enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:31 Türk savunma sanayisi, İnsansız hava araçlarında (İHA/SİHA) elde ettiği küresel başarıyı denizlere taşıdı
07:17 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, (TCMB) ocak ayına ilişkin “Sektörel Enflasyon Beklentileri” verilerini değerlendirdi.
07:14 2026 Kültür Yolu rotası belli oldu: 26 şehirde kültür sanat şöleni yaşanacak
06:24 Türkiye’de Bölgesel Tehdit ve Savunma Sanayi Politikası
06:17 Kocaeli Kuzuyayla’da kar keyfi kış masalına dönüştü
00:50 Çelik: PKK tüm uzantılarını feshetmeli
00:50 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | Yusuf Kemal Tengirşenk
00:44 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Türkiye’yi ziyaret edecek Fransız mevkidaşıyla güncel uluslararası gelişmeleri görüşecek
00:17 Şark Fatihi ve Yetimlerin Babası: Kazım Karabekir
00:06 AK Parti’ye katılımlar sürüyor
00:05 İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, gündeme dair açıklamalarda bulundu
00:04 Mardin Valiliği, toplantı, gösteri yürüyüşünü 27-31 Ocak tarihleri arasında yasakladı
00:02 Katil, soykırımcı İsrail yıktı, Kocaeli Büyükşehir Gazze’ye 2 bin kişilik çadır cami kurdu…
20:58 İzmir’de akşam saatlerinde başlayan kuvvetli fırtına ve gök gürültülü sağanak etkili oldu…
15:21 Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 3 bin 635 subay ve astsubay alınacak
12:06 Türkiye, 6 Şubat deprem bölgesinde dev dönüşüm
11:51 Muhittin Böcek dahil 41 kişi için iddianame hazırlandı
06:53 Mesafe Giderek Açılıyor
06:47 İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin ABD ile LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımını sonlandırdığı iddialarını yalanladı
06:22 Normatif Güçten Sert Jeoekonomiye: Gri Alanda Kalmanın Maliyeti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Merkel hükümetine destek azalıyor

Merkel hükümetine destek azalıyor
2 Nisan 2021
524
A+
A-

UHA HABER / ARD DeutschlandTrend’in son anketine göre Almanya halkının üçte ikisi hükümetin çalışmalarından memnun değil. Koalisyonun iki kardeş partisi CDU ve CSU bir ayda altı puan kaybetti. 

Almanya’da ARD televizyonunun düzenli olarak yaptırdığı ARD DeustchlandTrend anketi, Merkel hükümetine güvenin azaldığını ortaya koydu. Buna göre vatandaşların sadece üçte biri Federal Hükümet’in çalışmalarından memnun. Üçte ikisi ise hükümetin çalışmalarından duyduğu memnuniyetsizliği dile getiriyor.

Pandeminin başlarında, yani bundan yaklaşık bir sene önce bugünkü tablonun aksine, vatandaşların Merkel hükümetine güveni ilk kapanma kararı sonrasında dahi artış kaydetmişti.

Vatandaşların federal hükümet ile eyaletler arasında yürütülen kriz yönetimine bakışı da giderek daha eleştirel bir hal alıyor. Son ankete göre vatandaşların sadece yüzde 19’u büyük koalisyon ile eyalet hükümetleri arasındaki iş birliğini olumlu değerlendiriyor.

Geçen aralık ayındaki ankette halk, Hristiyan Demokrat Birlik (CDU), Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) ve Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) oluşan büyük koalisyon hükümetinden memnun olduğunu beyan ediyordu. Ancak Ocak ayında bu tablo değişmeye başladı ve halkın yüzde 54’ü hükümetten memnun olmadığını beyan etti.

Yapılan son ankette halka sorulan, “sert kapanma hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna ise katılımcıların yüzde 48’i, mevcut tedbirleri yetersiz bulduğu yönünde yanıt verdi.

Almanya’da çok sayıda bilim insanının dile getirdiği 2-3 haftalık sert bir kapanma uygulaması talebi ise halktan destek görüyor. Ankete katılanların yüzde 67’si, yani yaklaşık üçte ikisi böyle bir uygulamanın doğru olacağı görüşünde. Buna karşı çıkanların oranı ise yüzde 30.

Bu pazar oyunuzu kime verirsiniz?

ARD DeutschlandTrend anketinde her zaman olduğu gibi bu kez de “Bu pazar seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirdiniz?” sorusu da yöneltiliyor. Ankete katılanların sadece yüzde 27’si “CDU ve CSU’dan oluşan Hristiyan bloka” diye cevap verirken, onları yüzde 22 ile Yeşiller ikinci parti olarak izliyor. Üçüncü sırada yüzde 16 ile SPD, dördüncü sırada ise yüzde 11 oy oranıyla İslam ve göç karşıtı AfD geliyor.

Hür Demokrat Parti’yi (FDP) tercih edeceğini söyleyenlerin oranı yüzde 9, Sol Parti’ye oy vereceğini söyleyenlerin oranı da yüzde 7 görünüyor.

Başbakan Angela Merkel’in partisi CDU ile Bavyera’da örgütlü kardeş partisi CSU, geçen aya oranla rekor derecede oy kaybedip yüzde 6 düşüş gösterirken, Yeşiller ve FDP’nin oyunu geçen aya oranla yüzde 2 artırdığı dikkat çekiyor. Hristiyan Birlik’in kaybettiği diğer yüzde 2’lik kaybın ise “diğerleri” seçeneğine gittiği görülüyor.

[UHA Haber Ajansı, 02 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.