enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:24 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:30 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:36 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:55 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
14:49 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:22 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:22 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
00:20 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:12 Turizm ,Corendon Airlines ,Yıldıray Karaer ,Corendon Airlines ,2025 verileri ,Corendon uçuş verileri, Corendon Avrupa pazarı
00:02 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:02 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
16:32 CUMA NAMAZININ ÖNEMİ
11:17 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
11:10 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
10:02 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
09:29 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
09:20 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
00:50 2026’da asgari ücret desteğine 76,5 milyar lira kaynak ayrıldı
00:16 Yapay zeka destekli uygulamalar ile mali süreçlerde dijital dönüşüm…
00:10 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Maske komisyonu skandalı Alman siyasetini sarsıyor

Maske komisyonu skandalı Alman siyasetini sarsıyor
8 Mart 2021
482
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da Birlik Partileri’ne mensup iki milletvekilinin koruyucu maske ticaretine arabuluculuk ederek yüzbinlerce euro komisyon aldıklarının ortaya çıkması siyasette büyük tartışma yarattı. 

Almanya’da koronavirüs salgınına karşı koruyucu maske tedariği konusunda nüfuzunu kullanarak çıkar sağladığı ifade edilen, iktidarın büyük ortağı CDU’ya (Hristiyan Demokrat Birlik) mensup milletvekili Nikolas Löbel’in siyasetten çekileceği bildirildi.

Mannheimer Morgen gazetesinin Löbel tarafından yapılan bir açıklamaya dayandırdığı haberine göre, söz konusu milletvekili 31 Ağustos tarihinde bu görevinden ayrılacak ve bir daha milletvekilliğine aday olmayacak.

Löbel’in kendi partisine daha fazla zarar vermemek için, parlamentoda üyesi olduğu Birlik Partileri Grubu’ndan da derhal ayrılacağı bildirildi. CDU’nun Mannheim bölgesi milletvekili Löbel, koruyucu maske tedariği konusunda özel bir firma adına girişimleri karşılığında 250 bin euro almakla itham ediliyor. Açıklamasında, tavrından dolayı özür dileyen 34 yaşındaki milletvekili daha önce Federal Parlamento Dış İlişkiler Komisyonu’ndan da ayrılmıştı.

“Demokratik kültürün temeli sarsılıyor”

Yaşanan gelişmeleri yine Mannheimer Morgen gazetesine değerlendiren seçim araştırmacısı Matthias Jung, Birlik Partileri üyelerinin maske ticareti üzerinden haksız kazanç sağlamalarının, “demokratik kültürün temelini sarstığını” belirtti. “Bu durum, özellikle şu anda yaşanan eksikliklerden dolayı, kriz yönetimine duyulan memnuniyetsizliğin üst seviyede olduğu bir dönemde korkunç bir işaret” diyen Jung, önce yeterince maske bulunmadığını, ardından aşı kampanyası yönetiminde sorunlar yaşandığını, şimdi ise hızlı testler konusunda problemler olduğunu vurgulayarak, “böyle bir durumda milletvekillerinin kişisel ilişkilerini kendi çıkarları için kullanmaya başlaması tabii ki demokratik kültürümüzü yıpratır” dedi.

Georg Nüßlein

Georg Nüßlein

Bir milletvekilinin koruyucu maske ticareti için aracılık yapıp komisyon almasının “tamamen inanılmaz” olduğunu ifade eden Jung, yaşananların salgınla ilgili komplo teorisi üretenlerin değirmenine su taşımak anlamına geldiğini dile getirdi.

CDU milletvekili Löbel’den önce CSU (Hristiyan Sosyal Birlik) milletvekili Georg Nüßlein da, yine bir maske ticaretine aracılık ederek yüzbinlerce euro komisyon almakla suçlanmış ve Nüßlein bir sonraki seçimlerde tekrar milletvekilliği için aday olmayacağını duyurmuştu.

[UHA Haber Ajansı, 08 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.