enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:58 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Macron: G20 Taliban’ı tanımanın bedeli konusunda net olmalı

Macron: G20 Taliban’ı tanımanın bedeli konusunda net olmalı
6 Ekim 2021
584
A+
A-

UHA HABER / Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bu ay yapılacak G20 Zirvesi’nde Taliban yönetimine uluslararası tanımanın bedeline dair net bir mesaj verilmesi çağrısında bulundu. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, Afganistan’da Taliban’ın yönetimi devralmasından sonra Batılı ülkeler Taliban yönetimi ile ilişkilere bir yön belirlemeye çalışıyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron G20 zirvesinde Taliban yönetimine uluslararası tanımanın bedeline dair net bir mesaj verilmesi çağrısında bulundu.

France Inter radyosuna konuşan Macron, bu şartların kadınların eşitliği, yabancı insani operasyonlara izin verilmesi ve İslamcı terör gruplarıyla işbirliği yapılmaması olarak sıraladı.

Fransa Cumhurbaşkanı “Bence uluslararası olarak tanımanın bir bedeli olmalı ve Afgan kadınların onuru, kadın erkek eşitliği, üzerinde ısrar etmemiz gereken konulardan biri ve bizim için bir şart olmalı” ifadelerini kullandı.

Roma’da 30-31 Ekim tarihlerinde yapılacak G20 Zirvesi’ne işaret eden Macron, “Afganistan’ı görüşeceğiz. Biz, Avrupalılar, Amerikalılar, Çin, Rus, Afrika’nın büyük güçleri, Asya, Pasifik ve Latin Amerika, hepimiz beraber kesinlikle Taliban’a çok net bir mesaj vermeliyiz ve Taliban’ı tanımak için gereken şartları belirlemeliyiz” dedi.

BMGK ortak tavır belirlemişti

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) beş daimi üyesi, Afganistan’da kontrolü ele geçiren Taliban ile ilişkiler konusunda geçen ay ortak bir çizgide anlaşmıştı. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa’dan oluşan beş daimi üyenin Taliban’a “halkın tüm kesimlerini temsil eden” bir hükümet kurma çağrısında bulunduklarını söylemişti.

Guterres, söz konusu beş ülkenin, “Kadınların ve kızların haklarına saygı gösterilen ve terörizm için kaçış yeri olmayan bir Afganistan” görme arzusu içinde olduğunu dile getirmişti.

Ağustos ayı ortasında başkent Kabil’e girerek ülkenin tamamında kontrolü ele geçiren Taliban uluslararası toplum tarafından tanınmayan geçici bir hükümet kurmuştu. Ancak söz konusu hükümette bir kadın bakan yer almadığı gibi, kadın hakları ile ilgili sorumluluğu bulunan bir üye de bulunmuyor.

[UHA Haber Ajansı, 06 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.