enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:43 Asgari Ücret Sadece Bir Ücret Değildir…
10:35 Meryem GÜLBETEKİN : Ay’a Gerçekten Ayak Basıldı mı ??? Soğuk Savaşın Büyük Gizemi
00:57 TRT Radyolarından Aile Yılı’na özel radyo oyunu: Aile Bağları
00:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş dünyamızın desteğini beklediğimiz meselelerden bir diğeri, terörsüz Türkiye sürecimizdir”
00:42 Filistinli Gazeteci Duha Hmidan Doğu Kudüs’ten bildiriyor…
00:41 MHP 120 sayfalık “Terörsüz Türkiye” raporunu Meclis Başkanlığı’na sundu.
00:35 Gazeteci Emma de RUITER,’den Avrupa Haberleri…
00:35 Çocukların okuma alışkanlıkları değişti, dikkat süreleri azaldı
00:32 Küçükçekmece Adliyesi’ne götürülen Gazeteci Enver Aysever tutuklandı…
00:20 Erdoğan: Asgari ücret için TİSK’in elini taşın altına koymasını bekliyorum
00:19 Dışişleri Bakanı Fidan, “Suriye’de bölgesel sahiplenme prensibiyle hareket ediyoruz”…
00:09 Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz, “Türkiye İtalya ortaklığı son yıllarda daha da ivme kazandı”
00:04 BOTAŞ, FSRU gemisi Ertuğrul Gazi, Türkiye’nin enerjide kararlı yolculuğunda yeni bir başarıya imza attı…
08:18 Dünya Sağlıklı Yaşlanma Konseyi (WHAC) Bayrak Devir Töreni İzmir’de Gerçekleşti…
00:52 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri…
00:50 Kitap: “Gerçeğin Katli-İsrail’in Gazeteciliğe Karşı Savaşı”
00:36 Nükleer Diplomasi: Türkiye-Güney Kore Ekseninde Yeni Enerji Mimarisi
00:30 Dışişleri Bakanı Fidan, “Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa” konferansında konuştu…
00:24 BM’nin insan hakları testi: Gazze
00:06 Almanya’nın Hannover kentinde iki camiye yönelik saldırı gerçekleştirildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Menendez: “NDAA Nihai Metni Türkiye İçin Zafer Değil”

Menendez: “NDAA Nihai Metni Türkiye İçin Zafer Değil”
9 Aralık 2022
475
A+
A-

Advertisement

Demokrat Senatör ve ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Bob Menendez, Türkiye’ye F-16 savaş uçaklarının satışını onaylamayacağını ve 2023 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası’nın (NDAA) nihai metninin, Türkiye için bir zafer olmadığını açıkladı.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’dan Ataner YÜCE’nin ‘VOA” kaynaklı haberine göre, Türkiye’ye F-16 satışı yapılmasının bağlı olduğu şartlar, NDAA’in Senato’daki nihai metninden çıkarılmıştı.

Demokrat Partili Senatörler Bob Menendez ve Chris Van Hollen tarafından NDAA’e getirilen iki değişiklik, F-16 jetlerinin ve modernizasyon kitlerinin Türkiye’ye satışının, jetlerin Yunanistan’ın hava sahasını ihlal etmemesini ve Biden yönetiminin, satışın ulusal çıkarlar çerçevesinde yapıldığını onaylamasını şart koşuyordu.

Menendez Twitter’da yaptığı paylaşımda, 12 Ekim’deki eski bir mesajına da atıfta bulunarak, “Bazı iddiaların aksine, NDAA Türkiye için bir kazanım değildir. Bu, silah satışlarıyla ilgili olarak Senato’da elimizde bulunan pek çok araçtan sadece bir tanesidir” dedi.

Menendez, “Tekrar söylüyorum. Senato Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı olarak, Erdoğan bölgedeki ihlallerini durdurana kadar Türkiye için F-16’ları onaylamayacağım” ifadelerini kullandı.

Menendez, 12 Ekim’de de Twitter’da, “NDAA’de bir değişiklik, ABD’nin Doğu Akdeniz’deki çıkarlarını geliştirmek için elimizdeki araçlardan sadece biri. Açık konuşayım: ABD Kongresi’nin Senato Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı olarak Erdoğan, bölgedeki saldırganlık kampanyasını durdurana kadar Türkiye için F-16’larla ilgili hiçbir konuyu onaylamayacağım. Nokta” mesajını paylaşmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NDAA’de Türkiye’nin F-16 alımını sınırlandıran olumsuz bir unsurun bulunmamasının olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.

F-16 Savaş uçakları
[F-16 Savaş uçakları]

Yasanın bir an önce onaylanmasını beklediklerini dile getiren Çavuşoğlu, “F-16 alımının ve modernizasyonunun artık prosedür olarak tamamlanması gerekiyor. Bu herkesin yararına. Herhangi bir şarta bağlı olduğunda almamızın bir anlamı olmadığını daha önce söylemiştik” dedi.

1961 yılından bu yana her yıl Kongre’den geçirilen Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası, askerlerin maaşlarına yapılacak zamlardan kaç adet gemi ya da uçak satın alınacağına, Çin ve Rusya’ya nasıl yanıt verileceğine kadar savunmayla ilgili her başlığı kapsıyor.

Senatonun NDAA tasarısının tamamlanmasıyla Temsilciler Meclisi’nin versiyonu ile ortak bir metin haline getirilerek onay için Başkan Joe Biden’ın masasına gönderilmesi bekleniyor.

[UHA Haber Ajansı, 09 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.