enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:05 TTI İzmir 2025: Turizmin Nabzı Bu Yıl İzmir’de Attı…
07:00 Bakan Fidan, 23. Doha Forumu kapsamında, basına açıklamalarda da bulundu…
00:57 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-3 – Küresel sermayeye güvenceler
00:56 2026 FIFA Dünya Kupası’nda fikstür belirlendi…
00:30 Türk tarımında son yılların en dikkat çeken ve en çok kazandıran ürünlerinden biri gilaburu…
00:30 Kriter’in Aralık Sayısı Çıktı!
00:25 Dışişleri Bakanı Fidan,”Suriye hükümeti ve SDG kendi aralarında bir anlaşma yapabilirler”
00:23 Bakan Fidan, “Netanyahu’nun Gazze için kurulacak Uluslararası İstikrar Gücü’nde Türk birliklerini görmek istemiyor”
00:18 TCMB’nın 11 Aralık’taki Para Politikası Kurulu toplantısına sayılı günler kaldı…
15:28 KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman Seçmen Kitlesine Neyi Vaat Etti?
12:29 Haftayı Geri Sar:10 maddede bu hafta
10:59 İznik 1700 yıl sonra yeniden dünya gündeminde…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
06:13 Türkiye’den NATO ve AB üyesi bir ülkeye ilk savaş gemisi satışı’dan notlar!
00:45 Karadeniz’de Ukrayna’nın Operasyonları
00:43 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı 2 – CHP’nin farklı kimlikleri
00:39 Erbil-Ankara hattında gerilim: ‘Maksadını aşan yorumlar endişe verici’…
00:38 Türkiye’de öğretmen istihdamı, köklü düzenlemeler içeren Öğretmenlik Mesleği Kanunu…
00:29 Dijital şiddet artıyor: Kadınlar daha fazla risk altında…
00:19 2026 Yılı Türkiye İçin Diplomasi Yılı mı Olacak?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

MİT’ten nokta operasyon: PKK’nın Irak-Suriye kurye sorumlusu etkisiz hale getirildi

MİT’ten nokta operasyon: PKK’nın Irak-Suriye kurye sorumlusu etkisiz hale getirildi
28 Ağustos 2023
15
A+
A-

MİT, Pençe operasyonlarına karşı eylem düzenleyecek terörist grupların Gara, Zap, Metina ve Haftanin’deki geçişlerini sağlayan PKK/KCK’lı Kadri Encu’yu Gara’da etkisiz hale getirdi.

UHA / İnternational News Agency

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, terör örgütü PKK/KCK’nın sözde Irak-Suriye sorumlusu Encu’nun, örgütün kırsal kadrolarına 2006’da katıldığı ve Irak’ın Zap bölgesinde örgütsel eğitimler aldığı tespit edildi.

2015-2017 yıllarında PKK/KCK’nın sözde yürütme konseyi üyesi “Abbas” kod adlı Duran Kalkan’ın korumalığını yaptığı belirlenen Encu’nun, Ocak 2018’de Irak-Suriye kurye sorumlusu olarak Gara’ya geçtiği öğrenildi.

Encu’nun teröristlerin ve örgüte ait silahların Irak ve Suriye arasındaki geçişini organize ettiği belirlendi.

Kod adı ‘Doğan’

Bunun üzerine MİT tarafından takibe alınan “Doğan” kod adlı Kadri Encu’nun Irak’ın Gara bölgesinde bulunduğu tespit edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’taki Pençe operasyonlarına karşı eylem düzenleyecek terörist grupların Gara, Zap, Metina ve Haftanin arasındaki geçişlerini de sağlayan Encu, MİT tarafından Gara’da terör eylemi yapmak üzere toplanan gruptakilerle etkisiz hale getirildi.

Doğan Kod Kadri Encu kimdir?

PKK/KCK Irak-Suriye Sorumlusu Doğan Kod Kadri Encu, örgütün kırsal kadrolarına 2006’da katıldı ve Irak/Zap alanına geçerek Türkiye’de eylem gerçekleştirmek üzere örgütsel eğitimler aldı. Daha sonra Irak/Haftanin alanına geçerek örgütün kurye çalışmalarında tecrübe edindi. K.Encu, 2015-2017 yılları arasında PKK/KCK Yürütme Konseyi Üyesi Abbas Kod Duran KALKAN’ın korumalığını yaptı, Ocak 2018’de Irak-Suriye Aktarım Sorumlusu olarak Irak/Gare alanına geçti. Kurye sorumluğu dışında örgütün Dış İlişkiler biriminin çalışmalarında da yer aldı. Örgüt mensuplarının Irak içerisinde ve Irak-Suriye arasındaki aktarımlarını organize etti.

Bölücü terör örgütüne zaman ve mesafe tanımaksızın her yerde darbe indiren MİT, önümüzdeki süreçte de terörün kaynağında imhası politikası çerçevesinde nokta operasyonlarını aralıksız süreceğini gösterdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.