enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:14 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:57 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:35 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:18 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:02 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:55 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:16 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:49 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:08 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:55 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
00:46 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

MSB Yaşar Güler, “Kıbrıslı soydaşlarımızın güvenliği her zaman önceliklidir”…

MSB Yaşar Güler, “Kıbrıslı soydaşlarımızın güvenliği her zaman önceliklidir”…
4 Mayıs 2025
26
A+
A-

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Türkiye, bugün de bu coğrafyada tarihi sorumluluğunu sürdürecek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) ve kendi çıkarlarının korunması için uluslararası hukuka bağlı olarak sahip olduğu tüm hakları kararlılıkla kullanacaktır” dedi.

* Detayı haberimizde…

UHA / İnternational News Agency

Milli savunma bakanı Yaşar Güler'den 3. Dünya savaşı uyarısı! - Çorum Haber | Son Dakika Gelişmeleri – Yayla Haber

LEFKOŞA, 04 MAYIS 2025 – Dünyada çok boyutlu gelişmelerin yaşandığı, her geçen gün risk ve tehditlerin arttığı hassas bir süreçten geçildiğine dikkati çeken Güler, “Jeopolitik ehemmiyeti yüksek bir coğrafyada bulunan ülkemizin bu kritik süreçte çok yönlü tehdit ve tehlikelere karşı daima güçlü ve uyanık bulunması bir zorunluluk arz etmektedir.” ifadesini kullandı.

Güler, Milli Savunma Bakanlığınca, Türkiye’nin bekası ile milletin güvenliği ve huzuru için en kapsamlı ve etkin faaliyetlerin yürütüldüğünü bildirdi.

Yurt içinde ve sınır ötesinde terörle mücadelede büyük başarılar elde edildiğini belirten Güler, “Terör örgütü, bu operasyonlar neticesinde fesih ve silah bırakma seviyesine getirilmiş durumdadır. Operasyonlarımızla eş zamanlı olarak hudutlarımızın emniyetini de en yoğun ve en üstün tedbirlerle sağlarken Mavi ve Gök Vatanımızdaki hak ve menfaatlerimizi de tereddütsüz ve tavizsiz koruyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

“Kıbrıslı soydaşlarımızın güvenliği her zaman önceliklidir”

Bakan Güler, Kıbrıs Barış Harekatı’nın, tarihi hak ve çıkarların korunmasına yönelik kararlı tavrı açıkça ortaya koyduğunu vurgulayarak, “Kıbrıslı soydaşlarımızın güvenliği ve huzuru bizler için her zaman önceliklidir.” ifadesini kullandı.

Yaşar Güler, stratejik konumu da göz önünde bulundurulduğunda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin adadaki varlığının yalnızca Kıbrıs’ın değil, bölgenin genel güvenliği ve istikrarı açısından da kritik öneme sahip olduğunu belirtti.

“Özellikle enerji kaynaklarının keşfiyle birlikte çeşitli aktörlerin Kıbrıs’ın güneyinde siyasi, askeri ve ekonomik faaliyetlerini artırmaya çalıştığı, Rum tarafına yönelik tek taraflı desteklerin yoğunlaştığı açıkça görülmektedir.” ifadesini kullanan Güler, şunları kaydetti:

“Bu bağlamda, bazı üçüncü tarafların Rum kesimiyle gerçekleştirdiği tek taraflı anlaşmaları, gerçekleştirilen askeri tatbikatları, yürütülmeye çalışılan enerji projelerini ve Rum tarafının bazı konjonktürel gelişmelerden hareketle çeşitli şekillerde rol kapma çabalarını dikkatle takip ediyoruz. Tüm bunlara karşı ülkemizin hak ve menfaatlerini zedelemeye dönük her türlü girişime karşı gerekli önlemleri büyük bir kararlılıkla alıyoruz. Şu husus asla unutulmamalıdır ki Türkiye, herhangi bir oldu bittiye kesinlikle izin vermeyecektir. Bu vesileyle bir kez daha ifade etmek isterim ki uluslararası meşruiyeti haiz ve garantör ülke sıfatıyla olan Ada’daki askeri varlığımız hem Kıbrıs Türk halkının huzur ve güvenliğinin hem de Doğu Akdeniz’deki stratejik dengelerin teminatıdır.”

“Türkiye, sahip olduğu tüm hakları kararlılıkla kullanacak”

Bakan Güler, Türkiye’nin tarih boyunca Akdeniz’e yön veren hakim güçlerden biri olduğunu belirterek, “Türkiye, bugün de bu coğrafyada tarihi sorumluluğunu sürdürecek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ve kendi çıkarlarının korunması için uluslararası hukuka bağlı olarak sahip olduğu tüm hakları kararlılıkla kullanacaktır.” dedi.

Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğini ve eşit uluslararası statüsünü teyit etmeyen hiçbir çözüm formülünün asla kabul edilemeyeceğini vurgulayan Güler, bu kapsamda makul ve mantıklı şekilde çözüme yönelinmesi gerektiğini belirtti.

Güler, “Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da güvenlik, barış ve istikrar için Ada’da bulunmaya ve kardeş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin meşru çıkarlarını her koşulda desteklemeye devam edecektir.” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.