enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:58 ABD’den Ukrayna’nın Kırım’ı Rusya’ya ait olarak tanıması şartı…
00:48 TRHaber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül’den Alaska Zirvesi değerlendirmesi…
00:41 AB’nin varoluş sancısı: Kış uykusundan uyanabilecekler mi?
00:24 (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA), 2024 yılında 383 insani yardım çalışanı hayatını kaybetti
00:21 Türkiye İsrail’i vurur mu? İbrahim Karagül yazdı: Alaska Zirvesi’nin arkasındaki akıl; Barış’tan başka şeyler de planlıyor..”
00:10 ABD Başkanı Trump: Almanya, Britanya ve Fransa, Ukrayna’da asker bulundurmak istiyor
00:04 Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’dan Hamas’a: Yaptığınız eylemle Filistin’e ne kazandırmış oldunuz
20:20 İlhan KARAÇAY Yazdı: Aydın, Demokrat, İlerici ve Milliyetçi, Dindar, Tutucu Arasındaki ‘Tu-Kaka’ Ayıbı
18:04 Aon’un “Küresel Ücret Şeffaflığı” raporu yayımlandı Şirketler ücret şeffaflığına hazır değil
17:41 ABD Başkanı Trump ile Rus lider Putin’in Alaska Zirvesi ve gelişmeler!
08:45 Eurovision Şarkı Yarışması 70. yılını kutlamak için yepyeni bir görünüme kavuşuyor
00:43 Belçika’da ilkokul ve ortaokullarda cep telefonu ile diğer elektronik cihazların kullanımı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılından itibaren ülke genelinde yasaklanacak.
00:40 Ahıska Türkleri!
00:22 Ermenistan-ABD-Azerbaycan Arasında İmzalanan Zengezur Koridoru Anlaşması, Türkiye, Türkistan Coğrafyası, İran, Rusya ve Çin Aleyhine Sonuçlanabilecek Birçok Husus İçermektedir.
22:58 İsrail’in abluka ve saldırısı altındaki Gazze Şeridi’nde gönüllü görev yapan Filistin asıllı Amerikalı hemşire Amanda Nasır, İsrail soykırımı Gazze’yi yok etti
22:45 Gazze “açlıktan” ölüyor!
22:29 Uluslararası Af Örgütü (Amnesty), İsrail’in Gazze’de Filistinlileri kasıtlı olarak aç bırakmaya yönelik sistematik politika yürüttüğünü ortaya koydu…
22:19 Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın ülkesine yönelik saldırılarını “gösterişli” ve “alaycı” olarak nitelendirdi…
22:07 Hamas, Gazze’de ateşkes teklifini kabul etti
22:02 İngiliz The Telegraph gazetesi: Putin ve Trump’ın Teklifi Kiev İçin ‘Korkunç’ Ama Tek Seçenek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Menendez: “NDAA Nihai Metni Türkiye İçin Zafer Değil”

Menendez: “NDAA Nihai Metni Türkiye İçin Zafer Değil”
9 Aralık 2022
474
A+
A-

Advertisement

Demokrat Senatör ve ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Bob Menendez, Türkiye’ye F-16 savaş uçaklarının satışını onaylamayacağını ve 2023 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası’nın (NDAA) nihai metninin, Türkiye için bir zafer olmadığını açıkladı.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’dan Ataner YÜCE’nin ‘VOA” kaynaklı haberine göre, Türkiye’ye F-16 satışı yapılmasının bağlı olduğu şartlar, NDAA’in Senato’daki nihai metninden çıkarılmıştı.

Demokrat Partili Senatörler Bob Menendez ve Chris Van Hollen tarafından NDAA’e getirilen iki değişiklik, F-16 jetlerinin ve modernizasyon kitlerinin Türkiye’ye satışının, jetlerin Yunanistan’ın hava sahasını ihlal etmemesini ve Biden yönetiminin, satışın ulusal çıkarlar çerçevesinde yapıldığını onaylamasını şart koşuyordu.

Menendez Twitter’da yaptığı paylaşımda, 12 Ekim’deki eski bir mesajına da atıfta bulunarak, “Bazı iddiaların aksine, NDAA Türkiye için bir kazanım değildir. Bu, silah satışlarıyla ilgili olarak Senato’da elimizde bulunan pek çok araçtan sadece bir tanesidir” dedi.

Menendez, “Tekrar söylüyorum. Senato Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı olarak, Erdoğan bölgedeki ihlallerini durdurana kadar Türkiye için F-16’ları onaylamayacağım” ifadelerini kullandı.

Menendez, 12 Ekim’de de Twitter’da, “NDAA’de bir değişiklik, ABD’nin Doğu Akdeniz’deki çıkarlarını geliştirmek için elimizdeki araçlardan sadece biri. Açık konuşayım: ABD Kongresi’nin Senato Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı olarak Erdoğan, bölgedeki saldırganlık kampanyasını durdurana kadar Türkiye için F-16’larla ilgili hiçbir konuyu onaylamayacağım. Nokta” mesajını paylaşmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NDAA’de Türkiye’nin F-16 alımını sınırlandıran olumsuz bir unsurun bulunmamasının olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.

F-16 Savaş uçakları
[F-16 Savaş uçakları]

Yasanın bir an önce onaylanmasını beklediklerini dile getiren Çavuşoğlu, “F-16 alımının ve modernizasyonunun artık prosedür olarak tamamlanması gerekiyor. Bu herkesin yararına. Herhangi bir şarta bağlı olduğunda almamızın bir anlamı olmadığını daha önce söylemiştik” dedi.

1961 yılından bu yana her yıl Kongre’den geçirilen Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası, askerlerin maaşlarına yapılacak zamlardan kaç adet gemi ya da uçak satın alınacağına, Çin ve Rusya’ya nasıl yanıt verileceğine kadar savunmayla ilgili her başlığı kapsıyor.

Senatonun NDAA tasarısının tamamlanmasıyla Temsilciler Meclisi’nin versiyonu ile ortak bir metin haline getirilerek onay için Başkan Joe Biden’ın masasına gönderilmesi bekleniyor.

[UHA Haber Ajansı, 09 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.