enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:40 Devlet Bahçeli: Terörsüz Türkiye milli ve tarihi bir hedeftir
00:40 Prof. Dr. Betül Tavil, Lösemi tedavi edilebilen bir hastalıktır
00:32 Kuzey Koridoru’nun Durumu ve Orta Koridor’a Etkisi…
00:32 Fidan’ın Tahran Ziyareti: Yeni Bir Dönemin Başlangıcı mı? Türk uzman Doç. Dr. Yeşim Demir yanıt verdi
00:30 Prof. Dr. Ebru Öcalır, “Buna ulaşım problemi olarak bakmalıyız”
00:28 Her Şey Mübah Siyaseti
00:26 Türk Dünyasının Birlik Yolculuğu: Türk Devletleri Teşkilatı
00:25 Trump-MBS Zirvesinin Şifreleri
00:19 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Brüksel’deki NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılacak…
00:11 CHP’nin Avrupa’nın çöküşüyle bütünleşme programı 1 – CHP’nin müjdesi: Ülkemize güneş Batıdan doğacak!
00:07 İznik: Hristiyan Dogmasından Türk-İslam Medeniyetine Egemenlik, Hafıza ve Diplomasi
11:27 Juventus – Udinese maçı TRT SPOR’da
11:10 Jeremie Boga ve Terem Moffi’ye şok saldırı
10:44 2 Aralık Salı sabahından herkese günaydın.
06:46 Bakan Yerlikaya, “Toplam 103 terör örgütü mensubu ikna yoluyla yurt dışından gelerek teslim oldu”
06:44 Cevdet Yılmaz: Türkiye ekonomisi dayanıklılığını ortaya koymuştur
06:36 Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı dünya basınında…
06:31 Dışişleri Bakanı Fidan’ın Tahran ziyareti İran gazetelerinde nasıl yer aldı?
00:59 KIZILELMA ve Skydagger testleri: Türk savunma sanayiinde tarihi günler
00:49 Türkiye’de trafiğe kayıtlı taşıt sayısı yüzde 7,5 artarak 33 milyon 193 bin 636’ya yükseldi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Macron’dan 30 milyar euroluk yatırım planı

Macron’dan 30 milyar euroluk yatırım planı
13 Ekim 2021
624
A+
A-

UHA HABER / Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ülkesini inovasyonda dünya lideri yapmak üzere sanayinin yeniden yapılandırılmasını öngören 30 milyar euroluk yatırım planı açıkladı.

Mustafa Kemal AtatürkFransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransız sanayisini ve araştırma-geliştirme (Ar-Ge) faaliyetlerini yeniden yapılandırmak için 30 milyar euroluk bir yatırım planı açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine altı ay kala Elysee Sarayı’nda girişimcilerle düzenlenen etkinlikte konuşan Macron, “İnovasyon ve sanayileşme savaşını eş zamanlı olarak yürütmek zorundayız. Daha fazla üreten bir ülkeye ihtiyacımız var” dedi.

“Kilit önem taşıyan bazı kararları bazı Avrupalı partnerlerimizden 15-20 yıl daha geç aldık” diyen Macron, Fransa’nın inovasyon ve Ar-Ge’de yeniden dünyada öncü hale gelmesi gerektiğini söyledi.

“Start-up’lara kilit rol düşüyor”

“Fransa 2030” adlı uzun vadeli yol haritasını açıklayan Macron, Fransa’nın sanayideki geleceğinin inşasında kökleşmiş sanayi devlerinin yanında küçük, çevik start-up şirketlere kilit rol düştüğünü kaydetti.

Covid-19 pandemisinin ilk patlak verdiği dönemde koruyucu maske temininde yaşanan sıkıntıları hatırlatan Macron, inovasyon ve sanayi üretiminin yakında olmasının hayati önem taşıdığını belirterek “Fransa ve Avrupa için üretimdeki bağımsızlığı sağlayacak çerçeveyi yeniden inşa etmemiz gerekiyor” dedi.

Yeşil sanayi ve nükleer enerjiye yatırım

Macron, Fransa’nın 2030 yılına kadar yeşil hidrojen alanında dünya lideri konumuna yükselmesini hedeflediklerini, ülkenin önümüzdeki on yıllık zaman diliminde iki milyon elektrikli ve hibrid otomobil ile düşük karbon salınımlı uçak üretecek duruma gelmesi gerektiğini kaydetti.

Ulaşım sektörüne 4 milyar euroluk yatırım planladıklarını belirten Fransa Cumhurbaşkanı, ayrıca başta küçük ölçekli nükleer reaktörlerin tasarımı olmak üzere nükleer enerji üretimine 1 milyar euroluk yatırım yapacaklarını açıkladı.

Fransa hükümeti, geçen yıl da koronavirüs pandemisinin olumsuz etkilerini göğüsleyebilmek amacıyla 100 milyar euroluk yeniden inşa planı açıklamıştı. Bu miktarın büyük bölümü, çevreci enerji politikalarının desteklenmesine ayrılmıştı.

EK Kaynaklar *rtr

[UHA Haber Ajansı, 13 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.