enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:04 Rusya’da Türk dizileri paniği!
21:50 Ege’de Sağanak Felaketi: Sel Değil, İhmal Taştı
21:24 Türkiye Yelken Ligi Techno 293 Sınıfı 2. Ayak Yarışları Foça’da Düzenleniyor
21:04 TBMM Başkanı Kurtulmuş: “İran kendi sorunlarını çözebilecek büyük bir tarihi müktesebata sahiptir”
20:19 Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan vatandaşlar zam farkları yarın
20:06 İletişim Başkanı Duran: Türkiye potansiyelini gerçeğe dönüştüren bir ülke konumuna ulaştı
19:53 Bakan Fidan: Alanda kavga artık müzakere masasına taşındı
19:43 Meteoroloji’den kuvvetli kar yağışı uyarısı
19:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pezeşkiyan ile görüştü
19:11 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Özyurt: “Faiz Kararı Tek Başına Değil, Ticari Kredi Koşulları Belirleyici”
17:47 İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO): ABD ve İsrail’i herhangi bir yanlış hesap yapmalarına karşı uyarıyoruz
17:25 ABD ordusu, DEAŞ’lı tutukluları Suriye’den Irak’a nakletmeye başladı
11:01 Su Politikaları Uzmanı YILDIZ: Yapay yağış çözüm olur mu?
00:34 Serbest bölgelerin ihracatı artıyor
21:24 BM Raporu: Dünya Su Krizi Değil, Su İflası Yaşıyor!
20:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun hesabını o hainlerden mutlaka soracağız
19:41 İletişim Başkanı Duran, “Sosyal Medyada Sorumluluk, Özgürlük ve Güvenlik Paneli” programına katıldı..
19:19 Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsilen Barış Kurulu Şartı’nın imza törenine katılmak için bugün İsviçre’ye gidecek
15:13 Azerbaycan’ın ‘Kara’ günü: Kanlı Ocak
14:40 Bayrampaşa Belediyesi’nde yolsuzluk soruşturması: 12 gözaltı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kuzey Makedonya’da ‘Afyonkarahisar Tanıtım Günleri’ etkinliği düzenlendi

Kuzey Makedonya’da ‘Afyonkarahisar Tanıtım Günleri’ etkinliği düzenlendi
27 Ekim 2021
376
A+
A-

ÜSKÜP-UHA HABER / “Afyonkarahisar Tanıtım Günleri” etkinliği, Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp‘te gerçekleştirildi.

Yurtta sulh, cihanda sulh(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (TRT Haber)’e dayandırdığı haberine göre, Afyonkarahisar’ın en ünlü yöresel lezzetleri, bu kez Üsküplülerin damaklarını şenlendirdi.

Yunus Emre Enstitüsü Üsküp Merkezi işbirliğiyle düzenlenen “Afyonkarahisar Tanıtım Günleri”, 15. yüzyıl Osmanlı yadigarı Kurşunlu Han‘da gerçekleştirildi.

Usta aşçıların elinden çıkan yöresel lezzetler Üsküplülerle buluştu.

Kuzey Makedonya'da 'Afyonkarahisar Tanıtım Günleri' etkinliği düzenlendi

Salgın tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda katılımla gerçekleşen etkinliğe Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök de katıldı.

2019’da gastronomi şehri ilan edildi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 31 Ekim 2019 tarihi itibariyle UNESCO tarafından dünyada otuz altı il arasında Türkiye’den Hatay ve Gaziantep ile birlikte Afyonkarahisar’ın da gastronomi şehri ilan edildiğini söyledi.

Kuzey Makedonya'da 'Afyonkarahisar Tanıtım Günleri' etkinliği düzenlendi

Konuşmasında Afyonkarahisar ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, yöresel ürünlerinin önemli bölümünün Türk Patent Enstitüsü’nde tescilini yaptırdıklarını, otuza yakın ürünün ise tescil sırası beklediğini kaydetti.

Yöresel lezzetler tadıldı

Etkinlik kapsamında misafirlere, vişne şerbeti, patlıcan musakka, keşkek, kaymaklı ekmek kadayıfı gibi Afyonkarahisar’a özgü lezzetler ikram edildi.

Ekim ayı ortasında Afyon’da düzenlenen “Uluslararası Turizm ve Gastronomi Festivali’nin” ardından tanıtım günleri yurt dışına da uzandı.

Bosna Hersek ve Kuzey Makedonya’nın ardından etkinliğin Karadağ, Belçika ve Fransa’da da düzenlenmesi öngörülüyor.

[UHA Haber Ajansı, 27 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.