enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli’nin Derince ilçesindeki, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin inşaatı durdu!

Kocaeli’nin Derince ilçesindeki, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin inşaatı durdu!
9 Nisan 2025
18
A+
A-

* Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Derince Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatı çalışmalarının yaklaşık 10 aydır durduğunu hatırlatarak, Kocaeli halkına verilen sağlık hizmetinin yetersiz kaldığını söyledi. 

* Detayı haberimizde!…

UHA / İnternational News Agency

Gökyol firması burayı da bırakıp kaçtı!

Derince Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatında aylardır çalışma olmadığını vurgulayan Gergerlioğlu, “2023 yılında burada bir Ağız ve Diş hastanesi yapılacağı söylendi. Bizde güzel bir gelişme olarak değerlendirmiştik. Kocaeli halkının, Derince halkının diş sağlığı merkezine ihtiyacı var. İnsanlar 4-5 ay diş sırası peşinde koşuyor, diş sırası alamıyorlar. Herkes mağdur. Fakat burada yine bir iktidar klasiği yaşandı. İnşaat başladı ve sonra müteahhit Gökyol firması bu yapımı bırakıp kaçıp gitti. 2023’te inşaata başlanıyor. 2024 ortalarında inşaat duruyor. 10-11 aydır burada atıl bir şekilde bekleyen bir hastane binası var. Kocaeli halkı bundan mağdur.” ifadelerini kullandı.

Milli serveti heba ediyorlar!

Kocaeli Milletvekili ve Meclis Sağlık Komisyonu üyesi olarak bu durumu protesto eden Gergerlioğlu, bu vaziyetin kabul edilemez bir hal olduğunu söyledi. Kocaeli halkının diş sağlığı merkezine bu kadar ihtiyacı varken Derince Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin bitirilmemesinin memleket adına üzücü bir durum olduğunu belirten Gergerlioğlu, iş bitirememenin bir Ak Parti klasiği olduğunu söyledi. Birçok projenin yarıda kaldığını vurgulayan Gergerlioğlu,  “Birçok önemli binanın bu kadere uğradığını görüyoruz. Bu milli servetin heba edilmesi anlamına geliyor. Şimdi bir daha ihale yapılacak ve ilk anlaşılan miktardan çok daha fazla paraya bu ihale verilecek. Memleketin parası çarçur edilecek. Biz bu işleri biliyoruz. Maalesef böyle olacak. Bir takım karanlık işlerin faturası da maalesef halka kesilecek ve halkın cebinden paralar çıkacak.” dedi.

İhaleler ahbap çavuş ilişkileriyle mi yapılıyor?

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na sorular soran Gergerlioğlu, “Gökyol firması neden ihaleyi bırakıp kaçtı? Burada hesap veren birisi çıkmayacak mı? İhale şartnameleri vardır ve ihaleyi bırakırsan bunun cezasını ödersin. Gökyol firması bunun zararını karşıladı mı? Memleketin parası çarçur ediliyor ve maalesef halk bundan çok mağdur. Ahbap çavuş ilişkileriyle mi yapılıyor bu ihaleler? Adam inşaata başlıyor. “Hadi eyvallah ben gidiyorum.” diyor. Öyle mi olacak bütün işleriniz? Sayın Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na soruyoruz. Kocaeli Sağlık Müdürü’ne soruyoruz. Kocaeli Valisi’ne soruyoruz. Bunlar nasıl işler? Hiç şu hali görmüyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Çayırova ve Derince’yi bitiremediler, SEKA’yı nasıl yenileyecekler?

Gökyol firmasının Çayırova Devlet Hastanesi ve Çayırova Kent Meydanı Projelerinide bırakıp kaçtığını hatırlatan Gergerlioğlu, “Derince Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Çayırova Devlet Hastanesini yapmayı beceremediler. Birde İzmit Yürüyüş Yolu SEKA Semt Polikliniğini yıkıyorlar. Daha bu hastaneleri bitirememişken SEKA Semt polikliniğini nasıl yeniden yapacaklar bunu da merak ediyorum” şeklinde

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.