enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:40 Uluslararası Esnaf Birliği (UEB), Türk dili konuşan ülkeler başta olmak üzere, ülkemizde ve dünya’da hızla büyüyor
11:04 Narkotikte “Avcı” dönemi: Yapay zeka destekli ilk operasyonda 305 gözaltı
10:45 Ticaret Bakanlığı’ndan , gümrük idarelerinde işlem gören teminatlara ilişkin bilgiler ve işlem süreçleri
00:47 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, parlamentoya görüşmeler hakkında bilgi verdi..
00:47 Trump, uluslararası liderleri Barış Konseyi’nin ilk toplantısına davet etti
00:43 MKE ürünlerine Suudi Arabistan yolu görünüyor
00:43 Ankara Keçiören Belediye Başkanı’ndan Özgür Özel hakkında suç duyurusu
00:31 Türkiye, Mısır, Katar ve Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, katil İsrail’e sert kınama
00:31 BTP Lideri Hüseyin Baş, “Milli Ekonomi Modeli insanlık için en büyük şanstır”
00:26 Bakan Yumaklı: 11 ilde tarımsal altyapıya 67 milyar liralık yatırım yaptık
00:15 Türk zırhlıları Almanya’da
00:14 Epstein Mossad ajanı mıydı? Yeni belgeler soru işaretleri oluşturuyor
00:02 Devlet Bahçeli: Terörsüz Türkiye hedefi milli dayanışmayla hayat bulacaktır
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Mihalgazi Belediye Başkanı Akgün’e destek
17:10 Bir Terk Etme Hikayesi
13:13 Bir Geri Gidiş: Savunma Bakanlığı’ndan Savaş Bakanlığı’na
11:22 DEM Partili Gergerlioğlu’nun oğlundan Sabiha Gökçen için küstahça bir paylaşım
11:00 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek,Kocaeli’den Gelen Spor Basınını Ağırladı
00:57 Analiz: Türkiye-Mısır Yakınlaşmasının Stratejik Anlamı
00:53 Avrupa Haberleri: AB’den Rusya’ya yeni yaptırım hamlesi: Petrol taşımacılığı hedefte
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Macron’dan 30 milyar euroluk yatırım planı

Macron’dan 30 milyar euroluk yatırım planı
13 Ekim 2021
626
A+
A-

UHA HABER / Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ülkesini inovasyonda dünya lideri yapmak üzere sanayinin yeniden yapılandırılmasını öngören 30 milyar euroluk yatırım planı açıkladı.

Mustafa Kemal AtatürkFransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransız sanayisini ve araştırma-geliştirme (Ar-Ge) faaliyetlerini yeniden yapılandırmak için 30 milyar euroluk bir yatırım planı açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine altı ay kala Elysee Sarayı’nda girişimcilerle düzenlenen etkinlikte konuşan Macron, “İnovasyon ve sanayileşme savaşını eş zamanlı olarak yürütmek zorundayız. Daha fazla üreten bir ülkeye ihtiyacımız var” dedi.

“Kilit önem taşıyan bazı kararları bazı Avrupalı partnerlerimizden 15-20 yıl daha geç aldık” diyen Macron, Fransa’nın inovasyon ve Ar-Ge’de yeniden dünyada öncü hale gelmesi gerektiğini söyledi.

“Start-up’lara kilit rol düşüyor”

“Fransa 2030” adlı uzun vadeli yol haritasını açıklayan Macron, Fransa’nın sanayideki geleceğinin inşasında kökleşmiş sanayi devlerinin yanında küçük, çevik start-up şirketlere kilit rol düştüğünü kaydetti.

Covid-19 pandemisinin ilk patlak verdiği dönemde koruyucu maske temininde yaşanan sıkıntıları hatırlatan Macron, inovasyon ve sanayi üretiminin yakında olmasının hayati önem taşıdığını belirterek “Fransa ve Avrupa için üretimdeki bağımsızlığı sağlayacak çerçeveyi yeniden inşa etmemiz gerekiyor” dedi.

Yeşil sanayi ve nükleer enerjiye yatırım

Macron, Fransa’nın 2030 yılına kadar yeşil hidrojen alanında dünya lideri konumuna yükselmesini hedeflediklerini, ülkenin önümüzdeki on yıllık zaman diliminde iki milyon elektrikli ve hibrid otomobil ile düşük karbon salınımlı uçak üretecek duruma gelmesi gerektiğini kaydetti.

Ulaşım sektörüne 4 milyar euroluk yatırım planladıklarını belirten Fransa Cumhurbaşkanı, ayrıca başta küçük ölçekli nükleer reaktörlerin tasarımı olmak üzere nükleer enerji üretimine 1 milyar euroluk yatırım yapacaklarını açıkladı.

Fransa hükümeti, geçen yıl da koronavirüs pandemisinin olumsuz etkilerini göğüsleyebilmek amacıyla 100 milyar euroluk yeniden inşa planı açıklamıştı. Bu miktarın büyük bölümü, çevreci enerji politikalarının desteklenmesine ayrılmıştı.

EK Kaynaklar *rtr

[UHA Haber Ajansı, 13 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.