enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:03 Bakan Fidan: “Biz inanıyoruz ki; dış müdahalelerden arınmış, istikrarlı bir Suriye, bölgemiz için büyük bir artı değer olacaktır.
00:02 Sektörünün bölgesindeki en büyüğü SING İstanbul, artık yeni adresinde…
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı”nda konuştu…
00:00 Bakan Göktaş, Türkiye’de de nüfus yaşlandı ve doğurganlık azaldı”…
09:58 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
08:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:48 YHT Gar–Kuyubaşı–Esenboğa Havalimanı Metro Hattı’nın yapımına 2026 yılında başlanması hedefleniyor…
00:47 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:46 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:26 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:20 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:20 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:10 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
03:32 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
01:00 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:57 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:49 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:37 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“mRNA aşısı anne sütüyle bebeğe geçmiyor”

“mRNA aşısı anne sütüyle bebeğe geçmiyor”
7 Ağustos 2023
14
A+
A-

* ABD’de yapılan yeni bir araştırmaya göre mRNA aşıları (BioNTech ve Moderna) anne sütü üzerinden bebeklere taşınmıyor.

* Emziren annelerin aşı olması önünde herhangi bir engel bulunmuyor.

UHA / İnternational News Agency

ABD’de yapılan bir araştırmaya göre emziren annelerin Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkitaşılanması halinde mRNA aşıları (BioNTech/Pfizer ve Moderna) anne sütü üzerinden bebeklere taşınmıyor.

University of California, San Franciso tarafından yapılan araştırmaya göre aşı olan annelerin bebeklerini emzirmesine engel olan bir durum bulunmuyor.

Araştırma Stephanie Gaw liderliğindeki bir ekip tarafından yapıldı ve Jama Pediatrics adlı tıp dergisinde yayınlandı. Yedi aşılanmış anneden alınan anne sütü örnekleri üzerinde aşıdaki mRNA’ya rastlanmadı.

Araştırmaya katılan kadınlardan beşi BioNTech/Pfizer ile ikisi de Moderna ile aşılandı. Aşılamadan önce ve aşılamadan 4 ila 48 saat sonra kadınlardan anne sütü örnekleri alındı.

Araştırma raporuna göre sonuçlar mRNA aşısının sütten kesilmemiş bebeklere taşınmadığını ortaya koydu. Ancak araştırmanın sınırlı sayıda kişi üzerinde yapıldığı da ifade edildi.

mRNA aşıları genetik yapımızı değiştirebilir mi?

Mesajcı ribonükleik asit (mRNA) temelinde geliştirilen korona aşılarında virüsün özelliklerine uygun bir yapı planı bulunuyor.

Almanya’da tıp cemiyetleri Mayıs ayında emziren annelerin de öncelikli olarak aşılanması gerektiği yönünde görüş bildirmişti. Aşılama sonucunda oluşan antikorların anne sütü üzerinden yenidoğanlara taşınacağı ve böylece emziren bebeklerin de korunacağı belirtilmişti.

Alman Daimî Aşı Komisyonu (Stiko) Müdürü Dr. Thomas Mertens de kısa süre önce yaptığı bir açıklamada emziren kadınların aşılanmaları halinde bir sorun yaşamayacaklarını söyledi. Mertens “Bunu çok net bir biçimde söylemek gerekiyor sanıyorum, emziren kadın aşı olabilir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.