enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:52 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:21 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
00:09 Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında Göztepe evinde Gençlerbirliğini 1-0 mağlup etti.
00:01 Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında bugün Fenerbahçe’yi konuk edecek…
00:57 Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin açılışı,
00:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TRT’miz sorumlu yayıncılığın zeminini büyütüyor”
00:48 İstanbul’da, Afganistan ile Pakistan arasında Türkiye ve Katar’ın ara buluculuğuyla, ateşkese devam kararı alındı…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:29 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Şimdiden su konusunda çok ciddi tedbirler düşünmek zorundayız”.
00:28 Bolu’daki otel yangını davasında karar açıklandı
00:27 Merkez Bankası Papara’nın faaliyet iznini iptal etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kuzey Akım’a gaz pompalanmaya başlandı

Kuzey Akım’a gaz pompalanmaya başlandı
5 Ekim 2021
323
A+
A-

UHA HABER / Rus doğal gazını Almanya’ya taşıyacak Kuzey Akım 2 boru hattına ilk kez gaz pompalandığı bildirildi. ABD ile Almanya arasında gerginliğe yol açan hattın ne zaman faaliyete geçeceği ise belirsizliğini koruyor. 

Mustafa Kemal Atatürk

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, Eylül ayında inşaatı tamamlanan Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattına ilk kez gaz pompalandı. Projeden sorumlu şirket olan Kuzey Akım 2 AG tarafından yapılan açıklamada, ilk dolumun yapılmasının doğal gaz sevkiyatının başlayabilmesi ve teknik testler öncesinde basıncın ölçülmesi için önemli olduğu belirtildi. Ancak şirketten yapılan açıklamada esas sevkiyatın ne zaman başlayacağına ilişkin bilgi verilmedi.

Uzmanlar, Rus gazını Baltık Denizi üzerinden Almanya’ya taşıyacak olan hattın Ekim ayı ortasından itibaren devreye girebileceğini tahmin ediyor. Hattın devreye girmesi halinde bu yıl içerisinde 5 milyar 600 milyon metreküp gazın taşınacağı tahmin ediliyor.

Almanya’nın sertifikası bekleniyor

Rus enerji şirketi Gazprom, Kuzey Akım 2 boru hattının inşaatının geçen ay tamamlandığını duyurmuştu. Toplam maliyeti yaklaşık 10 milyar euroya ulaşan hattın resmen faaliyete geçebilmesi için Almanya’daki sertifika sürecinin tamamlanması bekleniyor. Süreç sona erdiğinde, Kuzey Akım 2 AG şirketi Avrupa hukukuna göre bağımsız bir ağ işletmecisi olarak kabul edilmiş olacak. Ancak sürecin odağındaki Federal Ağ İdaresi’nin karar için Ocak ayına kadar zamanı bulunuyor.

Yıllık 55 milyar metreküp gaz taşıma kapasitesi bulunan 1.230 kilometre uzunluğundaki doğal gaz boru hattının taşıyacağı gaz ile Almanya’da 26 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacının karşılanacağı belirtiliyor. 2018’de başlayan ve 2019’da bitmesi planlanan inşaat ABD’nin itirazları ve yaptırım tehditleri nedeniyle bu yıl tamamlanabilmişti. ABD, Avrupa’nın bu sayede enerji sevkiyatı konusunda Rusya’ya daha bağımlı hale geldiği eleştirisinde bulunmuştu.Washington ayrıca, projenin Rusya’nın bölgedeki nüfuzunu artıracağı ve Ukrayna’yı baypas ederek zaten kırılgan durumdaki ülkeyi transit ücret gelirlerinden mahrum bırakacağı endişesini dile getirmişti.

Projeyi savunanlar ise ABD’nin muhalefetinin ardında, kendi sıvılaştırılmış doğal gazını (LNG) daha yüksek fiyatlardan Avrupa’ya satma niyetinin bulunduğunu öne sürmüştü.

[UHA Haber Ajansı, 05 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.