enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, ulusal basın yayın kuruluşlarının temsilcilerini firmanın Lalahan tesislerinde ağırladı.
00:54 Eğitime yönelik sigortalara ilgi artıyor
00:51 İngiliz The Telegraph gazetesi: Putin ve Trump’ın Teklifi Kiev İçin ‘Korkunç’ Ama Tek Seçenek
00:40 Son dönemlerde elektronik imza sahteciliği ile tapularda dolandırıcılık vakaları hızla artıyor!
00:39 Gazeteci Özlem BAY’ın Özel “Haber Ajandası”: İstanbul’un ‘Yeşil Soylulaştırma’ Gerçeği
00:31 Dünyanın en ünlü piyano virtüözü MAKSIM, Dünya Turnesi’nin duraklarından biri olan İstanbul’a geliyor!”
00:28 Aon, 2025 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı
00:22 Nobel ödüllü 23 ekonomi profesöründen, İsrail hükümetine Gazze konusunda çağrı yapan bir mektup kaleme aldı.
00:17 Zengezur Koridoru’ndan Trump Rotası’na Güney Kafkasya’da Barış!
00:12 Kentsel dönüşüm projelerinde güvenlik ve tasarruf için doğru pompa seçimi şart
00:10 Zelenski, Putin-Trump Mutabakatını Reddetti: “Önce Ateşkes, Sonra Müzakere “
00:09 TCMB Başkanı Fatih Karahan, 2025’in üçüncü enflasyon raporunu paylaştı
18:50 Bugün Kocaeli İçin Ne Kadar Geç Kalındı? Kocaeli’nin Deprem Gerçeği Yok Sayılıyor!
18:18 Yine Hakem Kararları…!!!
10:59 Marmara Depremi’nin 26. Yılında AKUT VAKFI’ndan Depremlere Karşı Önlem Çağrısı
10:02 Antalya Arkeoloji Müzesi’ndeki 100 bine yakın eser, yıkım kararı sonrası paketlenerek taşınmaya başladı.
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump-Putin zirvesini değerlendirdi
00:37 Trafik levhaları yeniden düzenlenecek
00:33 CHP’li Erhan Adem, “İflasın eşiğindeki Tarım Kredi Kooperatifleri çiftçiyi borç yükü altında bıraktı
00:28 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde Obrucak Barajı’nın açılışına katıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Le Pen’den cumhurbaşkanlığı seçimleri için taktiksel adım

Le Pen’den cumhurbaşkanlığı seçimleri için taktiksel adım
2 Nisan 2021
521
A+
A-

UHA HABER / Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi lideri Le Pen, önümüzdeki yıl düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde parti genel başkanlığını bırakma kararı aldı. 

Advertisement

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP / ETO,ET)’ye dayandırdığı habere göre, Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi’nin Genel Başkanı Marine Le Pen, önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde daha geniş kitlelerin desteğini alabilmek amacıyla, bu yıl içinde partisinin genel başkanlığını bırakacağını açıkladı. Aylık L’Incorrect dergisine konuşan Le Pen, seçim kampanyası sürecinde sadece partisini temsil eden bir aday değil, çok daha geniş kitleleri kucaklamak isteyen bir politikacı sinyali vermek amacıyla bu adımı atmak istediğine işaret etti. Marine Le Pen, şubat ayında verdiği bir söyleşide de bütün Fransızların adayı olma isteğini dile getirmişti.

Ulusal Birlik Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı ve Gençlik Örgütü Başkanı olan ve adı Le Pen’in halefi olarak geçen Jordan Bardella da, liderleri Le Pen’in büyük ihtimalle sonbahara girerken genel başkanlığı bırakacağını dile getirdi.

Anketlerde şansı yüksek görünüyor

Marine Le Pen, 2022 ilhbaharında yapılması öngörülen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde şansının hiç olmadığı kadar yüksek olduğunu belirtiyor. BFM-TV’nin son yaptırdığı ankete göre de Fransızların neredeyse yarısı 52 yaşındaki Le Pen’in, şu an görevde olan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u yeneceğini düşünüyor.

Pandeminin de olumsuz etkilediği Farnsa’da Le Pen, neredeyse her gün Cumhurbaşkanı Macron’u ya koronavirüs ile mücadele ya da mülteci politikası ile alakalı olarak sert bir üslupla eleştiriyor.

“Fransızlar uyanın” sloganıyla mültecilerin gelişini durdurmaya yönelik kampanya yürüten Le Pen, buna paralel olarak ulusal çıkarları kollayan bir ekonomi politikası talep ediyor. Mayıs 2017’de düzenlenen son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Marine Le Pen, Macron ile ikinci tura kalmış ve ikinci tur seçimlerinde büyük bir farkla yenilmişti.

[UHA Haber Ajansı, 02 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.