı odalarına mahkûm bu siyasi kadroların 5 yıldır yönettiği İstanbul’a getiriyor ve şöyle diyordu:
“Fatih’in emaneti olan güzel İstanbul’umuzu muradına kavuşturacak, büyükşehir belediyesini yeniden ve sadece İstanbul halkına hizmet eder hale getireceğiz. El ele, omuz omuza vererek İstanbul’u son 5 yıllık fetret devrinden mutlaka çıkartacağız.”

AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum - Son Dakika Türkiye Haberleri |  NTV Haber

Artık İstanbul adayı Murat Kurum’du.
O anı, sadece İstanbullular değil, Anadolu’dan gelenler, hatta izleyenler ayakta alkışladı. Çünkü seçilen doğru isimdi ve Anadolu’nun dört bir yanında izi vardı. O an ister gönülden ister göz ucuyla izleyen herkesin hafızasında o fotoğraflar canlandı. Kastamonu Bozkurt’u sel aldığında, Elazığ ve Malatya’yı deprem vurduğunda, Antalya Manavgat’ın köyleri yandığında vatandaşın yanında Süleyman Soylu‘yla birlikte çizmelerini giyen Bakan Murat Kurum vardı.

Murat Kurum: ''Deprem 13.5 Milyon Vatandaşımızı Etkiledi'' - Günaydın Milas  - Son Dakika Milas ve Muğla Haberleri

Aynı şekilde “Küçük Kıyamet” denilen 6 Şubat depreminde de yine vatandaşın yanındaydı. İzmir’de deprem olduğunda, İstanbul’da binalar çöktüğünde de alana ilk koşan oydu. Hatta mevcut İstanbul yönetimi kılını kıpırdatmazken, o Marmara’yı müsilaj belasından kurtaran ekibin başındaydı.

TOKİ SOSYAL KONUT SON DAKİKA: Teslim tarihi açıklaması! Bakan Kurum 'Söz  verdik' diyerek açıkladı - Son Dakika TOKİ Haberleri -

AK Parti’nin iddialı olduğu sosyal konut üretiminde bir marka olan TOKİ vasıtasıyla hem depreme dayanıklı hem de yaşanabilir mahallelerle vatandaşın gönlünü ve güvenini kazandı.

Yine AK Parti’nin kentsel dönüşüm projelerine birçok muhalefet partisi karşı çıkarken hatta fiili direniş sergilerken Kurum, o projeleri ısrarla hayata geçirmekten vazgeçmedi ve depremde haklı çıktı.

T.C.CUMHURBAŞKANLIĞI : Emine Erdoğan, çevre çalışmalarından dolayı BM'nin  “Küresel Amaçlar Eylem Ödülü”ne layık görüldü

Dahası şehirlerin nefes almasını sağlayan millet bahçeleriyle, Emine Erdoğan‘ın öncülüğünde BM’nin sahiplendiği “Sıfır Atık” projesiyle, küresel iklim değişikliği çalışmalarıyla milyonların gönlünü kazanan Kurum, şimdi bütün enerjisiyle İstanbul’a yoğunlaşmak istiyor.
En önemli özelliği de samimiyeti…

O samimiyetle İstanbullulara şöyle seslendi:
“Aziz İstanbullular, ülkeme daima hizmet ettim. Tüm arkadaşlarımla birlikte bizi arayanlar, hep bir işin başında buldular. TOKİ’de ve Emlak Konut’ta ülkemizin şehircilikte hak ettiği yere ulaşması için, insanımızın güvenli yaşam alanlarında hayat sürmesi için 20 yıl boyunca çalıştık, gayret ettik, ter döktük. Bu tecrübeyle bakanlık dönemimizde de yine Anadolu’nun ve İstanbul’un dört bir yanında insanımızın hayatına dokunan hizmetler yaptık.”

Önümüzdeki seçimlerde rakibinin, “İstanbul’a karşı ilgisizlik, ihmalkârlık ve algı belediyeciliği” olduğunu belirtiyor ve şöyle diyordu:

“İnşallah 31 Mart akşamı İstanbul’da duraklama dönemi bitecek, yeniden diriliş, yeniden yükseliş dönemi başlayacak.”
Başkan adayı Kurum, ilk mesajıyla İstanbul’a yoğunlaşacağının işaretini verdi. Beklenen de buydu. Görünen o ki rakibi onu tam tersi yerel değil genel siyasete çekip, yaşam biçimi üzerinden bir mücadele yürütecek. Gerçi bunu hep yaptılar ve kaybettiler ama yine de siyasetin bu kısırdöngüden kurtulması için Kurum bu oyunu bozmalı ve İstanbul’u “fetret” döneminden kurtarmaya yoğunlaşmalı. İstanbullu bunu görür ve hakkını verir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.