enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Maske Kullanmak Çocuklara Zararlı mı?

Maske Kullanmak Çocuklara Zararlı mı?
19 Eylül 2021
1.103
A+
A-

UHA HABER / Uzmanlar, Corona virüsüne karşı maske kullanmanın çocuklara zarar verdiği gibi temelsiz bazı iddiaların hiçbir bilimsel dayanağı olmadığını söylüyor. Yani, maske takmak çocuklara zarar vermiyor.

Amerika’nın Sesi‘nde (VOA) yer alan habere göre, Maske kullanımının çocuklara zarar verdiği gibi asılsız iddialar, ABD’de okulların yüz yüze eğitime yeniden açıldığı ve Corona vakalarının özellikle maske kullanımının zorunlu olmadığı okullarda hızla arttığı son dönemde sosyal medya ve diğer mecralarda yayılıyor.

Temelsiz iddialardan bazıları nemlenen maskelerde mikrop üremesi ve maskelerin karbondioksit seviyesini yükseltmesi. Ancak uzmanlar, bez maskelerin düzenli olarak yıkanmasının gereken temizlik ve güvenliği sağlayacağını kaydediyor.

Kimileri, küçük çocukların, sınıf arkadaşları ve öğretmenlerinin maske takması nedeniyle eğitim ve öğretim sürecine katkıda bulunan önemli görsel ve sosyal işaretleri algılayamadığını savunuyor. Diğerleriyse görsel ya da işitsel engelli çocukların uyum sağlamayı öğrendiğini, diğer çocukların da bunu başarabileceğini kaydediyor.

Dünyaca ünlü tıp merkezi Mayo Clinic’in çocuk hastalıkları bölümünde enfeksiyon kontrolu uzmanı Dr. Emily Levy, “Maskelerin çocuk gelişimi üzerinde hiçbir etkisi olmadığını henüz lesin olarak bilmiyoruz; ancak virüsün bulaşmasını durdurmaya çalışmamanın olumsuz etkileri olduğunu biliyoruz” dedi.

Okula giden çocukların maske kullanmasının, diğer çocuklar ve yetişkinlere virüsün bulaşmasını azalttığı ile ilgili güçlü kanıtlar bulunuyor.

Arizona eyaletinin Maricopa ilçesindeki 166 okul çapında yapılan araştırma da bu kanıtlardan biri. Maricopa Halk Sağlığı Dairesi Başkanı Dr. Rebecca Sunenshine, maske kullanımının zorunlu olmadığı okullardaki enfeksiyon vakası sayısının maskelerin zorunlu olduğu okullara kıyasla iki kat fazla olduğunu kaydetti.

Kuzey Carolina eyaletindeki okullarda yapılan araştırmalarda da maske kullanımının özellikle fiziksel mesafe ve diğer önlemlerle beraber Corona virüsünün yayılma oranını büyük ölçüde azalttığı görülüyor.

Cincinnati Çocuk Hastanesi’nden enfeksiyon önleme ve kontrol uzmanı Dr. Joshua Schaffzin, bulaşıcı hastalıklarla mücadelede işe yarayan sadece tek bir önlem olmadığını, ancak okulları daha güvenli hale getirmede maske kullanımının kilit önem taşıdığıyla ilgili birçok kanıt olduğunun altını çiziyor.

Doktorlar, maske kullanımına bağlı cilt tahrişini önlemek için bez maskelerin sık sık yıkanmasını, maskelerin yüze iyi oturduğundan emin olunmasını, yumuşak ve havadar kumaşlardan yapılan maskelerin tercih edilmesini öneriyor.

EK Kaynaklar *Associated Press

Fizyoterapist Gülnur Aydoğdu,'Spor yaralanmasında iyileşme süreci içinde sporcuda fiziksel ve ruhsal kayıplara neden olabiliyor' | Gölcük Haber Gazetesi

HABER : Fzt.Gülnur AYDOĞDU

[UHA Haber Ajansı, 19 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.