enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM’deki tarihi konuşması, konferans için yayımlanan kitapçıkta yer aldı…
00:49 Makine İhracatı, Almanya, ABD ve İtalya en fazla ihracat yapılan ülkeler…
00:49 Türkiye’de 2026 yılı asgari ücreti için geri sayım başlıyor
00:40 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 5’inci Ulusal Eylem Planı, 25 Kasım’da açıklanacak
00:39 Analist Hazel Çağan Elbir: Avrupa Birliği’nin Türkiye 2025 raporu…
00:36 Bakan Kacır: Gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz
00:22 KVKK’nın çevrim içi alışverişlerde dolandırıcılık mağduru olmamaları için vatandaşlar uyarıldı…
00:13 Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet UÇUM, “Tek devlet ve tek millet politikası Türkiye gerçeği”
00:12 İletişim Başkanı Duran: G20 temasları kıymetli sonuçlar ortaya koydu
00:12 Orta Asya’nın yükselen stratejik önemi ve Türkiye
12:32 Anlaşma istemeyen kim?
04:53 Erdoğan, “Dirençli Bir Dünya-G20’nin Katkısı: Afet Riskini Azaltma, İklim Değişikliği, Adil Enerji Dönüşümü, Gıda Sistemleri” başlıklı oturuma katıldı.
00:40 CHP’nin İmralı heyetine üye vermesini kim engelledi?
00:35 Erdoğan: İsrail’in Gazze’de yol açtığı yıkım Filistin’in kalkınma çabalarını asgari 70 yıl geriye götürdü…
00:29 ”Gezi”nin karanlık finansörü! Avrupa’da Soros uyanışı
00:22 “Normal” Bitti: Batı’nın Çöküşü ve Trump’ın Kaosu
00:20 Adalet Bakanı Tunç: Yazı işleri müdürlerinin nakil taleplerini gerçekleştirdik
00:11 Papa’nın bu Türkiye ziyareti, diplomatik bir jestten çok daha fazlasını işaret ediyor…
00:07 Bakan Yerlikaya, NSosyal hesabından “Yalan sizin ağzınıza yuva yapmış” başlığıyla paylaşımda bulundu…
00:07 İkinci para kulesi skandalı! Kara parayla Bodrum’da kaçak villa…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Moskova: Ukrayna, Sivastopol’da Rus Karadeniz Filosu karargahını vurdu

Moskova: Ukrayna, Sivastopol’da Rus Karadeniz Filosu karargahını vurdu
23 Eylül 2023
12
A+
A-

Rusya, 18 Mart 2014’te Kırım Özerk Cumhuriyeti’ni ve Sivastopol şehrini yasa dışı şekilde ilhak etmişti.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in KİEV Temsilcisi ve Aktivist Daria KALENİUK‘un EuroNews’e dayandırdığı haberine göre, Kremlin tarafından Sivastopol Valisi olarak atanan Mihail Razvozhayev, Ukrayna’nın, Rusya’nın Karadeniz Filosunun ana karargahına füze saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan ve ‘Kiev rejiminin‘ sorumlu tutulduğu açıklamada, önce saldırıda bir Rus askerinin öldüğü bildirildi.

Bakanlık, daha sonra yayınladığı düzeltme açıklamasında ise askerin ölmediğin ancak kayıp olduğunu belirtti.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde de Moskova tarafından ilhak edilen Kırım’a bağlı Sivastopol’daki askeri binanın üzerinden duman bulutları yükselirken görülüyor.

Razvozhayev, itfaiyecilerin çıkan yangının alevleriyle mücadele ettiğini ve ilave acil durum ekiplerinin bölgeye takviye edildiğini kaydetti.

Yetkili, bunun yangının boyutunun ne kadar büyük olabileceğini gösterdiğini ifade etti.

Rus devlet ajansı Tass’ın haberine göre de, filonun merkezine ambulans akışı yaşandı ve şarapnel parçaları yüzlerce metrelik bir alana yayıldı.

Sivastopol sakinlerini olası başka saldırılara karşı uyaran Razvozhayev, insanları evlerinden çıkmamaya ve şehir merkezine gitmemeye çağırdı.

Rus yetkili, Telegram kanalı üzerinden yaptığı daha sonraki paylaşımında ise “tehlikenin geçtiğini” yazdı.

Saldırı, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin ABD Başkanı Joe Biden ve Kongre üyeleri ile Washington’da bir araya geldiği ve 24 milyar dolarlık ek yardım paketinin değerlendirildiği zamana denk geldi.

Ukrayna’dan yapılan açıklamada ise Rus füzeleri ve ülke genelinde düzenlediği saldırılarda en az beş kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada Rus yetkililer, Kırım’a bağlı Bahçesaray yakınlarında bir füze düşürüldüğünü dile getirdi.

Moskova’nın Kırım’a atadığı bölge yöneticisi Sergey Aksyonov, yarımada üzerinde “seyir füzeleri” düşürüldüğü bilgisini paylaştı.

Rusya, 18 Mart 2014’te Kırım Özerk Cumhuriyeti’ni ve Sivastopol şehrini yasa dışı şekilde ilhak etmişti.

Who Is Daria Kaleniuk? Ukrainian Journalist Wikipedia & Boris Johnson Video

Gazeteci* Daria KALENİUK

***

Daria Kaleniuk , Kiev merkezli Yolsuzlukla Mücadele Eylem Merkezi’nin yönetici direktörü olan Ukraynalı bir sivil toplum aktivistidir .  2022 Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sırasında, Kaleniuk, Varşova’daki bir basın toplantısında İngiltere başbakanı Boris Johnson’a Londra merkezli bazı Rus oligarklarının neden yaptırımlarla hedef alınmadığını sorduğunda uluslararası medyada öne çıktı. ve neden Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge kurulmasını desteklemediği. Kaleniuk, Yaroslav Mudryi Ulusal Hukuk Universitesi’nde hukuk okudu ve Fulbright Yabancı Öğrenci Programı tarafından desteklenen Chicago-Kent Hukuk Fakültesi’nden Mali Hizmetler Hukuku alanında yüksek lisansını yaptı. Daria Kaleniuk, Genç Küresel Liderlerin bir üyesidir. Daria, Rusya’nın 24 Şubat 2022’de Ukrayna’ya karşı başlattığı büyük çaplı savaşın ardından, diğer YGL’lerle birlikte, merkezi Polonya’da bulunan Uluslararası Ukrayna Zaferi Merkezi’ni kurdu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.