enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:00 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
00:34 Kerkük Kimin?
00:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
00:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
00:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü UHA’ya anlattı…
00:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
00:20 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
00:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
00:02 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
00:01 Hafta sonu beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirme
22:37 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
12:43 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
12:03 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
03:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları yüzünden 300 Bin Genç Okulu Bıraktı!”
03:16 5. Finansal Güvenlik Olimpiyatına Türkiye de katılacak
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Lavrov’dan “Ukrayna’ya barış gücü” yorumu: NATO ile doğrudan çatışma olur

Lavrov’dan “Ukrayna’ya barış gücü” yorumu: NATO ile doğrudan çatışma olur
24 Mart 2022
606
A+
A-

MOSKOVA – UHA HABER / Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, NATO’nun Ukrayna’ya barış gücü göndermesi konusunda, “Bu, Rus ve NATO silahlı kuvvetleri arasında, herkesin kaçınmak istediği, prensipte asla olmaması gerektiğini söylediği doğrudan bir çatışmadır.” dedi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber’den aktardığı AA’nın haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü personeline ve öğrencilerine yaptığı konuşmada, Polonya’nın Ukrayna’ya barış gücü gönderilmesi yönündeki önerisini değerlendirdi.

Lavrov, “Bunun ne anlama geldiğini anladıklarını umuyorum. Bu, Rus ve NATO silahlı kuvvetleri arasında, herkesin kaçınmak istediği, prensipte asla olmaması gerektiğini söylediği doğrudan bir çatışmadır.” ifadesini kullandı.

Polonya’nın Ukrayna’ya barış gücü göndererek Lviv şehrinde karargah kurmak istediğini aktaran Lavrov, Ukrayna’ya sadece NATO barış gücü birlikleri değil, Baltık ülkeleri askeri birliklerinin Ukrayna’yı savunmak için küçük taburların gönderebileceğinin konuşulduğunu dile getirdi.

Ukrayna ile müzakereler

Rusya ile Ukrayna arasında ateşkes için yapılan müzakerelerin zor ilerlediğini belirten Lavrov, “Çünkü Ukrayna tarafı, müzakereler sırasında üzerinde anlaşmaya varılması gereken şeyleri anladığını ifade etmiş gibi görünse de kendi tekliflerini reddederek sürekli pozisyon değiştiriyor” dedi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakerelerin hızlı şekilde tamamlanmasının ABD’nin çıkarına olmadığını savunan Lavrov, ABD’nin Rusya’nın çatışma halinde olmasını ve Ukrayna’ya silah sevkiyatına devam etmek istediğini dile getirdi.

Sovyet yapımı MİG tipi savaş uçaklarının Doğu Avrupa’dan Ukrayna’ya devri konusunda Batı’nın kışkırtıcı açıklamaları olduğunu bildiren Lavrov, Ukrayna’ya sevk edilen Stinger silahlarının daha sonra Avrupa’ya yayılma tehlikesine dikkati çekti.

Ukrayna ile müzakere sürecinde Batılı ülkelerin arabuluculuğuna karşı olmadıklarını, ancak Moskova’nın açık kırmızı çizgileri olduğunu vurgulayan Lavrov, Rusya’nın Ukrayna ile daha sonra kimsenin ihlal edemeyeceği güçlü anlaşmalara ihtiyacı olduğunu ifade etti.

[UHA Haber Ajansı, 24 Mart 2022]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.