enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:07 Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi (UTDSBK), 15 – 17 Ekim 2025 tarihlerinde Bosna Hersek’te düzenlenecek
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
00:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
00:49 İsrail ve Yunanistan bu gelişmeyi, sadece güvenlik değil, nüfuz mücadelesi açısından da kritik bir eşik olarak okuyor…
00:41 Rusya-Ukrayna Arasında Barış Neden Sağlanamıyor?
00:41 İslamofobi mi Yoksa İslam Düşmanlığı mı?
00:41 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
00:33 Rusya’da bilime ve akla yatırım
00:28 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
00:20 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
00:17 WWF’ten plastik kirliliğine karşı güçlü ve hukuken bağlayıcı bir küresel anlaşma çağrısı
00:15 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
00:06 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Meral Akşener’den İkizdere’deki gerginliğe ilişkin açıklama

Meral Akşener’den İkizdere’deki gerginliğe ilişkin açıklama
21 Mayıs 2021
384
A+
A-

UHA HABER / İYİ Parti lideri Akşener, İkizdere’yi ziyareti sırasında yaşanan gerginliği “Çirkinlik sahibini çirkinleştirir” sözleriyle değerlendirdi. Muhalefetten, Akşener’e destek geldi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı DHA,ANKA’nın haberine göre, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Rize’nin İkizdere ilçesinde esnaf ziyareti yaptığı sırada, bir grubun tepkisi ile karşılaşmasını “Çirkinlik sahibini çirkinleştirir. Dolayısıyla herhangi bir sorun yok” sözleriyle değerlendirirken, muhalefet liderlerinden Akşener’e destek geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener taş ocağına karşı eylem yapan İşkencedere’deki köylülere destek vermek için bugün Rize’ye gitti. Rize’nin İkizdere ilçesinde esnaf ziyareti yapmak isteyen Akşener, bir grubun tepkisi ile karşılaştı. Tepki gösteren grupla partililer birbirlerinin üzerine yürüyünce gerginlik yaşandı.

Akşener, aracından indiği sırada yanına yaklaşan bir kadın “PKK ile iş birliği yaparken burada ne işiniz var? PKK ile iş birliği yapmıyor mu? CHP ile iş birliği yapmıyor mu?” dedi.

Bu sözleri söyleyen kadına tepki gösteren Akşener, “Yapmıyorum kardeşim. Bakın ezan okunuyor nasıl bir iftira. Sizi Allah’a havale ediyorum. Meral Akşener’e diyorsunuz, ayıp ayıp! Megri megriyi ben mi söyledim? Osman Öcalan’ın mektubunu ben mi okuttum? Hadi oradan” diye yanıt verdi. Bunun ardından vatandaşlar ile partililer arasında yaşanan gerginlik polisin araya girmesiyle önlendi.

Akşener kendisini protesto eden bir kadınla tartıştı.
Akşener kendisini protesto eden bir kadınla tartıştı.

Çayeli’nde de tartışma

Akşener, İkizdere ilçesindeki programlarının ardından Çayeli ilçesine geçti, esnaf ziyaretlerinde bulundu. Bu sırada Akşener’e tepki gösteren bir grup ile partililer arasında sözlü gerginlik yaşandı. Polis iki grubun arasına girerek önlem aldı.

İYİ Parti lideri Akşener, Karadeniz ziyaretinin ardından İstanbul’a döndüğünde İkizdere ve Çayeli’nde yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Ne İkizdere’de ne Çayeli’nde herhangi bir davranışla karşılaşmadım. İki ilçedeki bütün vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Onlar da çok üzüldüler bu görüntüler, ne Çayeli’ne ne İkizdere’ye yakışmadı” diyen Akşener, İkizdere’ye köylülere destek vermek için gittiğini ifade etti. Akşener, “Bütün bunların sonuçları olarak o çirkinlik bu yapmaya çalıştığımız hak aramanın yanında durma eylemimizi örtemedi, örtemeyecek. Çirkinlik sahibini çirkinleştirir. Dolayısıyla herhangi bir sorun yok” şeklinde konuştu.

İkizdere'de partililerle protestocular arasında tartışma çıktı
İkizdere’de partililerle protestocular arasında tartışma çıktı

Muhalefet liderlerinden Akşener’e destek

Akşener’in ziyareti sırasında İkizdere ve Çayeli’nde yaşanan gerginliğe, muhalefet liderleri de sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Meral Hanım’a Rize’de yapılan saldırı kim bilir ileride hangi videonun konusu olacak. Bu ülkenin dip köşe temizliğe ihtiyacı var. Seçimden korkma Erdoğan!” sözleriyle tepki gösterdi.

Göstericilere polis müdahale etti
Göstericilere polis müdahale etti

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da, “saldırıyı” kınayarak, Akşener’e “geçmiş olsun” dileklerini iletti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da, Akşener’in “Rize ziyareti sırasındaki provokasyonu kınadığını” belirterek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 21 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.