enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:58 İzmir’de akşam saatlerinde başlayan kuvvetli fırtına ve gök gürültülü sağanak etkili oldu…
15:21 Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 3 bin 635 subay ve astsubay alınacak
12:06 Türkiye, 6 Şubat deprem bölgesinde dev dönüşüm
11:51 Muhittin Böcek dahil 41 kişi için iddianame hazırlandı
06:53 Mesafe Giderek Açılıyor
06:47 İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin ABD ile LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımını sonlandırdığı iddialarını yalanladı
06:22 Normatif Güçten Sert Jeoekonomiye: Gri Alanda Kalmanın Maliyeti
06:21 Avrupa’da Yüzleşme: GKRY’nin Prestij Kaybı
06:10 Yeni bir sosyal devlet destanı yazmak için Cumartesi günü Aydın’daydık!
00:48 Soykırımcı, katil İsrail’in ateşkese rağmen yaptığı ihlaller ve katliamlar
00:34 Suriye’de PKK/YPG’nin Sonuna Doğru
00:19 Dünya Meteoroloji Örgütü’nün (WMO) raporuna göre: Su Döngüsündeki Düzensizlik Toplumları Tehdit Ediyor
00:08 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Nizaryalı mevkidaşı Yusuf Maitama Tuggar ile bir araya gelecek
20:45 Uğur Mumcu katledilişinin 33. yılında İzmir’de de anıldı
20:10 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:57 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:43 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
06:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:07 Türkiye ve Marmara için örnek model: İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Milli Savunma Bakanı Güler: “Mağaralarını yıkma, inlerini yerle bir etme kararlılığındayız”

Milli Savunma Bakanı Güler: “Mağaralarını yıkma, inlerini yerle bir etme kararlılığındayız”
17 Nisan 2024
16
A+
A-

* SETA Genel Koordinatörü Prof. Dr. Burhanettin DURAN,  Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile gündeme dair konuştu.

* Bakan Yaşar Güler, terörle mücadeledeki kararlığımıza vurgu yapan, şehitlerimize olan minnet borcumuzu hatırlattı.

UHA / İnternational News Agency

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran

[SETA Genel Koordinatörü Prof. Dr. Burhanettin DURAN, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler]

Pof. Dr. B.DURAN: Türkiye’nin terörle mücadelesinde hangi aşamaya gelinmiştir? Suriye ve Irak’taki terörle mücadele faaliyetlerimiz de dahil bu konudaki değerlendirmelerinizi öğrenebilir miyiz?

MSB. Y. GÜLER: Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; tehditleri sınırlarımıza dayanmadan, kaynağında bertaraf etmeyi öngören dinamik ve proaktif savunma ve güvenlik stratejimiz çerçevesinde, terörle mücadelesini başarıyla sürdürmektedir.

Kahraman Mehmetçiğin yurt içinde ve sınır ötesinde büyük bir fedakarlık ve olağanüstü gayretle yürüttüğü bu başarılı mücadele sonucu terör örgütünün hareket kabiliyeti bitme noktasına getirilmiştir.

Bu kapsamda, 2023’te Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil; iki binden fazla terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Özellikle, 2023’ün son aylarında (Eylül, Ekim, Kasım, Aralık) Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik bir kısmında karadan ateş destek vasıtalarının da kullanıldığı etkili ve kapsamlı hava operasyonları ile terör örgütüne ağır darbe indirilmiştir.

Sözde kale olarak gördükleri mağaralarını başlarına yıkma, inlerini yerle bir etme kararlılığımız tamdır.

PKK/KCK, PYD/YPG ve DEAŞ’ın Suriye ve Irak’taki tüm unsurları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da meşru hedefimizdir.

ŞEHİTLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUZ

Dolayısıyla teröristler için tek çıkış yolu, Türk adaletine teslim olmaktır. Bir kez daha hatırlamakta SETA Kitaplaryarar var. Suriye ve Irak’taki tüm operasyonlarımız;

– Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda,

– Komşularımızın egemenlik haklarına ve toprak bütünlüğüne saygılı olarak,

– Masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınarak icra edilmektedir.

Uzun yıllardır ülkemizin enerjisini ve kaynaklarını harcayan terörle; bu hainlere kim destek verirse versin, tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadele etmekte azimliyiz, kararlıyız.

Bu vesileyle, 22 ve 23 Aralık tarihlerinde ülkemizin huzur ve güvenliği için görevlerini ifa ederken şehit düşen 12 kahraman evladımıza bir kez daha Allah’tan rahmet; kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı evlatlarımıza da acil şifalar diliyorum.

Terörle mücadelede elde edilen başarılarda en büyük paya sahip olan tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; bugüne kadar terörle mücadelede emeği geçen, katkı sağlayan bütün devlet büyüklerimize, komutanlarımıza, Türk Silahlı Kuvvetleri personeline teşekkür ediyor, saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

Öte yandan, Suriye’de hayatın normalleşmesine yönelik insani yardım ve altyapıyı destekleme faaliyetlerimiz devam etmektedir. Amacımız, Suriye’de 2254 sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Kararı temelinde siyasi bir çözüme ulaşılmasıdır. Kapsayıcı bir Anayasa’nın kabulü, serbest seçimlerin yapılması, sınır güvenliğimizin sağlanması sonrası biz de herkes gibi gereğini yapacağız.

“Hafızayı beşer nisyan ile maluldür.” Suriye’den ülkemize yönelik terör saldırıları ile bölgeyi DEAŞ tehlikesinden kurtardığımız gerçeği unutulmamalıdır! Dolayısıyla Suriye topraklarında varlık gösteren terör örgütleriyle mücadele konusundaki tutumumuz nettir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.