enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
00:04 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu bu hafta 2 kez toplanacak
00:55 Bakan Uraloğlu, Tunceli’nin Pertek ilçesindeki Singeç Köprüsü’nde düzenlenen “Karayolları Genel Müdürlüğü Projeleri Toplu Açılış Töreni”nde konuştu…
00:54 Söke’nin tescillenen “Kulak Çorbası” ilçenin gastronomi mirasına yeni bir değer kazandırdı.
00:45 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Katar’ın başkenti Doha’da yapılacak Dışişleri Bakanları Toplantısı’na iştirak edecek
00:40 Her eylül ayında New York’ta toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu; 80. Yılda Çatının Altında Derinleşen Çatlaklar
00:28 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddet önleme faaliyetlerimizi güçlendiriyoruz”…
00:25 Milli Eğitim Bakanı Tekin, CNN Türk’te canlı yayınlanan “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı,
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Lider sektörün yedi aylık ihracatı 20,8 milyar dolara ulaştı 

Lider sektörün yedi aylık ihracatı 20,8 milyar dolara ulaştı 
12 Ağustos 2024
9
A+
A-

OİB verilerine göre Türkiye otomotiv endüstrisinin temmuz ihracatı geçen senenin aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 15 artışla 3,1 milyar dolar oldu. Ülke ihracatında yine ilk sırada yer alan endüstrinin aldığı pay da yüzde 13,9 olarak gerçekleşti.  

BARAN ÇELİK: YIL SONUNDA 30 MİLYAR DOLAR İHRACATI GEÇECEĞİZ

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik: “Geçen ay Tedarik endüstrisi, Binek otomobiller ve Eşya taşımaya mahsusu motorlu taşıtlar gruplarında çift haneli artış kaydettik. Birleşik Krallık’a yüzde 78,6 ve İtalya’ya yüzde 23 gibi yüksek oranlarda artış yaşadık. Yılın ilk yedi ayındaki otomotiv endüstrisi ihracatımız da yüzde 3,9 artarak 20 milyar 818 milyon dolara ulaştı.” 

Otomotiv Sektörü - Ck Grup

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre, Türkiye otomotiv endüstrisinin temmuz ayı ihracatı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 14,7 artarak 3 milyar 123 milyon dolar oldu. Ülke ihracatında yine ilk sırada yer alan endüstrinin aldığı pay da yüzde 13,9 olarak gerçekleşti.  

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik “Geçen ay Tedarik endüstrisi, Binek otomobiller ve Eşya taşımaya mahsusu motorlu taşıtlar gruplarında artış kaydettik. Birleşik Krallık’a yüzde 78,6 ve İtalya’ya yüzde 23 gibi önemli oranlarda artış yaşadık. Yılın ilk yedi ayındaki otomotiv endüstrisi ihracatımız da geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 3,9 artarak 20 milyar 818 milyon dolara ulaştı” dedi.  

Otomotiv sektörü temsilcileri AA'ya 2021'i değerlendirdi, 2022 beklentilerini açıkladı

Tedarik endüstrisi ihracatında yüzde 15 artış 

Temmuz ayında Tedarik Endüstrisi ihracatı %15,5 artarak 1 milyar 233 milyon dolar olurken, Binek Otomobiller ihracatı %36,7 artarak 1 milyar 160 milyon dolar, Eşya Taşımaya Mahsus Motorlu Taşıtlar ihracatı %26,8 artışla 497 milyon dolar, Otobüs-minibüs-midibüs ihracatı %16,4 azalışla 141 milyon dolar ve Çekiciler ihracatı ise da %70 azalışla 61 milyon dolar oldu. 

Tedarik Endüstrisinde en fazla ihracat yapılan ülke Almanya olurken, bu ülkeye yönelik ihracat %0,1 arttı. Önemli pazarlardan ABD’ye %44, Fransa’ya %32, İtalya’ya %3 ve Romanya’ya %61 ihracat artışı yaşandı.  

Son dakika: Koronavirüs otomobil sektörünü de vurdu! Kriz başladı - Son Haberler - Milliyet

Binek otomobillerde önemli pazarlardan Birleşik Krallık’a %155, Fransa’ya %6, İtalya’ya %87, Polonya’ya %25, İspanya’ya %38, Almanya’ya %50 ihracat artışı oldu.  

Eşya Taşımaya Mahsus Motorlu Taşıtlarda ise Birleşik Krallık’a %59, Slovenya’ya %92, İtalya’ya %10, İspanya’ya %56 oranında ihracat artışları yaşanırken, Belçika’ya %1,5, Fransa’ya %53 oranında ihracat düşüşleri kaydedildi.  

Otobüs Minibüs Midibüs ürün grubunda ise büyük pazarlardan Fransa’ya %47 ihracat düşüşü,  Birleşik Krallık’a %135,  Sırbistan’a %551, ABD’ye %922 ihracat artışı oldu.  

Otomotiv sektörü 2023'te tüm zamanların ihracat rekorunu kırdı - Ekonomi Haberleri

En büyük pazar Birleşik Krallık’a yüzde 79 artış 

Geçen ay endüstrinin en büyük pazarı Birleşik Krallık olurken, bu ülkeye yüzde 79 artışla 457 milyon dolar ihracat yapıldı. Almanya yüzde 0,6 azalışla 377 milyon dolar ihracat yapıldı. Üçüncü büyük pazar Fransa’ya %14,4 azalışla 288 milyon dolar ihracat yapılırken, İtalya’ya %23, İspanya’ya %17,6, Polonya’ya %6,2, Slovenya’ya%63,9, ABD’ye %58, Romanya’ya %41,1 ihracat artışı yaşandı. Böylece ilk 10 pazar içinde Almanya, Fransa ve yüzde %19,4’lük oranla Belçika’ya ihracat düşüşü yaşanmış oldu.   

AB Ülkelerine ihracat yüzde 8,6 arttı 

Temmuzda en büyük ülke grubu olan Avrupa Birliği’ne yüzde 8,6 artışla 2 milyar 34 milyon dolar ihracat yapılırken, bu ülke grubunun payı % 65 oldu. Diğer Avrupa Ülkeleri %16,9 pay ile ikinci sırada yer alırken, bu ülke grubuna yönelik ihracat % 69 arttı. Afrika ülkelerine %13 ve Orta Doğu Ülkelerine %27 ihracat düşüşü yaşandı.  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.