enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:25 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan “Asker Kışladan Geç Çıkarıldı” Söylemlerine Tepki

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan “Asker Kışladan Geç Çıkarıldı” Söylemlerine Tepki
21 Şubat 2023
233
A+
A-

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar başkanlığında TSK Komuta Kademesi, Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu ve deprem bölgesindeki birliklerin komutanlarının katılımı ile video telekonferans toplantısı gerçekleştirildi.

siyah kurdele deprem anlamı|TikTok AramaBakan Akar’ın beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile depremin hemen ardından geldiği ve Mehmetçiğin bölgedeki nöbet, devriye, arama kurtarma ile yaşam destek faaliyetlerini ilk günden itibaren yerinde takip ettiği Hatay’ın Serinyol ilçesindeki 8’inci Komando Tugay Komutanlığından katıldığı toplantıya Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan karargâhlarının harekât merkezlerinde depremin hemen ardından oluşturulan Afet Acil Durum Kriz Merkezlerinden, Bakan Yardımcısı Karaosmanoğlu ise Bakanlığın Afet Acil Durum Kriz Merkezinden katıldı.

Deprem bölgesindeki birliklerin komutanlarının da katıldığı toplantıya, depremin hemen ardından geldiği ve Mehmetçiğin bölgedeki nöbet, devriye, arama kurtarma ile yaşam destek faaliyetlerini ilk günden itibaren yerinde takip ettiği Hatay’ın Serinyol ilçesindeki 8’inci Komando Tugay Komutanlığından beraberindeki Genelkurmay Başkanı Güler ile katılan Bakan Akar, sahadaki son durum ve çalışmalara ilişkin bilgi aldı, talimat verdi.

Türkiye’nin asrın felaketi ile karşı karşıya olduğunu belirten Bakan Akar, tüm millete başsağlığı, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa dileklerini iletti.

Millî Savunma Bakanlığı ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin depremin hemen ardından harekete geçtiğini vurgulayan Bakan Akar, “Türk Silahlı Kuvvetleri olarak ilk andan itibaren bu acıyı hafifletmek ve vatandaşımıza yardım etmek için her türlü çabayı gösteriyoruz. Mehmetçik terörle mücadele ve hudut güvenliğinde olduğu gibi ilk andan itibaren depremle mücadelede de yapılması gereken ne varsa yaptı ve yapmaya devam ediyor.” diye konuştu.

Tüm bu çalışmaların yanı sıra terörle mücadele, hudut güvenliği, semalarda, denizlerde hak, alaka ve menfaatlerin korunması için gerçekleştirilen faaliyetlerin aynı kararlılıkla sürdüğüne dikkati çeken Bakan Akar, şunları söyledi:

“Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ilk deprem saat 04.17’de gerçekleşti. Millî Savunma Bakanlığının yanı sıra Genelkurmay, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerinin Harekât Merkezleri süratle yapılması gerekenleri yaparak saat 04.30’da birliklerden rapor istedi. Aynı saatte Türk Silahlı Kuvvetleri İnsani Yardım Tugay Komutanlığına ‘hazır ol’ emri verildi. Saat 04.50’de 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak görevinin başındaydı ve birliklerden durum raporu almaya başladı. Saat 05.00’te Bakanlığımız bünyesinde Afet Acil Durum Kriz Merkezi teşkil edildi. Eş zamanlı olarak kriz merkezleri Genelkurmay ve Kuvvet Komutanlıklarında da çalışmaya başladı.”

CUMHURBAŞKANIMIZ SN. ERDOĞAN İLE SAAT 05.10’DA TELEFON GÖRÜŞMESİ

Bakan Akar, saat 05.00 itibarıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kuvvet Komutanlarından bilgi almasının ardından saat 05.10’da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla aradığını belirterek, “Bilgileri aldıktan sonra Sayın Cumhurbaşkanımızı arayarak Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili ilk raporları sunduk. Aldığımız ilk bilgilere göre Hatay’da bir binamızın yıkılıp 3 erimizin şehit olduğu haberini kendilerine sunup Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı ile Hatay’a hareket edeceğimizi kendilerine arz ettik. Uygun buldular ve bu çerçevede çalışmalarımızı sürdürdük.” açıklamasında bulundu.

Deprem bölgesinde yer alan 2’nci Ordu Komutanlığı birliklerinin valilik ve AFAD ile koordineli olarak saat 06.00’ta Kahramanmaraş, Malatya ve İskenderun’da arama kurtarma çalışmalarına başladığını dile getiren Bakan Akar, çalışmalar kapsamında saat 07.00’de iki askerî ambulans uçağının da Etimesgut’taki askerî havaalanında hazır olduğunu belirtti.

Aynı saatte Deniz Kuvvetleri Komutanlığının TCG İskenderun ile en büyük çıkarma gemileri TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar’a ‘seyre hazır ol’ emri verdiğini aktaran Bakan Akar, saat 07.30’da ise Doğu Akdeniz’deki iki fırkateynle iki helikoptere İskenderun Körfezi’ne intikal emri verildiğini açıkladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.