enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Ömer Çelik’ten şehitlerimiz için başsağlığı mesajı
00:55 Kocaeli 2. Uluslararası Halk Oyunları Balkan Festivali
00:54 New York’a geri dönüşler kent nüfusunu salgın hastalık öncesi sayılarına yaklaştırdı
00:53 Ömer Çelik’ten CHP’ye sert tepki
00:47 Nizip Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İbrahim Hulusi Külahcı’dan, Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:44 Avrupa Parlamentosu Avrupa Komisyonu’nu devirmek için oylama yapacak
00:43 Fahrettin Altun: Milletimizin başı sağ olsun
00:40 Bursa’da Körfez Seferleri başladı
00:40 Son 10 günde çıkan 761 yangının tamamı kontrol altına alındı
00:38 TBMM, bu hafta yoğun mesaiye hazırlanıyor: Hangi konular görüşülecek?
00:36 ABD’de ikamet ve çalışma hakkı sağlayan Yeşil Kart hangi nedenlerle iptal edilebilir?
00:35 Bakanlardan şehit olan 5 askerimiz için başsağlığı mesajı
00:28 ‘Temiz Yerel Yönetim’ Vaadine Ne Oldu?
00:21 Araştırma: Avrupa gençliğinin demokrasiye güveni azalıyor
00:15 Simpra, mobil karavan projesi Simpravan’la teknolojiyi sahaya taşıyor 
00:13 Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu, Kroman Çelik’in Gebze’de yapmak istediği doğa talanına dur dedi!
00:08 Bakan Uraloğlu, “Çamlıca ve Çanakkale kuleleri modeli Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak”
00:08 Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü rüşvet soruşturması kapsamında, CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tutuklandı.
00:05 Elon Musk, Trump’la yaşadığı anlaşmazlığın ardından kendi siyasi partisini kurduğunu açıkladı
00:01 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “İki Yılda Yüzde 500 Zam! Bu artık zam değil, kurumsallaşmış bir soygun düzenidir!”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Meteoroloji uyardı: Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak

Meteoroloji uyardı: Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak
27 Temmuz 2021
435
A+
A-

UHA HABER / Marmara Bölgesi ile Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde hava sıcaklığının hafta boyunca mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan değerlendirmelere göre,hava sıcaklığı bugünden itibaren batı ve güney kıyılarında artmaya başlayacak.

Sıcaklıkların hafta boyunca Marmara ile Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Günün en yüksek hava sıcaklıkları şöyle:

İstanbul 32-34

Edirne 36-39

Çanakkale 35-39

Bursa 34-37

Balıkesir 34-38

İzmir 37-40

Manisa 38-42

Aydın 41-44

Muğla 38-41

Antalya 39-41

Adana 37-40

Güneş çarpması uyarısı

Hafta boyunca batı ve güney kıyılarda etkili olması beklenen sıcak hava dalgası nedeniyle, öğle saatlerinde başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Güneş çarpması nedir?

Güneş çarpması, aşırı sıcak sonucu beden ısısını ayarlayan mekanizmanın bozulmasına bağlı meydana gelen ciddi bir rahatsızlık. Hemen müdahale edilse bile ölümcül olabiliyor ya da kalıcı zararlar verebiliyor. Aşırı sıcaklığın yanında nem oranının da yüksek olması (%70’in üzeri), güneş çarpmasında etkili bir rol oynuyor. Güneş çarpması özellikle yaşlı ve çocuklar için daha tehlikeli.

Güneş ışınları, ultraviyole, görünür ve enfraruj ışınlarından oluşur. Ultraviyole ışınları insan sağlığı açısından en etkili ışın. Türkiye’de genellikle yaz ayları ve gündüz 11.00-15.00 saatleri arası güneş çarpması açısından en riskli zamanlardır. Güneş çarpması en sık sıcak ve nemli deniz sahillerinde görülüyor.

Belirtileri neler?

Uzun süre güneş altında kalan birinde görülecek güneş çarpması belirtileri şu şekilde: “Hastanın ateşi 39-41 dereceye kadar çıkabilir. Davranış, anlama ve algılama bozuklukları oluşur. Kalp atışları düzensizdir. Şiddetli baş ağrısı, bulantı ve kusma yapabilir.”

Güneş çarpmasından nasıl korunmalı?

Güneş çarpmasından korunmak için, sıcak ve ultraviyole ışınları için uyarı veren bölgelerde mümkün olduğunca güneşten kaçınmak, zorunlu olmadıkça öğle saatlerinde dışarı çıkılmaması gerekiyor.

Aşırı sıcaklarda gölgede bulunmak, ağır işler ve spor yapmamak da önem arz ediyor.

İnce, açık renkli bol elbiseler giymek, şemsiye veya geniş kenarlı şapka kullanılması gerekiyor. Ayrıca güneş çarpmasından korunmak için, imkanlar ölçüsünde sık duş alınması, ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınılması ve bol bol sıvı tüketilmesi gerekiyor.

EK Kaynak : TRT Haber

UHA Haber Ajansı, 27 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.