enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:35 Avrupa Haberleri: ABD-İran Cenevre Görüşmeleri: Körfez’de tatbikat, masada nükleer pazarlık
08:00 Ekonomide gözler mart ayına çevrildi
00:05 KAAN’ın yeni prototipleri sahnede: Neler değişti?
00:04 Kudüs Valiliği: İsrail’in işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’da ramazan ayı hazırlıklarını engellemeye devam ediyor…
00:03 “Türkiye nükleer silah yapabilir”
00:02 İstanbul’daki uyuşturucu soruşturması kapsamında CHP’li Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ifadeye çağırıldı.
00:01 On bir ayın sultanı ramazanın ilk teravih namazı, 18 Şubat Çarşamba günü kılınacak…
00:01 Sıcaklıklar önce düşecek sonra yükselecek
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya’ya gidecek
01:04 Türkiye’yi Kuşatma Hayali
00:47 Huzurlu bir Ramazan için sorunsuz alışveriş: Güven ve hız Amazon.com.tr’de buluşuyor!
00:40 Bakan Kurum: “Çöp kutusu göndermeyi ballandıra ballandıra anlatıyor ama 455 bin konutu beğenmiyorlar”
00:10 Dışişleri’nden katil İsrail’in Batı Şeria’da arazi tesciline sert tepki
00:09 Kocaeli’n Gebze ilçesinde Barış Manço’yu eserleriyle anıldı
00:09 İletişim Başkanı Duran’dan ‘TRT World Citizen Awards’ paylaşımı
00:04 TBV’nin Yarının Denklemi serisinin yeni bölümü yayınlandı
00:01 Filistin’de İsrail’in yaptığı gibi CHP’li Milas İlçe Başkanı Ahmet Kılbey’den iş makanasıyla Asırlık Ağaç Katlimı!
10:13 ‘Sevgililer Günü’nü dini bir tartışma olarak değil, sevdiklerimiz için anlamlı bir gün olarak görelim
00:53 Mehmet Beyazıt’tan İki Eser Tek Kitapta: “Yüreğime Kar Yağıyor” ve “Tanrı Misafiri” Satışta!
00:49 Kocaeli’n Gebze ihracat şampiyonu firmalar ödüllendirildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

MİT’ten Suriye’nin kuzeyine operasyon öncesi nokta müdahale… Rahime Xezali öldürüldü

MİT’ten Suriye’nin kuzeyine operasyon öncesi nokta müdahale… Rahime Xezali öldürüldü
6 Haziran 2022
613
A+
A-

MÜNBİÇ – UHA HABER / MİT, Münbiç ve Tel Rifat’a yönelik harekat öncesi Kamışlı’da terör örgütü PKK-YPG’nin üst düzey isimlerinden İran uyruklu Rahime Xezali’yi SİHA ile gerçekleştirilen çok kritik nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın ‘Sözcü Gazetesi’ kaynaklı haberine göre, terör örgütü PKK-YPG’nin kadın yapılanmasının tepe isimlerinden olan İran’ın Salmas kenti nüfusuna kayıtlı terörist Mizgin Botan kod adlı Rahime Xezali’nin 31 Mayıs günü üç korumasıyla sivil bir araçla Kamışlı’dan ayrılarak Al Cewadiye kasabasına hareket edeceği bilgisi üzerine harekete geçildi.

TERÖRİSTİN BULUNDUĞU ARAÇ ANBEAN TAKİBE ALINDI

MİT’in yerel saha unsurlarından da aldığı teyitli bilgi üzerine uzun zamandan beri gerek sahada, gerekse sinyal takibiyle izlenen teröristin bulunduğu araç takibe alındı. Sivillerin yaşadığı yerleşim alanlarından uzaklaşması beklenen araç kırsal alanda bir menfezin yakınlarında hızını kestiği anda MİT Dış Operasyonlar Daire Başkanlığı ile Sinyal İstihbaratı Başkanlığınca ortaklaşa gerçekleştirilen harekatta düğmeye basıldı.

ARAÇ SİHA İLE GÜDÜMLÜ AKILLI MÜHIMMATLA NOKTA ATIŞLA VURULDU

Silahlı İnsansız Hava Aracıyla güdümlü akıllı mühimmatla nokta atışla vurulan araç çıkan yangınla olay yerinde hurda yığınına döndü. Araçta bulunan üst düzey kadın terörist Rahime Xezali ile koruması Kesra Melek, Dicle Cudi öldürülürken, Hevidar Derbisiye kod adlı koruması da ağır yaralandı.

MAZLUM KOBANİ’NİN DE YARDIMCILIĞINI YAPTI

Kadın terörist ABD’li üst düzey askeri yetkililer başta olmak üzere Rusya federasyonu ve Suriye gizli servisi ile yakın ilişki içinde olduğu, terör örgütü PKK-YPG’nin elebaşı Mazlum Kobani kod adlı Ferhad Abdi Şahin’in yardımcılığını da yapan kadın teröristin Türkiye’nin Afrin’e gerçekleştirdiği Zeytin Dalı harekatı ile Resulayn ve Tel Ebyad’a eş zamanlı düzenlediği Barış Pınarı harekatında da yüzlerce teröristin başında TSK birliklerine karşı yer almış, saldırıları bizzat organize etmişti.

 

[UHA Haber Ajansı, 06 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.