enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
09:22 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:11 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli Müteahhitler Birliği, ’22 Yıl önce aramızdan ayrılan deprem şehitlerimizi saygıyla anıyoruz’

Kocaeli Müteahhitler Birliği, ’22 Yıl önce aramızdan ayrılan deprem şehitlerimizi saygıyla anıyoruz’
17 Ağustos 2021
318
A+
A-

UHA HABER / Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 22.yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Müteahhitlerden deprem mesajı: “Kat artışında kolaylıklar sağlanmalı” - Kocaeli GazetesiHEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ 

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 22.yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada: ‘Fay hattı üzerinde bulunan ülkemiz ve şehrimizin deprem gerçeğini biliyor, yıkıcı sonuçlarını değiştirmek adına var gücümüzle mücadele ediyoruz ve sorumluluklarımızın farkındayız ‘ dedi.

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Keleş sözlerine şöyle devam etti:

‘22 yıl önce yaşadığımız büyük felaket ve kaybettiğimiz canların acısı hala yüreğimizde. Yakın zamanda yurdumuzun farklı bölgelerinde gerçekleşmiş olan deprem, sel, yangın gibi afetler ile bir kez daha kentsel dönüşümün önemini ortaya koyacak acı hadiseler yaşadık. Diliyoruz ki bir daha bu tür hadiseler yaşamayalım. Kentsel dönüşümde en temel hedef her şeyden önce insanımızın can ve mal güvenliğini sağlamak olmalıdır. Şehrimizde depremin kendisini değil, doğurduğu sonuçları sorun olarak kabul eden bir anlayışın hep birlikte kabul edilmesi ve depremin olumsuz sonuçlarının en aza indirilmesi için, mücadele eden kolektif bir çalışmaya ihtiyacımız vardır’ dedi. 

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Keleş; bu kolektif çalışmanın bileşenlerini şöyle ifade etti; 

Bu süreçte ilgili bakanlıklarımız ve yerel yönetimlerimiz tarafından yatırımcılarımızın kentsel dönüşüme ilgisini arttırmak için bölgenin ihtiyaçlarına göre emsal ve kat artışlarında kolaylık sağlanmalıdır. 

Özel sektörümüz yani müteahhitlerimiz iş planlarında kentsel dönüşümü öncelikli sıraya almalı, bunu bir sosyal sorumluluk olarak görmeli, gerekirse karlılıklarından fedakârlık ederek boş parsellerde üretim yapmak yerine şehrimizin ihtiyacı olan kentsel dönüşüm alanlarına öncelik vermelilerdir. 

1999 öncesi imalatı yapılmış riskli yapılara sahip vatandaşlarımız da, olası bir deprem sonrası yapılarının hasar görmemesi ve yıkıma uğramaması için maddi ve manevi bir takım fedakârlıklar yaparak kentsel dönüşüme katkı sağlamış olacak ve elde edecekleri ekonomik değeri yüksek yapılar ile aynı zamanda içinde aileleriyle uzunca yıllar güvenle yaşayacakları bir miras bırakacaklardır. 

Unutmayacağız, Unutturmayacağız' | 14 Madde ile 17 Ağustos 1999 Depremi ve Sonrası - onedio.comKentimizin tüm sivil toplum kuruluşları 1999’da yaşadığımız acıları bir daha yaşamamamız için bu konuyu sürekli gündemde tutmalı, deprem sonrası acıları birlikte yaşadığımız sivil toplum kuruluşları deprem gerçeğini ortak gündem yapmalı ve şehrimizi olası depreme nasıl hazır hale getiririz kaygısıyla çalışmalar yapmalı. Deprem şehrimizin tüm sivil toplum kuruluşlarının ortak sorunu olmalı. 

Son olarak güçlü yerel basınımızın kıymetli temsilcileri deprem gerçeği konusunda kamuoyu oluşması, toplumuzun bilinçlenmesi ve bilgilenmesi için gerekli desteği vermeye devam etmelidir. 

Kocaeli bu anlamda bugüne kadar çalışmalar yapan bir şehir. Kentsel dönüşüm ile ilgili belli mesafeleri kat ettik fakat daha yapacak çok işimiz var bu nedenle yukarıda bahsettiğimiz dinamikler aynı hedefe odaklanıp birlikte senkronize çalışır ise bahsettiğimiz hedefe ulaşmamız çok daha kolay olur diyerek, kentsel dönüşümün kentimiz ve yurdumuz için önemini bir kez daha hatırlatan Başkan Keleş sözlerine şöyle devam etti; 

Bu duygu ve düşüncelerle 22 Yıl önce aramızdan ayrılan deprem şehitlerimizi saygıyla anıyor, bugün bile depremin izlerini üzerinde taşıyan vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Depremi unutmamalı, unutturmamalı, hazırlık yapmalıyız” ifadelerine yer verdi. 

[UHA Haber Ajansı, 17 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.