enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:00 Zorlu Enerji, İsrail’deki Dorad Energy’deki yüzde 25’lik hissesinin tamamını elden çıkarma sürecinde bir adımı tamamladı.
06:59 Yorum: ABD’nin İran’a Yönelik Saldırıları VE Orta Asya’nın Stratejik Konumu
06:58 Yapay Zekanın su tüketimi Su Güvenliğimizi tehdit ediyor mu ?
06:52 Hain Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden sonra toplam 390 bin 354 şüpheliden 113 bin 837’si tutuklandı
00:54 BAE Devlet Başkanı Al Nahyan Türkiye’ye geliyor
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ’cü alçaklar sonsuza kadar lanetle, nefretle hatırlanacak
00:25 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmez”
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz tarihimizin en kritik dönemeçlerinden biri oldu
00:12 Prof. Dr. Deniz Ülke Kaynak’tan PKK’nın silahları yakmasına ilişkin çarpıcı analiz!
00:01 Bakan Yerlikaya: “Türkiye Yüzyılı’nda ne FETÖ’ye ne de herhangi bir terör örgütüne asla geçit yoktur, olmayacaktır”
09:55 MHP Genel Başkanı Bahçeli: 15 Temmuz’da hainlerin başı ezildi
09:25 Marmara’da köpek balıkları ve vatozlar yeni yaşam alanları arıyor!
09:24 Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan “En Uzun Gece” destanının ilk temsili, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek.
09:09 Terörsüz Türkiye sürecinin en önemli aşamalarından birisi olan Meclis’te kurulacak komisyonu
09:07 İçişleri Bakanlığı, 15 Temmuz’da “Atatürk fotoğrafları yasaklandı” iddiasını yalanladı
08:59 Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz’u etkinliklerle anacak
08:49 FETÖ’nün hain darbe girişiminde neler yaşandı?
00:45 KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, New York 5+1 Gayrıresmi Zirvesine katılmak için bugün New York’a gidiyor
00:40 Rezaletin de böyledi! Yurt dışından gelenlere dijital zulmü: Whatsapp bile kullandırılmıyor!
00:29 FETÖ’nün hain darbe girişiminin üzerinden 9 yıl geçti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

MEB’den asılsız LGS iddialarına ilişkin suç duyurusu

MEB’den asılsız LGS iddialarına ilişkin suç duyurusu
13 Temmuz 2025
6
A+
A-

* Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavında 719 öğrencinin tam puan alması üzerine ortaya atılan “şaibe” iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, kamuoyunu yanıltıcı ve spekülatif bilgi yayanlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

* Detayı bültenimizde!…

UHA/ İnternational News Agency

ANKARA, 13 TEMMUZ  2025 – Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, 15 Haziran 2025’te yurt içi ve yurt dışında sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilen sınavın, ölçme-değerlendirme ilkelerine uygun, şeffaf ve denetime açık bir şekilde yapıldığı vurgulandı. Sınav sorularının, 8. sınıf öğretim programlarındaki kazanımlar esas alınarak akademisyenler, alan uzmanları ve deneyimli öğretmenler tarafından titizlikle hazırlandığının altı çizildi.Açıklamada, “Konuştuğum kimi öğrenciler sınav zordu, dedi. Onların zor demesine rağmen tüm soruları doğru yapan 719 öğrenci olamaz” ve “Bir ilde soruların tamamına doğru cevap veren 300 öğrenci var” şeklindeki söylemlerin “akla mantığa sığmayan hayal mahsulü uydurma söylemler” olduğu ve bilgi kirliliği yarattığı ifade edildi.

Bakanlık, bu tür mesnetsiz iddiaların öğrenciler ve ailelerin duygularını istismar ederek çıkar sağlamayı amaçlayan art niyetli kişilerce ortaya atıldığını belirtti.

Açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak altını bir kez daha çizerek belirtmek isteriz ki LGS dahil bütün sınavların her aşaması büyük bir titizlik ve özenle yürütülmüştür. Öğrencilerimizin, velilerimizin ve öğretmenlerimizin hukukunu ve fedakârlıklarını korumak, Bakanlığımızın en önemli önceliğidir” denildi.
Yapılan tüm açıklamalara rağmen kamuoyunu yanıltıcı iddiaları sürdürenler hakkında hukuki sürecin başlatıldığı bilgisi paylaşılan açıklamada, “Gelinen aşamada tüm açıklamalarımıza rağmen kamuoyunu yanıltıcı bu tür iddiaları ortaya atanlar hakkında Bakanlığımızca suç duyurusunda bulunulduğunu da paylaşmak isteriz.” ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık, sürece ilişkin olarak öğretmenlerin, eğitim çalışanlarının ve öğrencilerin emeklerine ve başarılarına gölge düşürecek yanlış bilgi ve yorumlara itibar edilmemesi konusunda kamuoyuna çağrıda bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.