enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:45 KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, New York 5+1 Gayrıresmi Zirvesine katılmak için bugün New York’a gidiyor
00:40 Rezaletin de böyledi! Yurt dışından gelenlere dijital zulmü: Whatsapp bile kullandırılmıyor!
00:20 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Necmi Bulut, Haziran ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi
00:08 Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman’dan Demokrasi ve Milli Birlik Vurgusu
09:57 İstanbul ve Moğolistan Devlet üniversiteleri iş birliğinde yürütülen “Atlılar Kültürü” başlıklı arkeoloji kazı projesinin bu yılki ayağında çalışmalara başlandı.
08:57 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Ailesi, ‘Yaz Buluşması’ için Ankara’da bir araya geldi
06:54 Dünya Avrupa’nın ortasındaki soykırıma sessiz kaldı: Srebrenitsa
00:53 Cumhurbaşkanı Edoğan, “Pek çok tuzağa, oyuna, senaryoya, sinsi saldırıya maruz kaldık”
00:46 Ankara 2026 Türk Dünyası Turizm Başkenti seçildi
00:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü
00:33 Emine Erdoğan: Kadınların emeğiyle şekillenen güçlü yarınlara olan inançla, birlik ve başarı dileklerimle
00:22 ÖSYM Başkanlığınca ilk kez uygulanan Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı’nın ikinci ve son oturumu olan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi tamamlandı.
00:13 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir dönemin kapıları aralanıyor
00:04 15 Temmuz’da “Zaferin Adı Türkiye” dünyanın dört bir yanında yankılanacak
00:00 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “PKK’nın tüm yapılarıyla silah bırakması şart”
00:57 MEB’den asılsız LGS iddialarına ilişkin suç duyurusu
00:34 KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan “Terörsüz Türkiye” Vurgusu: Bölgeye Huzur Getirecek
00:24 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), ‘Terörsüz Türkiye’ için umut veren gelişmeleri önemsiyoruz
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kazandı, milletim kazandı
00:08 Eski tip sürücü belgesi kullanan 3 milyon 211 bin 157 kişi ay sonuna kadar ehliyetlerini yenilemezse, belgeleri geçersiz sayılacak.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı’ndan Ekim ayı ihracat yorumu: Rekortmen ihracatçılarımızı tebrik ederim

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı’ndan Ekim ayı ihracat yorumu: Rekortmen ihracatçılarımızı tebrik ederim
7 Kasım 2024
27
A+
A-

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Ekim ayı ihracat verilerini değerlendirerek, “Cumhuriyet tarihi rekorlarını kıran başta Kocaelili ihracatçılarımız olmak üzere tüm firmalarımızı tebrik ederim” dedi.

KOTO Başkanı Necmi Bulut, Ekim ayının ihracat verilerini yorumlayarak şu ifadelere yer verdi; “Ekim ayında geçen yılın aynı ayına göre; ihracat %3,6 oranında artışla 23 milyar 620 milyon dolar, ithalat %0,2 oranında azalışla 29 milyar 364 milyon dolar oldu. 2024 yılı Ocak-Ekim döneminde ise, ihracat %3,2 oranında artışla 216 milyar 383 milyon dolar, ithalat %7,2 oranında azalışla 282 milyar 2 milyon dolar olarak gerçekleşti.

EN FAZLA İHRACAT YAPTIĞIMIZ ÜLKELER

Ekim ayında en fazla ihracat yaptığımız ülkeler sırasıyla; Almanya (1 milyar 808 milyon dolar), ABD (1 milyar 578 milyon dolar) ve İngiltere (1 milyar 272 milyon dolar) oldu. Ekim ayında en fazla ihracat yaptığımız ülke grupları sırasıyla; Avrupa Birliği (AB-27) (9 milyar 882 milyon dolar), Yakın ve Ortadoğu Ülkeleri (3 milyar 803 milyon dolar) ve Diğer Avrupa Ülkeleri (3 milyar 576 milyon dolar) oldu.

İLİMİZİN İHRACAT RAKAMLARI

2024 yılı Eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre faaliyet illeri bazında ihracatta;  İstanbul % 6,9 azalış ve 5 milyar 81 milyon dolarla birinci sırada, Kocaeli % 15,9 artış ve 2 milyar 841 milyon dolarla ikinci sırada yer almaktadır. Kocaeli’yi İzmir, Bursa ve Tekirdağ takip etmektedir. Kocaeli ili en fazla ihracatı 87 Motorlu kara taşıtları faslı (1 milyar 58 milyon 407 bin dolar) ile yapmış olup, bu faslı sırasıyla 27 Mineral yakıtlar, mineral yağlar faslı (259 milyon 198 bin dolar) ve 85 Elektrikli makina ve cihazlar ve aksamları faslı (184 milyon 144 bin dolar) takip etmektedir. Kocaeli ili en fazla ihracatı İngiltere (295 milyon 676 bin dolar) ile yapmış olup, bu ülkeyi sırasıyla Almanya (199 milyon 228 bin dolar) ve Slovenya (159 milyon 204 bin dolar) takip etmektedir.

BAŞKAN BULUT’TAN KUTLAMA

Cumhuriyet tarihimizin en yüksek Ekim ayı ihracatını gerçekleştirdik. 2024 yılının ilk 10 ayında mal ihracatımız 209,7 milyar dolardan 216,4 milyar dolara yükseldi. Böylece bu yılın 10 ayında 6,7 milyar dolar mal ihracatımızı artırdık. Orta Vadeli Program kapsamında hedeflenen ihracat tutarına ulaşacağımıza inanıyoruz. Bu başarı, en önemli dış ticaret partnerimiz Avrupa Birliği’ndeki büyük durgunluğa rağmen başarılmıştır. Kocaeli olarak; Ekim ayında ihracatımızı yüzde 15,9 oranında artırdık ve toplam dış ticaretin yüzde 12’si ilimiz tarafından gerçekleştirildi. Son 15 ayın 10’unda ayın Cumhuriyet tarihi rekorlarını kıran başta Kocaelili ihracatçılarımız olmak üzere tüm firmalarımızı tebrik ederim.” 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.