enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:00 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:54 AÇEV, bir kez daha çocuklar için kıtaları aşmaya hazırlanıyor
00:46 Kartepe Belediyespor Yüzme Takımından Milli Takıma 2 Sporcu
00:34 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkan Özyurt: Nizip İş Dünyasından Türkiye’ye İhracat Başarışı
00:28 Genel Ticaret Sistemi’ne (GTS) göre ihracat, yüzde 8 artışla 20 milyar 537 milyon dolara çıktı
00:28 Azerbaycan: Uluslararası Barış ve İstikrarın Teşvik Edilmesi
00:26 Prof. Dr. Mühip Kanko, “AKP Üreten Her Şeyi Sattı, Devletin Gelir Kaynağı Vergi ve Cezalar Oldu!”
00:25 Sanayide kullanılan su nereden geliyor
00:23 Ege Genç İş İnsanları Derneği’nden (EGİAD): Güncel SGK Uygulamaları ve Geleceğin Çalışma Biçimleri
00:14 Demokrat Parti Sözcüsü Altıntaş: “Türkiye Yangın Yeri, Yönetim İhmalkâr ve Savrulmuş Hâldedir”
00:13 Kocaeli Ticaret Odası’dan dünya pazarlarına davet; Co-Matching İkili İş Görüşmeleri
00:13 Kaspersky uzmanları, kullanıcıların kişisel verilerini çalmak amacıyla oluşturulan sahte internet siteleri konusunda uyarıyor.
00:10 Yaz Geldi, Risk Arttı: Orman Yangınlarına Karşı Hazırlıklı mıyız?
00:06 Gergerlioğlu, “Kocaeli halkına trafiği çileye çeviren Siyonist destekçisi Safiport kapatılmalıdır!”
00:00 Türkiye akaryakıt sektörünün geleneksel lideri Petrol Ofisi Grubu 17. kez zirvede
10:32 Kocaeli’nin Kartepe Belediyesi’nden Taraklı Yangınına Müdahale Desteği
07:13 CHP kurultayıyla ilgili ceza davası: Görevsizlik kararı kaldırıldı
00:53 RTÜK Başkanı Şahin: “İslamofobi sadece ‘bir içerik sorunu’ değil, bir güvenlik, bir kimlik ve bir insanlık meselesi”
00:51 Yenidoğan Çetesi’ davasında 5. duruşma görüldü
00:50 Fırtınalı bir dönemde AB dönem başkanlığını devralan Danimarka’yı neler bekliyor?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kosova Mamuşa’da Dil Kursları Projesi hayata geçirildi

Kosova Mamuşa’da Dil Kursları Projesi hayata geçirildi
10 Şubat 2024
78
A+
A-

Kosova Türk Temsil Heyet Başkanlığı (KTTHB) tarafından yapımı tamamlanan Mamuşa Atatürk Lisesinde  Arnavutça ve İngilizce olmak üzere dil kursu  projesinin açılışı yapıldı.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in KosovaPort Haber Portalı’na dayandırdığı haberine göre, Kosova Türk Temsil Heyet Başkanlığı (KTTHB) tarafından yapımı tamamlanan Mamuşa Atatürk Lisesinde  Arnavutça ve İngilizce olmak üzere dil kursu  projesinin açılışı yapıldı.

Açılış törenine KFOR Komutanı Tümgeneral Özkan Ulutaş, KDTP Genel Başkanı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Tunç Angılı, milletvekilleri Fidan Brina Jılta ile Enis Kervan, Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç, KTTH Başkanı Albay Sabri Gökhan Karamürsel, Türkiye’nin Prizen Başkonsolosu Celal Doğan, Türkiye Büyükelçliği Eğitim Müşaviri VeyseL Erdel, Yunus Emre Enstitüsü Kosova Koordinatörü Ramazan Yılmaz ve diğer davetliler ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Konukları selamlayan Mamuşa Atatürk Lisesi Müdürü Rifat Krasniç, hayata geçirilen dil kursu projesinin, öğrencilerin kariyerleri ve gelecekleri bakımından büyük önem arz ettiğini belirterek, desteklerinden dolayı Türkiye ve Kosova Türk Temsil Heyet Başkanlığı’na şükranlarını ifade etti.

Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç, Türk askerinin tek Türk belediyesi olan Mamuşa’daki Türkçe eğitime verdiği muazzam destekten dolayı Türkiye Cumhuriyeti ve Kosova Türk Temsil Heyet Başkanlığı’na teşekkürlerini dile getirerek, devlet kurum ve kuruşularında çalışabilmek  için öğrencilerin Arnavutça ve İngilizce konuşma becerilerini geliştirmekte dil kursu projesinin çok büyük bir katkısı olacağına inandığını söyledi.

Kosova Türk Temsil Heyet Başkanı Albay Sabri Gökhan Karamürsel, “Eğitimle ilgili projeler ne kadar yapsak azdır. Çünkü, burada yaptığımız çalışmalarla eğitim daha yüksek bir seviyeye çıkacaktır. Bu konuda inancımız tamdır. “dedi.

Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Tunç Angılı da, yabancı dil kursunun Mamuşa öğrencilerine yönelik çok önemli bir proje olduğuna vurgu yaparak, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmanın, Arnavutça ve İngilizcenin çok iyi derecede öğrenilmesinden geçtiğini belirtti.

Mamuşa’nın Kosova’ya yük olan değil yük alan çok önemli bir belediye olduğunu, tarımsal alanda Kosova’nın ihracatına önemli katkıda bulunduğunu kaydeden Büyükelçi Angılı, bu komundaki bir belediyede gençlerin önünü açacak dil kurslarının istihdam konusunda önemli bir katkısı olacağını kaydetti.

KDTP Genel Başkanı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, dil kursu projesinin gençlerin daha iyi yetişmelerine katkı sağlayacağına işaret ederek, son 20 yılda Mamuşa’da son derece önemli projelerin kayata geçirildiğini, projeler kapsamında içme suyu projesinin kısa bir süre için tamamlanacağını, ayrıca gençlerin yaşamına ayrı bir renk katacak olan  kültür merkezinin de  yapımına geçileceğini söyledi. Damka, hem Kosova Cumhuriyeti, hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin Mamuşa’ya desteklerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kosovaport mikrofonlarına konuşan Sena Mazrek ile Amina Taç, Arnavutça ve İngilizce kurslarında yer alacaklarından dolayı çok mutlu olduklarını, bu dilleri geliştirmenin eğitim becerilerine ayrı bir değer katacağını belirtti.

Mamuşa Atatürk Lisesi’nde Proje kapsamında 10 adet tablet bilgisayar, 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet yazıcı, 1 adet televizyon temin edilerek, dershanenin bakımı yapıldı. (KosovaPort)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.