enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:19 CHP’li Kanko Derince Lisesi Tartışmasını Meclis’e Taşıdı: “Okullar Kentlerin Hafızasıdır”
00:04 Yunanistan Kültür Bakanlığı, Yanya’daki tarihi Aslan Paşa Camii’nin restorasyonunu üstleniyor
23:19 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
22:52 Terörsüz Türkiye Süreci Hızlanacak
22:39 İran’a Siyonist Saldırı ve Batının Kukla Kürdistan Hayali!
22:30 Terörsüz Türkiye Hedefinin Siyasal ve Toplumsal Yönleri
22:23 ABD/İsrail-İran Savaşı Irak’a Nasıl Yansıyor?
22:08 ABD ve İsrail’in Saldırıları İran’da Kürt Silahlı Grupları Harekete Geçirebilir mi?
20:22 Kocaelispor sürpriz şekilde kupaya veda etti 
10:45 ABD’de CNN’in bağımsız araştırma şirketi SSRS’nin anketine göre, kamuoyunun yüzde 54’ü, İran’a yönelik saldırıların ülkesi için daha büyük tehdit oluşturacağını düşünüyor.
10:29 Madrid’de ‘Belirsizliği Yönetmek, Dönüşümü Yönlendirmek: Dönüm Noktasında NATO’ paneli düzenlendi
10:16 İran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı
10:04 Bakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
23:59 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
22:45 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Nihai Raporu
21:54 ABD, İsrail ve İran: Kapasiteler, Kabiliyetler ve Hal Tarzları
21:39 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:16 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
17:57 MSB: Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmat imha edildi
11:15 Ateş çemberinde akıl arayışı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Marion Cotillard ve Flore Vasseur son filmlerini euronews’e anlattı

Marion Cotillard ve Flore Vasseur son filmlerini euronews’e anlattı
A+
A-

UHA HABER / “Bigger than us”, yazar ve gazeteci Flore Vasseur tarafından yazılıp yönetildi. Filmin yapımcılığını ise uzun süredir kendisini çevresel ve sosyal hedeflere adamış olan Marion Cotillard yapıyor.

Film, sayısız engele rağmen daha iyi bir gelecek için savaşan, genellikle zorlukla büyümüş 7 genç erkek ve kadının hikayesini anlatıyor.

Fransız oyuncu, filme katkısını Euronews ile paylaştı: “Gelecek nesiller üzerindeki etkimiz hakkında her zaman aklımda büyük bir soru vardı. Bunun etkilerini 100 yıl sonra 1000 yıl sonra görebilecek miyiz? Bizim etkimiz onların yaşamasını engelleyecek mi ?”

Flore Vasseur, Edward Snowden üzerine bir film yaptı. Aktivist ve belgesel yapımcısı olarak uzun bir geçmişe sahip.

Bu, aynı zamanda onun küçük oğlunun sorularını içeriyor. Melati’nin, Bali adasının pastoral sahillerinde plastik poşet istilasına karşı savaşı: “Yetişkin aktivizmine her zaman ilgi duymuşumdur, ancak bunun çocuklar ve o nesil için ne anlama geldiğiyle asla ilgilenmedim. Bu da beni, oğluma bir cevap olarak, hemen Melati’nin izinden gitmeye yönlendirdi. 16 yaşında ve 4 yıldır oyunculuk yapıyor. Aşırı çalışıyor. Enerjisi hiç bitmeyecek gibi çalışıyor. Kendi kendime, onun gibi insanlarla bağlantı kurması gerektiğini söylüyorum.”

Ataerkillik, kapitalizm, beyaz üstünlüğü, en yaygın sorunlar olarak ortaya çıkıyor.

Gençlerin girişimleri münferit eylemler değil, onlarda gerçek bir nesil bilinci var.

Yönetmen, çoğu zaman ön saflarda bulunanların kadınlar olduğunu belirtiyor: “Kadınları veya erkekleri düşünmedim, bu hareketlerde kimin cesur olduğunu, ekolojiyi, kız çocuklarının eğitimini, ifade özgürlüğünü vs. düşündüm. Bu hareketlerde çok kadın var. Ön saflarda çok kadın var. ”

Marion Cotillard için mesele kadın ve erkeklere karşı çıkmak değil, meşru mücadeleyi tanımak: “Çok açık bir şekilde yaşamla bir bağlantısı var, ama aynı zamanda boyun eğmeyle de bağlantı var. Kadınların bu dünyada boyun eğdirilmesinin onlar için ayağa kalkma ihtiyacı yarattığı açık. Kendilerini savunurlar, savaşırlar ve adalet talep ederler.”

“Aslında bu dalga herkesi alıp götüreceği için çok daha uzun ömürlü olacak.”

San Sebastian Uluslararası Film Festivali’nde de gösterilecek film, sonbaharda tüm Avrupa’da vizyona girecek.

Image

HABER : Frédéric Ponsard

[UHA Haber Ajansı, 20 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.