enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:56 “İBB borsası” iddialarına adı karışan avukat Mücahit Birinci, AK Parti üyeliğinden istifa etti.
10:38 Kamu çalışanlarının ülke genelinde yaptığı bir günlük iş bırakma eylemi, İZBAN seferlerini de etkiledi…
10:16 Her üç ölümden biri kalp-damar hastalıkları nedeniyle gerçekleşiyor: Risk faktörlerine dikkat!
09:51 ABD’li şarkıcı Madonna, Gazze’deki çocukların yaşadığı insani krizle ilgili Papa 14. Leo’ya bölgeye gitme çağrısında bulundu
07:10 Şok şok şok. Denk’te Büyük Deprem: Yönetim Kurulu istifa etti, kaptanlık Kuzu’da
00:57 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, ulusal basın yayın kuruluşlarının temsilcilerini firmanın Lalahan tesislerinde ağırladı.
00:54 Eğitime yönelik sigortalara ilgi artıyor
00:51 İngiliz The Telegraph gazetesi: Putin ve Trump’ın Teklifi Kiev İçin ‘Korkunç’ Ama Tek Seçenek
00:40 Son dönemlerde elektronik imza sahteciliği ile tapularda dolandırıcılık vakaları hızla artıyor!
00:39 Gazeteci Özlem BAY’ın Özel “Haber Ajandası”: İstanbul’un ‘Yeşil Soylulaştırma’ Gerçeği
00:31 Dünyanın en ünlü piyano virtüözü MAKSIM, Dünya Turnesi’nin duraklarından biri olan İstanbul’a geliyor!”
00:28 Aon, 2025 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı
00:22 Nobel ödüllü 23 ekonomi profesöründen, İsrail hükümetine Gazze konusunda çağrı yapan bir mektup kaleme aldı.
00:17 Zengezur Koridoru’ndan Trump Rotası’na Güney Kafkasya’da Barış!
00:12 Kentsel dönüşüm projelerinde güvenlik ve tasarruf için doğru pompa seçimi şart
00:09 TCMB Başkanı Fatih Karahan, 2025’in üçüncü enflasyon raporunu paylaştı
18:50 Bugün Kocaeli İçin Ne Kadar Geç Kalındı? Kocaeli’nin Deprem Gerçeği Yok Sayılıyor!
18:18 Yine Hakem Kararları…!!!
10:59 Marmara Depremi’nin 26. Yılında AKUT VAKFI’ndan Depremlere Karşı Önlem Çağrısı
10:02 Antalya Arkeoloji Müzesi’ndeki 100 bine yakın eser, yıkım kararı sonrası paketlenerek taşınmaya başladı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kosova diasporası 3 milyar euro harcadı…

Kosova diasporası 3 milyar euro harcadı…
25 Aralık 2022
1.464
A+
A-

Kosova Merkez Bankası (BQK) Başkanı Fehmi Mehmeti, Kosova’da enflasyonun yaklaşık yüzde 6  oranında  düşmesini beklediklerini açıkladı.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın (Kosovaport) kaynaklı haberine göre, 2023 yılının daha olumlu geçeceği öngörüsünde bulunan Fehmi Mehmeti, Ekonomia Online haber ajansına  verdiği röportajda,  işçi dövizlerindeki değer artışı ve ekonominin büyümesine değinerek öncelikle 3 milyar Euro’dan fazlasının diaspora gideri olarak hesaplandığını söyledi.

KOSOVA DİASPORASI 3 MİLYAR EURO HARCAMA YAPTI

[Kosova Merkez Bankası (BQK) Başkanı Fehmi Mehmeti]

Doğrudan yabancı yatırımların 567 milyon Euro’ya ulaştığını, 1 milyar Euro havale havale edildiğini kaydeden Merkez Bankası başkanı Mehmeti, bu yıl özel ve kamu yatırımlarında artış olduğunu hatırlatarak, özellikle yatırımların artmasında, Kosova Hükümeti tarafından  alınan kararların etkili olduğunu vurguladı.

Fehmi Mehmeti, “Önümüzdeki yılın ikinci altı ayında her yönüyle olumlu olacağı konusunda çok iyimseriz, enflasyonda düşüş yaşayacağız, tahminimiz yüzde 6’ya düşeceği ve bunun da artışı olumlu etkileyeceği yönünde. Vatandaşların ödeme gücünde ve ardından tüketimde ve diğer birçok faktör de etki edecektir”. ifadelerini kullandı. (Kosovaport)

[UHA Haber Ajansı, 25 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.