enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:37 AK Parti Parti Sözcüsü Çelik, “Nükleer silahlarla ilgili sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan yıllar önce AK Parti’nin prensibini net bir şekilde ortaya koydu”
00:35 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “İran’ın müzakereye yaklaşmaması diye bir sorun yok”
00:29 Macaristan’ın Szekszárd Belediyesi’den İstanbul Fatih Belediye’ne “Kardeş Şehir” davet mektubu!
00:22 AK Parti Sözcüsü Çelik,”İran’ın müzakereye yaklaşmaması diye bir sorun yok”
00:13 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Terörsüz Türkiye son derece yerinde, doğru bir strateji”
00:01 Yorum: İsviçre’nin Taraflı ve Barışa Hizmet Etmeyen Tutumu
13:30 EGİAD’lı Sanayiciler Yaz Akşamında Buluştu
10:50 SPD Başkanı Dursun Yıldız : Ankara’nın Güvenli Su Geleceği İçin Gerede Su Temini Sisteminin Katkısı Arttırılmalı !
09:52 TÜBİSAD Plus’ta girişimlerin global yolculuğu konuşuldu
00:58 Aon’un 2025 Küresel Siber Risk Raporu yayımlandı
00:55 “Savunma Sanayiinde Yenilikçi Teknolojiler: Fotonik Sistemler ve Uygulamaları” konulu webinar, çevrim içi olarak gerçekleştirilecek…
00:52 Yeni bir araştırma, “Lif içeriği zengin besinler, yaşlanmayı yavaşlatabilir mi?”
00:42 “Etki Ölçümü ve Yönetimi Zirvesi II: Geleceğe Yatırım” Başarıyla Gerçekleştirildi!
00:13 Türk Markalara, Uluslararası Mücevher Fuarına Katılım Desteği
00:01 Ankara’da Su Bitiyor. İlave Su Kızılırmak’tan Getirilecek. Su Güvenliği Seferberliği Gerekli
10:24 Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ile eşi Yasin Köksal’ın kumpasları Sabah Gazetesi’nde manşet oldu
09:58 CHP’li Belediye Başkanı Burcu Köksal, hakkında çıkan rüşvet iddialarını haberleştiren gazeteyi mühürledi!
09:36 ABD Başkanı Donald Trump, “İran’da Fordo, Natanz ve İsfahan olmak üzere üç nükleer tesisi vurduk”
00:59 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile UNRWA Arasında, UNRWA Ankara Temsilciliği’nin Kurulmasına İlişkin Anlaşma”yı imzalaması öngörülüyor.
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İstanbul’da diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Minguzzi Cinayeti Davası 20 Haziran’a ertelendi…

Minguzzi Cinayeti Davası 20 Haziran’a ertelendi…
9 Mayıs 2025
9
A+
A-

* İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bıçaklanarak öldürülen 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi davasının ikinci duruşmasında mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Duruşma, 20 Haziran’a ertelendi.

* Detayı haberimizde!…

UHA / İnternational News Agency

İSTANBUL, 09 MAYIS 202 – Anadolu 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya 15 yaşındaki tutuklu sanıklar U.B. ve B.B, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Duruşmada maktul çocuğun annesi Yasemin Akıncılar Minguzzi ve babası Andrea Minguzzi ile taraf avukatları da hazır bulundu.

CHP genel başkan yardımcıları Aylin Nazlıaka ile Suat Özçağdaş ve AK Parti İstanbul Milletvekili Yıldız Konal Süslü’nün de katıldığı duruşmaya, kapalılık ve gizlilik kararı olduğu için basın mensupları ile izleyiciler alınmadı.

Balıkesir’de, motokuryelik yaparken 17 yaşındaki E.Ö. tarafından bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Ata Emre Akman’ın annesi Zuhal Akman da Minguzzi’nin ailesine destek olmak için duruşma salonunun önünde yer aldı.

Dava nedeniyle duruşma salonunun önünde ve koridorda geniş güvenlik önlemleri alındı.

Adliye içindeki bazı vatandaşlar ise ellerinde “Mattia Ahmet için adalet” gibi yazılı dövizler taşıyarak sloganlar attı.

Duruşmada Minguzzi ailesinin avukatı Rezan Epözdemir’in olay yerinde keşif yapılmasını talep ettiği öğrenildi.

Yeni bilirkişi raporu istendi

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına, tutuklanan iki şüpheli ve olayda kullanılan bıçakla ilgili yürütülen soruşturmaların akıbetinin sorulmasına hükmetti.

Görüntülerde sanık B.B’yi uzaklaştırmaya çalışan iki şahsın kimliği tespit edilerek tanık olarak dinlenmesini hükme bağlayan mahkeme, bilirkişi raporunu yetersiz bularak, yeni bilirkişi raporu hazırlanmasına karar verdi.

Mahkeme, park yerinin görüntülerinin emniyet tarafından tespit edilerek bunlarla ilgili de bilirkişi raporu hazırlanmasını kararlaştırdı.

Olay yerinde keşif yapılması talebini reddeden mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 20 Haziran’a erteledi.

Baba Minguzzi’nin açıklaması

Duruşma sonrasında adliye önünde basın açıklaması yapan maktul çocuğun babası Andrea Minguzzi, “Bu katilleri durdurmak lazım. Biz peşindeyiz. Artık Ahmet için maalesef her türlü adalet olmayacak çünkü geri gelmeyecek ama çocuklar ve yetişkinler için, herkes için savaşacağız.” ifadelerini kullandı.

Anne Yasemin Akıncılar Minguzzi ise en başından beri “Ahmetler” için mücadele ettiklerini belirterek, davanın peşini bırakmayacaklarını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş ise sadece 2023’te bir biçimde suçtan etkilenen çocuk sayısının 537 bin olduğunu belirterek, “Bunların 237 bini suçtan etkilenen. 170 binden fazlası bir şekilde suça sürüklenen çocuklar. İnanılmaz bir rakam bu.” dedi.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.