enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
04:53 Erdoğan, “Dirençli Bir Dünya-G20’nin Katkısı: Afet Riskini Azaltma, İklim Değişikliği, Adil Enerji Dönüşümü, Gıda Sistemleri” başlıklı oturuma katıldı.
00:40 CHP’nin İmralı heyetine üye vermesini kim engelledi?
00:35 Erdoğan: İsrail’in Gazze’de yol açtığı yıkım Filistin’in kalkınma çabalarını asgari 70 yıl geriye götürdü…
00:29 ”Gezi”nin karanlık finansörü! Avrupa’da Soros uyanışı
00:22 “Normal” Bitti: Batı’nın Çöküşü ve Trump’ın Kaosu
00:20 Adalet Bakanı Tunç: Yazı işleri müdürlerinin nakil taleplerini gerçekleştirdik
00:11 Papa’nın bu Türkiye ziyareti, diplomatik bir jestten çok daha fazlasını işaret ediyor…
00:07 Bakan Yerlikaya, NSosyal hesabından “Yalan sizin ağzınıza yuva yapmış” başlığıyla paylaşımda bulundu…
00:07 İkinci para kulesi skandalı! Kara parayla Bodrum’da kaçak villa…
00:06 Sevdiğim Suriye harabeye döndü: Tarihin tekerrür etmesini engellemek istiyorum
11:21 Zelenski Ankara’da: Bölgesel Dengelerde Diplomatik Arayış
00:43 Bakan Tunç: Çocuklarımızın güvenli bir geleceğe adım atmaları hepimizin ortak amacıdır
00:42 “Futbolda bahis” iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmda 8’i tutuklu 17 hakem hakkında (MASAK) raporu hazırlandı…
00:38 Radikal Hakaret Siyasetinin Amacı Ne?
00:29 Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı’nda, yılda yaklaşık 1 milyon 800 bin gıda analizi yapılıyor.
00:20 Yerel Yönetim Reformu Yaklaşırken…
00:16 Soykırımın yükü Gazzeli kadınların omzunda
00:08 Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Jae-myung Türkiye’ye gelecek
00:06 İstanbul Fatih’te bir otelde konaklayan 4 kişilik Böcek ailesinin ölümüyle ilgili, otel sahibi ve bir otel çalışanı tekrar gözaltına alındı
00:02 Gazze’de 11 Ekim’de ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana İsrail’in saldırılarında hergün çocuklar öldürülüyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kosova Mamuşa’da Dil Kursları Projesi hayata geçirildi

Kosova Mamuşa’da Dil Kursları Projesi hayata geçirildi
10 Şubat 2024
84
A+
A-

Kosova Türk Temsil Heyet Başkanlığı (KTTHB) tarafından yapımı tamamlanan Mamuşa Atatürk Lisesinde  Arnavutça ve İngilizce olmak üzere dil kursu  projesinin açılışı yapıldı.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in KosovaPort Haber Portalı’na dayandırdığı haberine göre, Kosova Türk Temsil Heyet Başkanlığı (KTTHB) tarafından yapımı tamamlanan Mamuşa Atatürk Lisesinde  Arnavutça ve İngilizce olmak üzere dil kursu  projesinin açılışı yapıldı.

Açılış törenine KFOR Komutanı Tümgeneral Özkan Ulutaş, KDTP Genel Başkanı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Tunç Angılı, milletvekilleri Fidan Brina Jılta ile Enis Kervan, Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç, KTTH Başkanı Albay Sabri Gökhan Karamürsel, Türkiye’nin Prizen Başkonsolosu Celal Doğan, Türkiye Büyükelçliği Eğitim Müşaviri VeyseL Erdel, Yunus Emre Enstitüsü Kosova Koordinatörü Ramazan Yılmaz ve diğer davetliler ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Konukları selamlayan Mamuşa Atatürk Lisesi Müdürü Rifat Krasniç, hayata geçirilen dil kursu projesinin, öğrencilerin kariyerleri ve gelecekleri bakımından büyük önem arz ettiğini belirterek, desteklerinden dolayı Türkiye ve Kosova Türk Temsil Heyet Başkanlığı’na şükranlarını ifade etti.

Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç, Türk askerinin tek Türk belediyesi olan Mamuşa’daki Türkçe eğitime verdiği muazzam destekten dolayı Türkiye Cumhuriyeti ve Kosova Türk Temsil Heyet Başkanlığı’na teşekkürlerini dile getirerek, devlet kurum ve kuruşularında çalışabilmek  için öğrencilerin Arnavutça ve İngilizce konuşma becerilerini geliştirmekte dil kursu projesinin çok büyük bir katkısı olacağına inandığını söyledi.

Kosova Türk Temsil Heyet Başkanı Albay Sabri Gökhan Karamürsel, “Eğitimle ilgili projeler ne kadar yapsak azdır. Çünkü, burada yaptığımız çalışmalarla eğitim daha yüksek bir seviyeye çıkacaktır. Bu konuda inancımız tamdır. “dedi.

Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Tunç Angılı da, yabancı dil kursunun Mamuşa öğrencilerine yönelik çok önemli bir proje olduğuna vurgu yaparak, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmanın, Arnavutça ve İngilizcenin çok iyi derecede öğrenilmesinden geçtiğini belirtti.

Mamuşa’nın Kosova’ya yük olan değil yük alan çok önemli bir belediye olduğunu, tarımsal alanda Kosova’nın ihracatına önemli katkıda bulunduğunu kaydeden Büyükelçi Angılı, bu komundaki bir belediyede gençlerin önünü açacak dil kurslarının istihdam konusunda önemli bir katkısı olacağını kaydetti.

KDTP Genel Başkanı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, dil kursu projesinin gençlerin daha iyi yetişmelerine katkı sağlayacağına işaret ederek, son 20 yılda Mamuşa’da son derece önemli projelerin kayata geçirildiğini, projeler kapsamında içme suyu projesinin kısa bir süre için tamamlanacağını, ayrıca gençlerin yaşamına ayrı bir renk katacak olan  kültür merkezinin de  yapımına geçileceğini söyledi. Damka, hem Kosova Cumhuriyeti, hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin Mamuşa’ya desteklerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kosovaport mikrofonlarına konuşan Sena Mazrek ile Amina Taç, Arnavutça ve İngilizce kurslarında yer alacaklarından dolayı çok mutlu olduklarını, bu dilleri geliştirmenin eğitim becerilerine ayrı bir değer katacağını belirtti.

Mamuşa Atatürk Lisesi’nde Proje kapsamında 10 adet tablet bilgisayar, 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet yazıcı, 1 adet televizyon temin edilerek, dershanenin bakımı yapıldı. (KosovaPort)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.