enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:55 Bakan Fidan, Gazze barış planının ikinci aşamasına ilişkin toplantıya katıldı
11:17 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor !
06:50 Brüksel’den Yükselen Uyarı: Türkiyesiz Güvenlik Olmaz
00:55 Türk Dünyası’nın Kültürel Mirasını ve Küresel Etkileşimini öne çıkaracak ‘Viyana’da Türk Haftası’ bugün başlıyor…
00:54 Dr. Elvin Abdurahmanlı, “Bölgedeki kalıcı barış ve Türk birliğinin caydırıcı gücü en önemli unsur”
00:37 Bakan Göktaş, 2002’de 5 bin 777 olan engelli memur sayısı 82 bin 626’ya ulaştı
00:34 Hollanda Türk Gazeteciler Birliğili, 10 Ocak’ı bu kez “Anma” ruhuyla yaşattı
00:30 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) 10 Ocak’ta Üyeleriyle Buluştu 
00:29 Türkiye’de rüzgardan elektrik üretimi 3 Ocak’ta 259 bin 76 megavatsaatle günlük bazda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
00:21 Milli Savunma Bakanı Güler, “Gazze Şeridi’nde İsrail için bir tehdit oluşturmuyor”
00:20 Yüzyılın konut projesinde yeni haftanın kura takvimi
00:11 Oğuz Türklerine ait 9-10. yüzyıldan kalma Kültöbe Yazıtı keşfedildi
00:10 Türk Dünyası’ndan Haberler!
00:59 ABD Başkanı,Venezuela’dan Grönland’a, İran’dan Suriye’ye kadar birçok başlıkta dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
00:41 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
00:38 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:30 Güvenlik kaynakları: Çatışmaların sebebi YPG’nin Suriye’nin geleceğini ve kaynaklarını sömürme kaygısıdır
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:21 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Malezya Milli Günü Kutlaması ve 2026 Malezya Ziyaret Yılı tanıtımından notlar…

Malezya Milli Günü Kutlaması ve 2026 Malezya Ziyaret Yılı tanıtımından notlar…
14 Ekim 2025
42
A+
A-

* UHA / İnternational News Agency ve  Ankara Temsilcisi TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency Haber ve Yayın Koordinatörü Gazeteci Veysel KAVRAYAN, Malezya Milli Günü Kutlaması ve 2026 Malezya Ziyaret Yılı tanıtımından notlar aktardı…

* İşte detayı!…

UHA / İnternational News Agency

 

 

 

 

 

 

 

 

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

ANKARA, 14 EKİM 2025 – Malezya Milli Günü Kutlaması ve 2026 Malezya Ziyaret Yılı tanıtımı aynı gün gerçekleşti.

Malezya Milli Günü kutlanmasına ve Malezya’nın bağımsızlığının 62. yıldönümü münasebetiyle, Malezya Ankara Büyükelçiliği tarafından Ankara Sheraton Hotel’de düzenlenen resepsiyona, T.C. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Malezya Ankara Büyükelçisi Sazali Mustafa Kamal, yabancı misyon şefleri ile askeri ve sivil erkanla, basın mensupları katıldı.

Resim önizlemesi

İki ülkenin millî marşlarının çalınmasıyla başlayan ve Malezya yöresel halk oyunlarının sergilendiği resepsiyonda, kutlama pastası kesiminin ardından T.C. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı bir konuşma yaptı. Bakan Yumaklı, Türkiye-Malezya ilişkilerinin geldiği noktayı şöyle özetledi.

Liderlerimizin Dostluğu İş Birliğimizin Temeli” diyerek, sözlerine şöyle devam etti. “Stratejik İş Birliği: 2024 yılında diplomatik ilişkilerin 60. yılı ve stratejik ortaklığın 10. yılı geride kaldı. 2022’de ilişkiler “Kapsamlı Stratejik Ortaklık” seviyesine yükseltildi ve bu yılın başında “Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi” kurulması kararı alındı. Cumhurbaşkanımız ile Başbakan Enver İbrahim arasındaki dostluk ilişkilerinin, iki ülke iş birliğini geliştirmek için sağlam bir temel oluşturduğunu belirtti.

T.C. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı

T.C. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı; Malezya’nın Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) bölgesindeki en büyük ticari ortak olduğunu vurgularken,10 yıl önce imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması’nın ticari ilişkileri kolaylaştırdığını ve 10 milyar dolarlık ticaret hedefine ulaşmaya katkı sağladığını söyledi.

Tarım ürünlerinin bu ticarette önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Bakan Yumaklı,  Savunma sanayisinin yanı sıra ulaşım, kültür, müzik ve eğitim gibi alanlarda da iş birliğinin gelişmeye devam ettiğini belirtti, Türk Hava Yolları (THY) uçuşları ve Yunus Emre Enstitüsü’nün katkısıyla halklar arasındaki etkileşimin arttığını da ifade etti.

Bakan Yumaklı, Malezya ile Türkiye’nin Birleşmiş Milletler ve İslam İşbirliği Teşkilatı gibi uluslararası platformlarda yakın iş birliği ve dayanışma içinde olduğunu vurguladı. Bu dayanışmanın en önemli örneklerinden birinin Gazze’deki katliamın son bulması ve Filistin halkının meşru taleplerinin karşılanması konusundaki kararlı duruş olduğunu dile getirdi. Son olarak Malezya’yı bu yıl başarıyla yürüttüğü ASEAN dönem başkanlığı için tebrik ederek konuşmasını tamamladı.

Resepsiyon, Malezya’ya ait çeşitli turizm destinasyonlarının ve geleneksel ürünlerinin tanıtım stantlarında sergilenmesi ve eşsiz Malezya mutfağına özgü birbirinden güzel yöresel yemeklerin ikram edilmesinin ardından sona erdi.

Resepsiyon öncesi 2026 Malezya Ziyaret Yılı’nı tanıtmak İçin Tur Operatörleri ve Medya Malezya Protokolü ile bir araya geldi.

Yapılan bu turizm görüşmesine YBhg. Datu Sherrina binti Hussaini Sarawak Turizm, Yaratıcı Endüstri ve Sahne Sanatları Bakanlığı Daimi Sekreteri, Malezya Ankara Büyükelçisi Sazali Mustafa Kamal, Malezya Turizm Ofisi Müdür Yardımcısı Zmasil Ozir Md Zain, STB Pazarlama Müdürü Adruce Chin Wui Kheng ve İstanbul ofisinden İbrahim Çağrı Sağlık katıldı.

Malezya Ankara Büyükelçisi Sazali Mustafa Kamal

Malezya Ankara Büyükelçisi Sazali Mustafa Kamal konuşmalarında şöyle seslendi; “Sayın Bayanlar ve Baylar, Merhaba ve Günaydın. Bu görüşmeye katılma davetimi kabul ettiğiniz için teşekkür ederim. 2026 yılı Malezya Ziyaret Yılı olarak belirlendi. Malezya Ziyaret Yılı 2026, Malezya’nın dünyaya sunduğu en iyi şeyleri, etkinliklerle dolu tek bir yılda ortaya çıkarıyor. Bu bağlamda, canlı kültürünü, yemyeşil ormanlarını, güzel plajlarını, gökdelenlerini, dünya standartlarında alışveriş merkezlerini ve güler yüzlü insanlarını deneyimlemeniz için hepinizi içtenlikle Malezya’da ağırlamak istiyoruz.

Malezya'nın Ankara Büyükelçiliğince "Malezya Günü" resepsiyonu düzenlendi - Haber 1

Malezya, Güneydoğu Asya bölgesinin kalbinde yer alır ve popüler bir turizm destinasyonudur. Çok ırklı bir ülke olup birçok ırka, dine ve geleneğe ev sahipliği yapmaktadır. Malezya, kültürel çeşitliliği, göz alıcı adaları ve plajları, tarihi ve kültürüyle turistleri cezbetmektedir.

2024 yılında Malezya, 37,9 milyon uluslararası gezgin ve turisti ağırlamıştır. 2025 yılının ilk yarısında Türkiye’den 15.000’den fazla turistin Malezya’yı ziyaret ettiğini memnuniyetle belirtmek isterim. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31,4’lük bir artışa işaret etmektedir. Bu, son 15 yılın en yüksek Türk ziyaretçi sayısıdır. Türkiye’den Malezya’yı ziyaret eden turist sayısının bu yıl sonuna kadar 30.000’e ulaşmasını bekliyoruz.

Resim önizlemesi

2026 Malezya Ziyaret Yılı’nda Malezya’nın 47 milyondan fazla turisti ağırlaması beklenmektedir. Bu bağlamda, bugün burada Malezya Hükümeti’nin 2026 Malezya Ziyaret Yılı’nı tanıtmak için Türk acentelerine sağladığı teşvikler hakkında bilgi vermek üzere sizleri ağırlıyoruz.

Resim önizlemesi

Ayrıca bugün aramızda, Borneo’ya açılan bir kapı olan Doğu Malezya’daki turizm hakkında bilgi verecek olan Sarawak Turizm, Yaratıcı Endüstri ve Sahne Sanatları Bakanlığı ve Sarawak Turizm Kurulu temsilcileri de bulunuyor. Bugün ayrıca Malezya Günü’nü kutluyoruz. Hepinizi etkinliğe davet ediyor ve Malezya’nın zengin kültürel çeşitliliğini deneyimlemenizi istiyorum. Sarawak Eyalet Kültür Grubu’nun geleneksel danslar, sanat sergileri ve gastronomi etkinlikleri düzenlemesini bekliyoruz. Bu grup, “Malezya Gerçek Asya“yı temsil eden kültür ve gelenek çeşitliliğini temsil ediyor” dedi.

Sırasıyla konuşmacılar Malezya ve Sarawak bölgesi turizm potansiyelinden, olanaklarından bahsedip, çeşitli videolarla gerek tur operatörlerine gerek basın mensuplarına Malezya’yı birçok yönden anlattılar. Ardından katılımcıların sorularını cevaplayıp hatıra fotoğrafı çekildiler.

Resim önizlemesi

Malezya Ankara Büyükelçisi Sazali Mustafa Kamal katılımdan ve bu özel günden dolayı oldukça memnun olduklarını belirterek biz basın mensuplarına teşekkürlerini belirtti.

UHA / İnternational News Agency ve TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency Ankara Temsilcisi / Haber ve Yayın Koordinatörü olarak bu toplantıdan ve merak ettiğim Malezya Kültürü’nü ve insanlarını tanımaktan memnuniyet duydum. Malezya’da görüşmek üzere…

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.