enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:30 Uykusuzluk depresyona yol açıyor
00:12 Aile Birliğimiz Tehlike Altında
00:01 Dr. Elvin Abdurahmanlı: “Türk Dünyası Artık Küresel Bir Aktör” 
10:35 Yüzyılın Konut Projesi’nde yeni haftanın kura takvimi
09:28 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency ve UHA / İnternational News Agency ’16 Ocak Basın Onur Günü’nde onurlandırıldı
09:15 16 Ocak Basın Onur Günü’nden notlar..
08:04 Kuşadası Güvercinada Açık Hava Müzesi’ni 2025 yılında181 bin 419 kişi ziyaret etti
07:52 Petrol savaşları yerini ‘kritik mineral’ savaşlarına bırakabilir
06:36 CHP Genel Başkanı Özel’in ‘ben 30 yıl yatarım, siz de yatarsınız’ sözlerine tepkiler sürüyor
06:32 Aydın’ın Kuşadası’nda, Kurumlar Arası Gerginlik Hizmeti Aksatıyor
04:30 Kırmızı Bültenle aranan suçlular yakalanarak Türkiye’ye getirildi
04:29 Kırmızı Bültenle aranan suçlular yakalanarak Türkiye’ye getirildi
00:53
00:23 İklim değişikliklerin dünyamıza Faturası: Susuzluk
18:27 Ömer Çelik’ten CHP’ye tepki: Saldırganlık bir siyaset biçimi değildir
17:55 Sosyal medyada suç örgütlerini öven 325 şüpheli yakalandı
13:55 Türkiye, Sudan konulu beşinci istişare toplantısına katıldı
10:48 100’ün Üzerinde Ülkeden Alıcılar, Bebek ve Çocuk Ürünleri İçin Geliyor
00:50 Bakan Göktaş, “Biz aynı aileye, farklı kapılardan ulaşan kurumlarız”
00:41 Ticaret Bakanlığı tüm gümrük işlemlerinde dijitalleşme ve şeffaflık konularında yeni adım attı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kütahya’da seçimin yenilenmesi talebi reddedildi

Kütahya’da seçimin yenilenmesi talebi reddedildi
14 Nisan 2024
28
A+
A-

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 7 siyasi partinin 1 il ve 21 ilçede seçimin iptali, oyların yeniden sayımı ve mazbatanın iptaline yönelik başvurularını reddetti.

UHA / İnternational News Agency

TRT Haber, AA kaynaklı habere göre, YSK, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin sonuçlarına ilişkin, il seçim kurulları kararlarına yönelik itirazları değerlendirmeye devam ediyor.

Kurul, dünkü toplantısında, siyasi partilerin, bazı seçim bölgelerine yönelik itirazlarını karara bağladı.

Alınan bilgiye göre, AK Parti’nin Isparta’nın Senirkent ilçesinde belediye başkanlığı seçiminin, Erzincan’ın Refahiye ilçesinde il genel meclisi seçiminin iptali ile Balıkesir’in Manyas ve İvrindi ilçelerinde belediye başkanlığı seçiminde oyların yeniden sayılması, Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde mazbata iptali, Yozgat’ın Kadışehri ve Kütahya’nın Emet ilçeleri için olağanüstü itiraz talepleri kabul edilmedi.

CHP’nin Adıyaman’ın Besni ilçesinde belediye başkanlığı seçiminin iptali, Karaman’ın Ayrancı ilçesinde oyların yeniden sayılması ve Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde belediye başkanı Cemal Kurnaz’ın mazbatasının iptalinin tam kanunsuzluk nedeniyle kaldırılması talepleri reddedildi.

Kütahya’da seçimin yenilenmesine yönelik olağanüstü itiraz reddedildi

MHP’nin Kütahya ilinde seçimlerin iptali ve yeniden seçime gidilmesine ilişkin yaptığı olağanüstü itiraz, Yozgat’ın Yerköy ilçesinde belediye başkanlığı seçimlerinin iptali ve Bayburt’un Aydıntepe ilçesinde il genel meclisi oylarının yeniden sayılması talepleri kabul edilmedi.

YSK, İYİ Parti’nin Ordu’nun Akkuş ve Kabadüz ilçelerinde belediye başkanı seçiminin iptali taleplerini de reddetti.

Kurul, DEM Parti’nin Mardin’in Midyat ve Hakkari’nin Şemdinli ilçelerinde seçimlerin iptali ve Batman’ın Gercüş ilçesinde oyların yeniden sayılması taleplerini kabul etmedi.

Olağanüstü itiraz için son gün yarın

Yeniden Refah Partisinin Mardin’in Ömerli ilçesinde oyların yeniden sayımı, Kahramanmaraş’ın Onikişubat ve Bitlis’in Güroymak ilçelerinde belediye başkanlığı seçimlerinin iptali talepleri reddedildi.

Saadet Partisinin Batman’ın Sason ilçesinde seçimlerin iptaline yönelik talebi kabul edilmedi.

Siyasi partiler, olağanüstü itiraz süreci kapsamında yarın saat 17.00’ye kadar başvuruda bulunabilecek.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.