enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:19 Menopozla ilgili merak edilenler Menopozu Konuşuyoruz’da
00:59 Fransa ve İsviçre’de nükleer santraller aşırı sıcak nedeniyle vites düşürdü
00:57 Türkiye – Türkmenistan arasında ticaret hacmi yılın ilk altı ayında yüzde 26,3 arttı
00:47 Derin yoksullukla mücadele hikâyesi
00:34 Marmara Bölgesi’nde işverenler istihdamda olumlu hava bekliyor
00:30 Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal sulama projeleriyle atıl vaziyette bulunan tarım arazileri suyla buluştu…
00:20 Fransa yumuşak gücünü artırmak için ‘diplomatik rezerv’ başlattı
00:15 İtalya, AB üyesi olmayan ülke vatandaşlarına 500 bin iş vizesi verecek
23:31 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, doğurganlık hızındaki düşüş ile yaşlanan nüfusa dikkati çekti
23:18 Hafta sonu hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerine çıkıyor
23:00 MİT Başkanı Kalın’dan Hakkâri, Yüksekova ve Çukurca’ya ziyaret
22:46 Bakan Yumaklı: Lütfen dışarıda ateş yakmayın
21:49 Başkent Ankara’da 17. Türkiye Gitar Buluşması!
17:29 KADEM Kocaeli Temsilciliği’nden “Aşurede Buluşalım” Etkinliği
17:10 Bölge Organizasyonuna yeni soluk!
10:35 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko’dan Tarım Bakanı’na Sert Tepki: “Pestisiti Gizlemek, Milleti Zehirlemeye Ortak Olmaktır!”
10:08 İletişim Başkanı Altun: Özgür Özel’in ifadeleri toplumsal barışı zedeleyen ciddi bir sorumsuzluktur
09:53 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamalarına tepki
09:48 6 kıtaya karavan satıyor
09:40 Bakan Tunç: Kamu düzenini bozan eylemler, ifade özgürlüğü hakkı kapsamında değerlendirilemez
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı?…

Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı?…
18 Mayıs 2025
11
A+
A-

* Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olup olmayacağına ilişkin soruya cevap verdi. Ersoy, “Sektörün de isteği bu, biz her zaman isteriz ama tek karar verici biz değiliz” dedi.

* Detayı haberimizde!…

UHA / İnternational News Agency

MANİSA, 18 MAYIS 2025 – Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Yeni Manisa Müzesi’nde düzenlenen Türkiye  Kültür Yolu Festivali Açılış Töreni’nin açılışına katıldı.

Bakan Ersoy,Adana ile başlayıp Manisa ile devam eden ve 20 şehri içine alan Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında, 6 bin 800’den fazla etkinlik ile yaklaşık 45 bin sanatçıyı vatandaşlarla buluşturacaklarını belirtti.

Bakan Ersoy, açılışın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Her yıl festivalin kapsama alanını genişletmeyi hedeflediklerini vurgulayan Bakan, “Her sene beş yeni ili daha dahil ederek 2028 yılında Türkiye genelinde 35 ilde bu kültür şölenini gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Bakan Mehmet Nuri Ersoy,Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olup olmayacağına ilişkin soruya “Biz her zaman isteriz, turizm sektörün de istediği bu. Ama sadece bize bağlı değil, tek karar verici biz değiliz” yanıtını verdi.

Türkiye turizmde 2024 itibarıyla 4. sırada

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Türkiye’nin 2017 yılında dünya turizm sıralamasında 8. sırada yer aldığını ve 2024 itibarıyla ise 4. sıraya yükseldiğini açıkladı. Ersoy, bu yükselişte stratejik adımların ve altyapı yatırımlarının etkili olduğuna dikkat çekti.

Turizm ülkesi olmanın önemli unsurlarına değinen Bakan Ersoy, THY veİstanbul Havalimanı’nın Türkiye’nin 2 güçlü silahı oldunu söyledi:

Turizm ülkesi olmak için bizim 2 büyük silahımız var. Birincisi Türk Hava Yolları. THY bugün 360 noktaya direkt uçuş sağlıyor. Dünyanın hiçbir yerinde 300’e bile ulaşan yok. İkinci silahımız da dünyanın en büyük havalimanlarından biri olan İstanbul Havalimanı. Siz bu altyapıları kurmadan dünyanın büyük turizm merkezlerinden biri olamıyorsunuz. Antalya Havalimanı’nın kapasitesini de bu yıl 2 katına çıkardık. “Turizm ülkesi olmak için bizim 2 büyük silahımız var. Birincisi Türk Hava Yolları. THY bugün 360 noktaya direkt uçuş sağlıyor. Dünyanın hiçbir yerinde 300’e bile ulaşan yok. İkinci silahımız da dünyanın en büyük havalimanlarından biri olan İstanbul Havalimanı. Siz bu altyapıları kurmadan dünyanın büyük turizm merkezlerinden biri olamıyorsunuz. Antalya Havalimanı’nın kapasitesini de bu yıl 2 katına çıkardık. Zamanında bu adımları attık.

Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı?

Hakkari’ye kayak merkezi müjdesi

İklim değişikliğine bağlı olarak kayak turizmi alanında yeni destinasyonların önem kazandığını vurgulayan Bakan Ersoy, Hakkari’nin uzun süren kar sezonu sayesinde önemli bir avantaj sunduğunu ve bu bölgeyi kayak turizmine kazandırmak amacıyla bir süredir çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Belediyelerin altyapı yatırımları yetersiz

Bakan Ersoy, turizm bölgelerinde il ve ilçe belediyelerinin gerekli hizmet ve yatırımları yapmaması nedeniyle bazı kentlerde altyapı sorunları yaşandığını ifade etti:

Büyükşehir Belediye ve İlçe Belediye ruhsatlardan ve iskanlardan gelir elde ediyor. Belediyelerin bir sürü geliri ve bütçe dışı da geliri var. Sizin kaynaklarınız nereye kullanmak istediğinizle alakalı bir konu. Buna belediye başkanı karar verecek ya da gerekçelere sığınarak geçiştirecek.

Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı?

Yabancı turiste e-Nabız geliyor

Turizm denince akla deniz, güneş, kum ve kısmen kar turizmi gelse de Türkiye’nin küresel ölçekte sağlık turizminin önemli oyuncuları arasında yer aldığına dikkat çekildi. Bakan Ersoy, Türkiye’nin geçen yıl sağlık turizminden 3 milyar doları aşkın gelir elde ettiğini anımsatarak, “Türkiye’nin çok iyi bir sağlık altyapısı var.

Pandemi sürecinde gördük. Her şeyden önemlisi yetişmiş sağlık kadromuz var.” dedi. Sağlık turizmi gelirinin sürdürülebilir olması için standardizasyon ve denetimin önemine dikkat çeken Ersoy, Türk vatandaşlarının sağlıkla ilgili işlemlerini takip edebildiği e-Nabız sistemine yabancı turistlerin de dahil edilmesi için çalışma yapıldığını anlattı:

Türkiye’ye gelen turiste bir kod verilecek. O kod üzerinden Sağlık Bakanlığı turisti de kendi vatandaşı gibi takip edecek. Hangi ücretler uygulandı, hangi tedaviler uygulandı.”  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.