enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
16:51 İran’daki Türk vatandaşlarına güvenlik uyarısı
14:55 ABD ve İsrail’in İran’a saldırısı, Körfez’de tansiyonu yükseltiyor
14:19 Bolu Belediyesi’ne operasyon: Tanju Özcan ve 12 kişi gözaltına alındı
13:51 ABD – İsrail’in kardeş İran’a saldırısı öncesi çıkan haberler…
12:20 İran, İsrail’e misilleme saldırısı başlattı
12:12 ABD ve İsrail, İran’a saldırı başlattı
00:11 Türkmenistan Lojistikte Vites Yükseltiyor
00:10 “28 Şubat: Vesayet, Darbe ve Milli İradenin İnşası” programı düzenlenecek
00:08 Rusya Yeni Türkiye Büyükelçisini Atadı “Sergey Verşinin”: Jeopolitik Portre Analizi
00:08 Çok kutuplu uluslararası sistem bağlamında Türk Dış Politikası’nda Güvenlik Anlayışının Dönüşümü
00:07 Türkiye’de her 10 yetişkinden yaklaşık yedisi obez veya fazla kilolu
00:07 6 soruda Afganistan-Pakistan krizi
00:05 Avrupa Haberleri / Litvanya Başbakanı’ndan Orban’a: ‘Ukrayna’yı suçlamak saçmalık’
00:03 Avrupa Haberleri / Rus petrolü tartışması büyüyor: Zelenskiy, Fico’yu Ukrayna’ya çağırdı
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nin (ASKON) Geleneksel İftar Programı’nda konuştu
00:02 Kruvaziyer fırtınası Türkiye’de esecek: Turizmde gizli patlama
00:02 Türk siyasi tarihinin “bin yıl sürecek” denilen 28 Şubat sürecinin failleri cezasız kalmadı
00:01 Türkiye ham çelikte, üretimini artırarak pozitif ayrışan ülkeler arasında yerini aldı…
00:01 MSÜ Hava Harp Okulu’nda uyuşturucu soruşturması: 3 sözleşmeli er tutuklandı
00:00 Meteoroloji’den 31 ile ‘sarı’ kodlu uyarı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Maçla başladı, yumrukla devam ediyor

Maçla başladı, yumrukla devam ediyor
4 Ocak 2024
42
A+
A-

Bismillâhirrahmanirrahîm;

Yıllar sonra bugünleri böyle anmayız inşallah ama istihbari operasyonlara maruz kalan halklar, yıllar sonra yaşadıklarını böyle tarif ederler.

UHA / İnternational News Agency

Hilal Kaplan kimdir? Gazeteci Hilal Kaplan kaç yaşında ve nereli? - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

TRT Yönetim Kurulu Üyesi ve SABAH Gazetesi köşe yazar Hilal KAPLAN, kaleme aldığı  “Maçla başladı, yumrukla devam ediyor” başlıklı yazısında önemli hatırlatmalarda bulunuyor ve dikkat çekiyor.

Yazar Hilal KAPLAN’ın kaleme aldığı  “Maçla başladı, yumrukla devam ediyor” başlıklı yazısının detayları şöyle:

6-7 Eylül Olayları & Dezenformasyon - Malumatfuruş

“1955’teki 6-7 Eylül olayları, “Atatürk’ün Selanik’te doğduğu ev bombalandı” yalan haberi üzerine gayrimüslimlere ait ev ve işyerlerine atılan taşlarla başlamıştı.

6-8 Ekim'de neler yaşanmıştı? - Son Dakika Haberleri

2014 yılında benzer bir operasyon, Güneydoğu’da HDP/DEM’in sokak eylemi çağrısıyla yaşanmış, Yasin Börü gibi tertemiz insanlarımız feci şekilde katledilmişti.

Önce Suudi Arabistan’da sorumluların hâlâ çıkıp açıklama bile yapamadığı bir rezalete imza attılar. Krizi hem çıkardılar hem de kahramanı oldular.

Mülteci düşmanlığı diskurunu Arap ülkeleri düşmanlığı zeminine yaydılar. Şimdi de üzerinde kelime-i tevhid yazan bayrağı, hilafet sancağı diye lanse edip yeni bir kutuplaştırma operasyonu deniyorlar.

Pazartesi günkü mitingin adı, “Şehitlere Rahmet, Filistin’e Destek” idi. Boynunda Türk ve Filistin bayraklı atkı taşıyan elli yaşlarında bir vatandaş, elinde kelime-i tevhid bayrağı taşıdığı için yoldan geçen bir saldırgan tarafından yumruklandı.

Tevhid bayrağı taşıyan kişiye yumruk atan Ege Akersoy'un ifadesi ortaya çıktı

Ağzı burnu kan içinde olan vatandaşın görüntülerini hepiniz izlediniz. Saldırgan gencin de başarılı bir üniversite öğrencisi olduğunu sonradan öğrendik. Nefret söylemleri ve ezberletilen sloganlarla hareket eden o gencin hayatını karartanlar, şimdi onu yücelterek yeni bir kurban arayışına girdiler.

Eline sağlık” diye saldırganı öven gazeteci bozuntusu, tweet’ini sildi. Ancak o genç, şu anda tutuklu ve hem ismi bu suçla birlikte yan yana yazıldı hem de sicili bozuldu.

Peki, bu noktaya nasıl geldiğimizi idrak etmeyecek miyiz? İdrak etmezsek, bu noktadan bizi nereye götürmeye çalıştıklarını nasıl anlayacağız?
Elinde, Müslüman olan herkesin inandığı en temel değer olan Allah’ın varlığına ve birliğine, Hz. Muhammed’in Peygamber olduğuna imanı belirten yazı taşıyan bir adam, “Arap sevicisi” diyen o genç tarafından tahkir edilerek darp edildi.

Ortada Arap seviciliği de yok; kanunlara veya örfe aykırı bir durum da yok. Olsaydı bile konu, güvenlik güçlerini ilgilendirirdi. Ancak bir kısım siyasetçisinden gazetecisine hepsi, yumruklu saldırıyı övmekle ve “hilafete karşı olmak” üzerinden şiddeti meşrulaştırmakla meşgul.

Her şeye rağmen aklıselimi savunmak zorundayız. Daha önce de yazdığım gibi, yeni bir döneme girerken, doğum sancılarından biz muaf olmayacağız ama muhafaza olabiliriz. Bundan sonrası milletimizin ferasetine, içeride bir ve sağlam durmamıza bağlıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.