enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:52 Bundan sonra rakipler düşünsün!…
00:50 CBME Türkiye’de Pazarlamanın, E-Ticaretin ve İhracatın Yeni Yolları İle Trendler Konuşulacak!
00:48 AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus, Körfez İstişare Kurulu’nu topladı…
00:43 Orban’dan Moskova ziyareti: Putin ile görüşmesi AB için ne anlama geliyor?
00:41 Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Şen: Aralık ayında İstanbul’a kar bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak
00:32 ABD’de göçmen kararı: Yeşil kartı risk altında olan ülkeler hangileri?
00:29 Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız, “İklim Krizi ve Su Güvenliği “ başlıklı konferansta konuştu.
00:24 Kocaelispor Restaurant Loca’sında Önemli İsimler
00:22 Gazeteci Sasha Vakulina’nın Ukrayna haberleri..
00:09 n okuyoruz | Bültenden Herkese Merhaba!
00:09 Ukrayna’da savaş: Zelenskiy Macron ile Paris’te barış ve güvenlik gündemini görüşecek
00:05 Gazeteci Cengiz ERDİL yazdı: İklim zirvesinin ardından
00:03 Belçika direniyor, AB Ukrayna için B planını değerlendiriyor
00:59 Türkiye’de geliştirilen ve üretilen Togg, Almanya’da kullanıcılarıyla buluştu…
00:57 Emine Erdoğan: Filistin halkının yanında durmak insanlık vicdanının gereğidir
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazze’de 270’i aşkın gazeteci öldürülürken meslektaşlarının haberini bile yapmadılar”…
00:46 Bakan Göktaş: “15 yaş altına yönelik sosyal medya düzenlemesi yakında hayata geçirilecek”
00:35 Aralık ayında hava nasıl olacak?
00:24 Türkiye’nin dijital haritaları vatandaşların erişimine açıldı
00:23 Burhanettin Duran: Türkiye, Filistin davasının en güçlü savunucusu olmaya devam edecektir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Lavrov: Donbas “koşulsuz öncelik”

Lavrov: Donbas “koşulsuz öncelik”
31 Mayıs 2022
657
A+
A-

MOSKOVA – UHA HABER / Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesinin “özgürleşterilmesinin” Rusya için “koşulsuz bir öncelik” olduğunu söyledi.

Moskova’dan Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Fransız TF1 kanalına verdiği demeçte, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline dair açıklamalarda bulundu.

Lavrov, Rusya için Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesinin “özgürlüşterilmesinin”, “koşulsuz bir öncelik” olduğunu söyleyerek, bunu “Ukrayna ordusu ve taburlarının Moskova’nın bağımsız devletler olarak tanıdığı Donetsk ve Luhansk’tan çıkarılması” olarak açıkladı. Donbas bölgesi, Donetsk ve Luhansk’tan oluşuyor.

Lavrov Rusya’nın “askeri operasyonlar” yürüttüğü Ukrayna’nın diğer bölgelerinde yaşayanların da gelecekleri konusunda kendilerinin karar vermesi gerektiğini söyledi.

Kiev hükümeti Ukrayna’nın Herson bölgesinde da Rusya yanlısı Luhansk ve Donetsk modeline dayalı bir “halk cumhuriyeti” ilanına ilişkin kontrollü bir referandumun yapılacağını tahmin ediyor.

Batı yanlısı muhaliflerin protesto gösterileri ve Ukrayna’da hükümetin devrilmesi sonrasında Rusya yanlısı bu iki bölgede (Luhansk, Donetsk) 2014 yılında “halk cumhuriyetleri” ilan edilmişti. Rusya Devlet Başkanı Putin Ukrayna’nın işgal edilmesinden kısa bir süre önce 21 Şubat’ta, Donetsk ve Luhansk’ın bağımsızlığını tanıyan kararnamelere imza atmıştı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sağlığının iyi olduğunu söyledi
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sağlığının iyi olduğunu söyledi Fotoğraf: Mikhail Metzel/Sputnik/AP/picture alliance

Putin’in sağlık durumuna ilişkin soru

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov TF1’in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sağlık durumuna ilişkin bir sorusu üzerine, “Kendisini ekranlardan gözlemleyebilir performansını okuyabilir, duyabilirsiniz. Mantıklı insanların bu adamda (Putin) hastalık ya da halsizlik belirtileri görebileceğini sanmıyorum” dedi.

Lavrov, Ekim ayında 70 yaşına girecek olan Putin’in her gün kamuoyunun karşısına çıktığını da belirtti.

EK Kaynaklar *dpf, AFP 

[UHA Haber Ajansı, 31 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.