enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:16 ABD’de göç ve gümrük muhafaza polisinin (ICE) yetkileri neler?
11:41 Gazeteci Ali Asmar, İsrail’in 2025’te yürüttüğü çok cepheli savaşı ve Suriye’nin bu stratejideki kritik rolünü
07:57 Amerika’nın Büyük Strateji Arayışı
07:33 Çerkezköy-Kapıkule hattında sinyalizasyon ve test çalışmaları devam ediyor
07:07 Yüksek Gelir Hedefi Çerçevesinde 2026’da Türkiye Ekonomisi
07:05 2026 Hukuk ve Yargı Gündemi
00:44 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG’nin 10 mart mutabakatına uyup bir an önce üzerine düşen yükümlülükleri getirmesini bekliyoruz”
00:36 Somaliland Hakkında İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan Acil Toplantı
00:28 Bakan Güler: “Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, terör örgütleriyle mücadelesine destek veriyoruz”
00:08 Bugün “Yüzyılın Konut Projesi” kapsamında Antalya’da inşa edilecek 13 bin 213 konut için kura çekimi yapılaca
00:05 İran’da Tahran Savcısı Ali Salihi, vatandaşları dışarı çıkmaması konusunda uyardı…
00:02 Öğretmenlerin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin temel ilkelerde güncellemeye gidildi
20:43 48 il için “sarı” uyarı: Çığ, fırtına, sağanak ve kar yağışına dikkat
13:33 Trump, en kötü ABD Başkanı olarak tarihe geçecek
10:33 Mücahit ve Mücahidelerin Anlatımıyla Kıbrıs Türk Milli Mücadelesi” adlı kitabın tanıtımı yapıldı
07:42 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
07:46 Karayolları Otoyol Jandarma Timlerine emanet..!
07:03 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
07:00 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
06:16 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli’nin toplam uzunluğu 8,2 Kilometre
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Mehmetçik sel bölgesinde yaraları sarıyor

Mehmetçik sel bölgesinde yaraları sarıyor
13 Ağustos 2021
414
A+
A-

UHA HABER / Batı Karadeniz’de selin derinden vurduğu Sinop’un Ayancık ilçesinde Mehmetçik yaraları sarmak bölgede çalışma yürütüyor. Askerler tahliye edilen devlet hastanesinin temizlik çalışmalarında görev aldı.

Sinop’un Ayancık ilçesi selin derinden vurduğu yerlerden birisi. Ayancık Devlet Hastanesi de sel suları nedeniyle zarar gördü.

Hastanede tedavi gören hastalar dünden itibaren tahliye edildi. Helikopter ve ekiplerin araçlarıyla güvenli alanlara götürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı askerler de bölgede yaraların sarılması için görev yapıyor. Mehmetçik, Ayancık’ta zarar gören devlet hastanesinde temizlik çalışması yaptı. Sel sularının zarar verdiği yerlerde görev aldı.

Sinop’ta son durum

Kaybolan vatandaşları arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Sinop’ta 2 kişi sel nedeniyle hayatını kaybetti.

Mehmetçik sel bölgesinde yaraları sarıyor

Ayancık’ta ilçe merkezi ve birçok köy sular altında kaldı. 24 saatte metrekareye 240 kilogram yağışın düştüğü bölgede son 30 saatte 300 kilograma ulaşan bir yağış oldu.

Türk Kızılay, AFAD ve Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından, içme suyu verilemeyen ilçeye tırlarla getirilen sular vatandaşlara dağıtıldı.

Mehmetçik sel bölgesinde yaraları sarıyor

AFAD’ın açıklamasına göre Sinop’ta 1512 personel ile 10 helikopter, 212 araç, 1AFAD TIR’ı, 27 ambulans, 135 iş makinası, 8 bot ve 2 motopomp görev yapıyor.

Sinop’ta acil barınma ihtiyacının karşılanması için öğrenci yurtlarında 2 bin 733 kişilik kapasite ayrıldı. 127 vatandaşa barınma hizmeti sunuluyor. Sinop’ta 88 köye elektrik verilemiyor.

Mehmetçik sel bölgesinde yaraları sarıyor

Yağışlar nedeniyle İkisu Köprüsünde hasar meydana geldi. Çatalzeytin-Türkeli yolu, Türkeli-Erfelek-Sinop yolu ile Ayancık-Sakız yolu meydana gelen hasarlar nedeniyle trafiğe kapatıldı.

[UHA Haber Ajansı, 13 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.