enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:25 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:51 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:27 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:04 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
13:19 İnsanlar arasındaki iletişimin özü sevgi ve saygıya dayanmaktadır.
12:00 Rapor: Trump ile yapılacak anlaşma, ABD’ye Grönland’ın bazı bölgelerini kontrol etme hakkı verebilir
00:31 Hollanda’da kur’an yakmaya yargıçlar bile “Mübah” diyor…
00:04 Rusya’da Türk dizileri paniği!
21:50 Ege’de Sağanak Felaketi: Sel Değil, İhmal Taştı
21:24 Türkiye Yelken Ligi Techno 293 Sınıfı 2. Ayak Yarışları Foça’da Düzenleniyor
21:04 TBMM Başkanı Kurtulmuş: “İran kendi sorunlarını çözebilecek büyük bir tarihi müktesebata sahiptir”
20:19 Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan vatandaşlar zam farkları yarın
20:06 İletişim Başkanı Duran: Türkiye potansiyelini gerçeğe dönüştüren bir ülke konumuna ulaştı
19:53 Bakan Fidan: Alanda kavga artık müzakere masasına taşındı
19:43 Meteoroloji’den kuvvetli kar yağışı uyarısı
19:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pezeşkiyan ile görüştü
19:11 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Özyurt: “Faiz Kararı Tek Başına Değil, Ticari Kredi Koşulları Belirleyici”
17:47 İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO): ABD ve İsrail’i herhangi bir yanlış hesap yapmalarına karşı uyarıyoruz
17:25 ABD ordusu, DEAŞ’lı tutukluları Suriye’den Irak’a nakletmeye başladı
11:01 Su Politikaları Uzmanı YILDIZ: Yapay yağış çözüm olur mu?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Mehmetçik sel bölgesinde yaraları sarıyor

Mehmetçik sel bölgesinde yaraları sarıyor
13 Ağustos 2021
414
A+
A-

UHA HABER / Batı Karadeniz’de selin derinden vurduğu Sinop’un Ayancık ilçesinde Mehmetçik yaraları sarmak bölgede çalışma yürütüyor. Askerler tahliye edilen devlet hastanesinin temizlik çalışmalarında görev aldı.

Sinop’un Ayancık ilçesi selin derinden vurduğu yerlerden birisi. Ayancık Devlet Hastanesi de sel suları nedeniyle zarar gördü.

Hastanede tedavi gören hastalar dünden itibaren tahliye edildi. Helikopter ve ekiplerin araçlarıyla güvenli alanlara götürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı askerler de bölgede yaraların sarılması için görev yapıyor. Mehmetçik, Ayancık’ta zarar gören devlet hastanesinde temizlik çalışması yaptı. Sel sularının zarar verdiği yerlerde görev aldı.

Sinop’ta son durum

Kaybolan vatandaşları arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Sinop’ta 2 kişi sel nedeniyle hayatını kaybetti.

Mehmetçik sel bölgesinde yaraları sarıyor

Ayancık’ta ilçe merkezi ve birçok köy sular altında kaldı. 24 saatte metrekareye 240 kilogram yağışın düştüğü bölgede son 30 saatte 300 kilograma ulaşan bir yağış oldu.

Türk Kızılay, AFAD ve Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından, içme suyu verilemeyen ilçeye tırlarla getirilen sular vatandaşlara dağıtıldı.

Mehmetçik sel bölgesinde yaraları sarıyor

AFAD’ın açıklamasına göre Sinop’ta 1512 personel ile 10 helikopter, 212 araç, 1AFAD TIR’ı, 27 ambulans, 135 iş makinası, 8 bot ve 2 motopomp görev yapıyor.

Sinop’ta acil barınma ihtiyacının karşılanması için öğrenci yurtlarında 2 bin 733 kişilik kapasite ayrıldı. 127 vatandaşa barınma hizmeti sunuluyor. Sinop’ta 88 köye elektrik verilemiyor.

Mehmetçik sel bölgesinde yaraları sarıyor

Yağışlar nedeniyle İkisu Köprüsünde hasar meydana geldi. Çatalzeytin-Türkeli yolu, Türkeli-Erfelek-Sinop yolu ile Ayancık-Sakız yolu meydana gelen hasarlar nedeniyle trafiğe kapatıldı.

[UHA Haber Ajansı, 13 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.