enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:26 Macaristan Başbakanı Viktor Orban, “Avrupa Birliği bugün en stratejik ortak olarak TDT ve Orta Asya’yı almalı”.
22:26 Başkan Büyükakın, Kocaelispor’u tebrik etti; “Muhteşem bir oyun, harika bir galibiyet!”
00:57 Uygun koşullarda yapılması önemli
00:48 Türkiye’de her 100 bin kadından 43’ü meme kanseri tanısı alıyor…
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu Konuşması: Bir Küresel Adalet Manifestosu
00:39 Kazakistan’da Türk Yönetmen Cenk İZGÖREN’in, Uzun Metrajlı filmi “Rayların Ötesinde” dereceye girdi…
00:33 Yorum: Türkiye-Ermenistan Normalleşme Süreci ve İstanbul Ermeni Patrikhanesi
00:32 Erdoğan, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazze’nin yeniden inşa sürecinde “laf değil icraat zamanı” vurgusuyla İslam dünyasına çağrıda bulundu…
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’u BM Merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz
00:25 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den “YILDIRIM-2025 Seferberlik Tatbikatına” büyük bir destek…
00:22 Televizyon kanalı TELE1’in sahibi olan ABC Radyo Televizyon ve Dijital Yayıncılık AŞ TMSF’ye devredildi…
00:21 (UİB) Koordinatör Başkanı Çelik, “Otomotiv endüstrisinde tarihinde en yüksek ihracat rakamına ulaşıldı”
00:21 CHP’nin kurultay davasında ret kararı çıktı
00:15 Rus petrolüne yaptırımlar barışın anahtarı olur mu?
00:14 Ukrayna-Rusya Savaşı Tekrar Masada
00:09 500 bin sosyal konut projesinin detayları belli oldu
00:06 RTÜK Başkanlığı’na Mehmet Daniş seçildi
12:24 İsrail güne bu haberle uyandı: Trump Netanyahu’yu s******
09:33 Web Panel | Türkiye’nin Körfez Vizyonu: Yeni Dönemde Diplomasi, Ekonomi ve Güvenlik
09:26 TUSAŞ’ta yaşanan terör saldırısının üzerinden 1 yıl geçti. TUSAŞ Şehitleri, Ankara’da kabirleri başında dualarla anıldı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kod adı “Barış” olan HDP’nin gerçek rolü

Kod adı “Barış” olan HDP’nin gerçek rolü
25 Mart 2021
899
A+
A-

UHA HABER /  ‎İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü ve Akşam Gazetesi köşe yazarı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, bugün Türkiye’nin en önemli, en yakıcı sorununun, Türkiye’ye yönelik küresel kuşatma çabalarına karşı iç cephedeki dağınıklık ve ısrarla hep vurgulandığı  gibi esas olan iç cephenin tunç olma hali olduğunu açıkladı.

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu (@hacisalihogluy) | TwitterRektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Akşam Gazetesi’ndeki  ‘Kod adı “Barış” olan HDP’nin gerçek rolü‘ başlıklı köşe yazısını (UHA) Uluslararası Haber Ajansı’na değerlendirdi.

Prof. Dr. Hacısalihoğlu, “İstediği kadar küresel güçler üzerimizde hesap yapadursun, iç cephenin bütünleşme gücü sağlam oldukça sonuç almaları mümkün değil. Yıllardır bir ev, öbür eve düşman olsun diye uğraştılar. Türk- Kürt çatışmasıyla ülkenin dağılmasının kirli oyununu oynadılar. Başaramadılar ama vaz da geçmediler. Şimdi de Suriye üzerinden üstümüze geliyorlar. Suriye’yi parçalayarak, Türkiye’yi de aynı potaya sokmaya çalışıyorlar” dedi.

“PKK/PYD-YPG terör örgütünü ve Türkiye’deki siyasi kolu, kanadı HDP’yi tamamen kontrol ederek, sahaya sürerek, kendilerince gerekli olan her türlü desteği vererek sonuç almaya çalışıyorlar” diyen Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, kirli, kanlı, karanlık şer planlarını uygulayabilmek için her yolu denediklerini ifade etti.

Prof. Dr. Hacısalihoğlu, “Emperyalizm; bildiği, alışkın olduğu her yolu, klasik tüm yöntemlerini elbette deneyecek. Ya içimizdeki bazı çevreler? Bizim gibi görünen, adı sanı bizden olan bazı unsurlar onlar tüm bu yaşananların neresindeler? İç cephenin tunç olma hali umurlarında mıdır?” dedi.

Bu çevrelerin HDP konusunun; “demokrasi“, “barış, “insan hakları“, “demokrasilerde parti kapatma sorunu” gibi üst başlıklar altında konuşup, meselenin özünden maksatlı olarak uzaklaşmanın ve uzaklaştırmanın çabasında olduğuklarının altını çizen Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, “Meselenin özü, bir siyasi yapının, parti görüntüsü altında terör organizasyonun içinde rol üstlenmiş olması” olduğunun dikkat çekti.

“Yani PKK/ KCK çatı yapılanması içinde üstlendiği roldür” diyen Prof. Dr. Hacısalihoğlu, bu rol en kaba hatlarıyla; belediyelerle birlikte PKK’ya insan kaynağı temini, siyasi zemin tutma, örgüte taşınan ve çalınan çocuk ve gençlerin ailelerini kontrol etme, sözde KCK sözleşmesi üzerinden toplumsal ve siyasi alanda sözde kamu düzeni sağlama rolü olduğunu aktardı.

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, HDP sözcülerinin dilinden düşmeyen “barış” vurgusunun HDP’nin ancak “kod adı” olabileceğini hatırlatarak, “Yoksa her şart altında, süreç boyunca ve yapılan her türlü çabaya rağmen PKK’ya silah bıraktırmayı istememiş bir yapının, “barış” ancak onun sahte yüzü, maskesi ve olsa olsa “kod adı” olur” ifadesini kullandı.

Terör örgütü tarafından ambalajlanmış bu yapının, demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan bir siyasi partinin hiçbir zaman olmadığının altını çizen Prof. Dr. Hacısalihoğlu, “Oysa yıllardır, Türkiye’nin gerçek bir siyasi partisi olsunlar diye uğraşılmıştır. 37 yıldır terör dursun, anneler ağlamasın, küresel sömürü ve terör baronları ve emperyalizmin kirli oyunu bozulsun, bu toprağın çocukları ülkenin bölünmez bütünlüğü içinde Çanakkale ruhuyla ülkenin istiklaline sahip çıksın diye 37 yıldır her yol denendi” dedi.

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, denememiş hiçbir şey kalmadığını, Terör örgütünün kendine gerekçe yaptığı hiçbir siyasi, kültürel, sosyolojik bunalımlar, sorunlar, yasaklar kalmadığını dile getirerek, geriye terör örgütü için sadece Türkiye’nin bölünmesi hedefinin kaldığını, asıl hedefin de hep bu olduğunun altını çizerek, bu kirli hedefinin, artık hiçbir maskenin, hiçbir ambalaj ve hiçbir sahteliğin örtemeyeceğini açıkladı.

“Bu kirli, şer hedefi her kim ki, örtülü-açık destekliyorsa, ona da asla taviz verilemez, en ufak tereddüt edilmez” diyen Prof. Dr. Hacısalihoğlu, “Demokrasi kılıfıyla, siyasi alanı kullanarak, demokrasiyi, özgürlüğü, istiklali, istikbali, bağımsızlığı zedeleyecek, kirletecek, yok edecek hiçbir çabaya seyirci kalınmaz” dedi.

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, “Meselenin özünü bu gerçeklikten kopartan her kimse demokrasi kılıfıyla Türkiye’ye ihanet ediyordur. Bunu da aydın kimliğiyle yapıyorsa aydın ihanetiyle karşı karşıyayız” ifadesini kullandı.

“Asıl meselemiz de budur” diyen Prof. Dr. Hacısalihoğlu, “O yüzden diyoruz ki; HDP önünde 500 günü aşan evlat nöbetindeki Diyarbakır Anneleri; yürekleriyle, dirençleriyle, gerçeği haykırmalarıyla gerçek aydın onlardır” şeklinde aktardı.

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Terör örgütüne terör örgütü diyemeyenlerin, terör örgütünün siyasi kolu olanların, “demokrasi” maskesiyle koruyup kollayanların bu ülkenin aydını olamayacaklarını kaydetti.

HABER : Ataner YÜCE & Emekli TRT Muhabiri

[UHA Haber Ajansı, 25 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.