enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:34 Bakü’de tarihi buluşma: 1926 Türkoloji Kurultayı 100 yıl sonra anılıyor
09:27 Milli Eğitim Bakanlığı 903 sözleşmeli personel alacak
00:55 Hocalı Soykırımın 34. Yılı Anma Programı
00:54 Finansal Strateji Danışmanı Dilek HAKAN, “Zengezur Koridoru Türkiye İçin Hem Fırsat Hem de Risk”
00:44 ABTTF Başkanı: Yunanistan’da halkın büyük çoğunluğu demokratik kurumlara güven duymuyor
00:37 Milli Güvenlik Sorunu: Sanal Kumar ve Kalbine Sızan Sessiz Tehdit!
00:20 Türkiye Bursları’na 2026 Yılında 200 Bini Yakın Rekor Başvuru
00:14 Bakan Abdulkadir Uraloğlu: Sirkeci-Kazlıçeşme hattı 2 yaşında
00:10 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
00:10 Rekabet Kurulu, aralarında Türkiye genelinde yaygın şube ağı bulunan eğitim kurumlarının da olduğu 19 özel okul hakkında soruşturma
00:09 Askeri Analist Abdullah Ağar: SDG/PKK mı dönüşüyor, yoksa Suriye devleti mi?
00:09 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Budapeşte’de “Aile Odaklı Zirve”’de konuştu
00:09 Türkiye’nin En Büyük Dış Finanslı Demiryolu Projesi
00:09 Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, Kocaeli spor basını ile iftarda bir araya geldi
00:08 Adalet Bakanı Gürlek, TBMM’de UHA / İnternational News Agency’n sorularını cevapladı
00:05 Kocaeli’n Derince ilçesinde Ramazan Mahzun: Esnaf, Ramazan’ı unuttu mu?
00:05 Türkiye ve Dünyada, Gündeme dair her şey UHA / İnternational News Agency’nda
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de “Emek Sofrası Buluşması” iftar programında konuştu
00:03 İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebini kabul etmedi.
00:01 “Savaş Karşısında Ukraynalı Sanatçılar”: Sanat ve direniş Ankara’da buluştu!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Milli Savunma Bakanı Güler: “Mağaralarını yıkma, inlerini yerle bir etme kararlılığındayız”

Milli Savunma Bakanı Güler: “Mağaralarını yıkma, inlerini yerle bir etme kararlılığındayız”
17 Nisan 2024
18
A+
A-

* SETA Genel Koordinatörü Prof. Dr. Burhanettin DURAN,  Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile gündeme dair konuştu.

* Bakan Yaşar Güler, terörle mücadeledeki kararlığımıza vurgu yapan, şehitlerimize olan minnet borcumuzu hatırlattı.

UHA / İnternational News Agency

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran

[SETA Genel Koordinatörü Prof. Dr. Burhanettin DURAN, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler]

Pof. Dr. B.DURAN: Türkiye’nin terörle mücadelesinde hangi aşamaya gelinmiştir? Suriye ve Irak’taki terörle mücadele faaliyetlerimiz de dahil bu konudaki değerlendirmelerinizi öğrenebilir miyiz?

MSB. Y. GÜLER: Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; tehditleri sınırlarımıza dayanmadan, kaynağında bertaraf etmeyi öngören dinamik ve proaktif savunma ve güvenlik stratejimiz çerçevesinde, terörle mücadelesini başarıyla sürdürmektedir.

Kahraman Mehmetçiğin yurt içinde ve sınır ötesinde büyük bir fedakarlık ve olağanüstü gayretle yürüttüğü bu başarılı mücadele sonucu terör örgütünün hareket kabiliyeti bitme noktasına getirilmiştir.

Bu kapsamda, 2023’te Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil; iki binden fazla terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Özellikle, 2023’ün son aylarında (Eylül, Ekim, Kasım, Aralık) Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik bir kısmında karadan ateş destek vasıtalarının da kullanıldığı etkili ve kapsamlı hava operasyonları ile terör örgütüne ağır darbe indirilmiştir.

Sözde kale olarak gördükleri mağaralarını başlarına yıkma, inlerini yerle bir etme kararlılığımız tamdır.

PKK/KCK, PYD/YPG ve DEAŞ’ın Suriye ve Irak’taki tüm unsurları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da meşru hedefimizdir.

ŞEHİTLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUZ

Dolayısıyla teröristler için tek çıkış yolu, Türk adaletine teslim olmaktır. Bir kez daha hatırlamakta SETA Kitaplaryarar var. Suriye ve Irak’taki tüm operasyonlarımız;

– Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda,

– Komşularımızın egemenlik haklarına ve toprak bütünlüğüne saygılı olarak,

– Masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınarak icra edilmektedir.

Uzun yıllardır ülkemizin enerjisini ve kaynaklarını harcayan terörle; bu hainlere kim destek verirse versin, tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadele etmekte azimliyiz, kararlıyız.

Bu vesileyle, 22 ve 23 Aralık tarihlerinde ülkemizin huzur ve güvenliği için görevlerini ifa ederken şehit düşen 12 kahraman evladımıza bir kez daha Allah’tan rahmet; kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı evlatlarımıza da acil şifalar diliyorum.

Terörle mücadelede elde edilen başarılarda en büyük paya sahip olan tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; bugüne kadar terörle mücadelede emeği geçen, katkı sağlayan bütün devlet büyüklerimize, komutanlarımıza, Türk Silahlı Kuvvetleri personeline teşekkür ediyor, saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

Öte yandan, Suriye’de hayatın normalleşmesine yönelik insani yardım ve altyapıyı destekleme faaliyetlerimiz devam etmektedir. Amacımız, Suriye’de 2254 sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Kararı temelinde siyasi bir çözüme ulaşılmasıdır. Kapsayıcı bir Anayasa’nın kabulü, serbest seçimlerin yapılması, sınır güvenliğimizin sağlanması sonrası biz de herkes gibi gereğini yapacağız.

“Hafızayı beşer nisyan ile maluldür.” Suriye’den ülkemize yönelik terör saldırıları ile bölgeyi DEAŞ tehlikesinden kurtardığımız gerçeği unutulmamalıdır! Dolayısıyla Suriye topraklarında varlık gösteren terör örgütleriyle mücadele konusundaki tutumumuz nettir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.