enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
00:57 Boraltan Köprüsü Faciası…Rus ordusundan kaçan 146 Azeri TÜRK’ünün katliamı…
00:55 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:53 İran’dan ABD’nin Venezuela kararına kınama
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:50 Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu : “Terörsüz Türkiye” Bahanesiyle Bölücülük
00:48 Yüzyılın Konut Projesi’nde başvurular bu hafta sona eriyor
00:48 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Bu sadece Kocaeli’nin değil, tüm bölgenin su felaketidir”
00:42 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
00:35 ABD Başkanı Trump, Ukrayna-Rusya Savaşı’yla ilgili Avrupalı liderlerle kapsamlı görüşmeler yaptı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Madalyonun iki yüzü olduğunu unutmayalım! *Gündoğan’ın açıklamasında dağ fare doğurdu…

Madalyonun iki yüzü olduğunu unutmayalım! *Gündoğan’ın açıklamasında dağ fare doğurdu…
18 Şubat 2022
452
A+
A-

*Giethoorn’da sular duruluyor… 

*Giethoorn’a destek ziyaretleri devam ederken, köyün gençleri özür buketi verdiler. Köylüler ‘Biz ırkçı değiliz’ diyorlar. 

*Taciz ile suçlanan ve partisinden atılan Nilüfer Gündoğan, açıklama yaptı ama, suçlanma nedenini belirtmedi.

İlhan Karaçay Kimdir? Nereli? Gazetecilik Mesleği, Hayatı ve Biyografisi

İlhan KARAÇAY yazdı:

Hollanda ve Türk kamuoyunu günlerce meşgul eden, Giethoorn’daki ırkçı saldırı ve Nilüfer Gündoğan’ın taciz nedeniyle partisinden atılması haberleri, ilginçliğini devam ettiriyor.

Giethoorn’daki gelişmeler umut verici ve sevindirici bir şekilde gelişirken, Gündoğan konusundaki sır devam ediyor.

kişi, iç mekan, oda, tablo içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Giethoorn’da saldırıya uğrayan Hatice Yılmaz ve oğlu Yusuf’a yapılan destek ziyaretleri artıyor.

DENK Partisi milletvekilleri Tunahan Kuzu ve Stephan van Baarle’nin yapmış olduğu ziyaretten sonra, Hollanda Türk Platformu PTN çatısı altında birleşmiş olan, Hollanda Türk İslam dernekleri Federasyonu Başkanı Ömer Altay, Hollanda Türk Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Sadettin Şimşek ve Hollanda Türk Girişimci Dernekleri Platformu Başkanı Durmuş Doğan da destek ziyaretinde bulundular.

Ziyaretçilerin, ‘Korkmayın, maddi ve manevi olarak destekçiniziz’ dedikleri Yılmaz ailesi, memnuniyetlerini dile getirdiler.

bina, açık hava, tuğla içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Türk kuruluşlarının ve medyanın etkisinde kalan köyün gençleri de Yılmaz ailesine bir buket vererek özür dilediler.

Gerek Türklerden ve gerekse komşulardan destek gelmesine rağmen, yaşananların etkisinden kurtulamayan Yılmaz ailesi, köyü terketme fikrinden vazgeçmediler. Bu ayın sonunda köyü terkedeceklerini belirten Yılmaz ailesine, ev bulma ve taşınma konusunda Belediyenin rolünün ne olduğu bilinmiyor.

NİLÜFER GÜNDOĞAN OLAYI

kişi, kıyafet, giyme, takım içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Hollanda’yı birkaç gündür meşgul eden Nilüfer Gündoğan olayının içyüzü esrarengizliğini koruyor.

Gündoğan’ın, partiden uzaklaştırılmasına neden olacak ‘sınırı aşan hareket’lerin ne olduğu, gerek parti ve gerekse Gündoğan tarafından hâlâ açıklanmadı.

15 Şubat tarihli Twitter hesabından bir açıklama yayınlayan Nilüfer Gündoğan, direnişçi bir yapıya sahip olduğunu, gerek tehdit edenler ile ve gerekse kendisi hakkında tacizci suçlaması yapanlarla mücadele edeceğini belirtirken, ülkenin en ünlü avukatlarından Geert-Jan Knoops ile haklılığını ortaya çıkaracağını söyledi.

Nilüfer Gündoğan hakkında yayınlanan gazete haberleri ve televizyon programlarında, her iki tarafın ketumluğu eleştitiliyor.

Değerli Okurlarım,
Deventer eski başkonsolosumuz sevgili Orhan Ertuğruloğlu dün beni aradı ve Nilüfer Gündoğan haberleri konusunda fikir teatisinde bulunduk. Ertuğruloğlu, Hollandaca dilini çok iyi bir şekilde Türkçeye çeviren bir bilgiye sahip. Hatta her Pazar günü hiç üşenmeden, Hollanda’da sahnelenen bir tiyatro oyununu uzun uzun tercüme eder ve Facebook’a koyar. Bu konuda çok takdir ve teşekkür alır.

Eski Başkonsolosumuz, iyi takip ettiği haberlerden, Gündoğan için bakınız nasıl bir kanıya varmış. Aynen yayınlıyorum.

Mustafa Orhan Ertuğruloğlu

NİLÜFER GÜNDOĞAN OLAYININ İÇ YÜZÜ
Bugün TV’de yer alan haberlerde duruma açıklık getirildi ve Nilüfer Gündoğan’ın, parti personeline kötü muamele ettiği, o nedenle personelin şikayetçi olduğu, hakkında tahkikat açıldığı bildiriliyor. Türkçeye Şirazeyi aşan davranışlar şeklinde çevirebileceğim. Hollandaca ‘grensoverscrjdend gedrag’ -behaviour overstepping boundaries- ibaresi, genellikle cinsel taciz ve sarkıntılık anlamında kullanılıyorsa da, nadiren bu anlama da gelebiliyor.

Nilüfer ise, 41.000 oy aldım, görevime kimse son veremez. Görevimin başındayım diyor.

[UHA Haber Ajansı, 18 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.